Tetsuya Nakashima

1959 Regisseur, Scenarist

Tetsuya Nakashima (1959) is regisseur en scenarist.
Er zijn 3 films gevonden.

Kokuhaku

2010 | Thriller, Drama

Japan 2010. Thriller van Tetsuya Nakashima. Met o.a. Takako Matsu en Yoshino Kimura.

Inktzwarte psychologische thriller zoals ze die eigenlijk alleen maar in Oost-Aziƫ maken, over een lerares die haar studenten op de laatste schooldag mededeelt dat ze eindelijk weet wie de dood van haar dochtertje op hun geweten hebben. En die zitten allen op dat moment in haar klaslokaal. Intelligent van structuur - verteld vanuit meerdere perspectieven - en bijzonder stijlvol gefilmd in kille, blauw-grijze tinten. Al had regisseur Nakashima (Memories of Matsuko) wel iets zuiniger met de slow motion om kunnen gaan.

Kamikaze Girls

2004 | Komedie

Japan 2004. Komedie van Tetsuya Nakashima. Met o.a. Kyoko Fukada, Anna Tsuchiya, Hiroyuki Miyasako en Ryoko Shinohara.

Bizarre film over de Japanse jongerencultuur. High-school studente Momoko, liefst gekleed als Lolita, bouwt een vriendschap op met bikerchick Ichigo. Shimotsuma Monogatari betekent willekeur in het Japans en dat is ook precies wat er in deze film gebeurt.

Natsu jikan no otanatachi

1995 | Komedie

Japan 1995. Komedie van Tetsuya Nakashima. Met o.a. Hidaka Yoshimoto, Nagi Noriko, Ittoku Kishibe, Nakamura Kumi en Ishikawa Maki.

Vijf kinderen in de klas van Takashi (Yoshimoto) slagen er niet in om een bepaalde lichamelijke oefening op de evenwichtsbalk te doen. De gymleraar zegt als je hem nu niet leert, dan kun je later in het leven ook niks. Zo wordt het vijftal gedwongen het net zo lang te proberen totdat ze de oefening perfect beheersen. Takashi die het liefst zijn snor zou drukken, dwaalt met zijn gedachten en bedenkt dat zijn ouders ook niet geslaagd zijn, waarom hij dan wel. Zijn vader boekte ooit een eenmalig succes toen hij op school een kleurwedstrijd won - in wezen had zijn jongere zusje de tekening toen met kleurkrijt bekrast en nu zondert zijn vader zich af en toe af in een hotelkamer met een overrijpe tiener! Takashi's zus poseert naakt voor een dubieus tijdschrift en zijn moeder leest teveel stripverhalen en gelooft dat Takashi's grootmoeder afstamt van een monsterachtig slangenmens! Zouden we niet allemaal het liefst willen doen waar we zin in hebben? Het originele scenario voor deze ongebruikelijke maar zeer poƫtische film die tot nadenken stemt is, van regisseur Nakashima. Het camerawerk is van Syoiti Atoh. Voor kijkers die wel eens iets anders willen.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Tetsuya Nakashima op televisie komt.

Reageer