Arthur French

Acteur

Arthur French is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

The Pickle

1993 | Komedie

Verenigde Staten 1993. Komedie van Paul Mazursky. Met o.a. Danny Aiello, Dyan Cannon, Clothilde Courau, Shelley Winters en Barry Miller.

Na drie regelrechte flops en een gedwongen vakantie in Europa krijgt de bekende regisseur Aiello een kans op een come back met een film over een vliegende... augurk. Hij maakt het onding tegen beter weten in en een dag voor de première is hij op van de zenuwen, ervan overtuigd dat deze film zijn zwanezang wordt. Interessante autobiografische overpeinzing van Mazursky.

The Luckiest Man in the World

1989 | Komedie, Fantasy

Verenigde Staten 1989. Komedie van Frank D. Gilroy. Met o.a. Philip Bosco, Doris Belack, Joanne Camp, Matthew Gottlieb en Arthur French.

Een vrekkerige zakenman [KA2]a La Scrooge (Bosco) wordt bijna gedood bij een vliegtuigcrash, en besluit onmiddellijk zijn leven te veranderen. Gilroy was ook verantwoordelijk voor het scenario van dit onpretentieuze, goed geacteerde verhaaltje; de 'stem' in de badkamer is van Moses Gunn. Het camerawerk is van Jeri Sopanen.

Autour de minuit

1986 | Muziek, Biografie, Drama

Verenigde Staten/Frankrijk 1986. Muziek van Bertrand Tavernier. Met o.a. Dexter Gordon, François Cluzet, Gabrielle Haker, Sandra Reaves-Phillips en Lonette McKee.

Tavernier heeft als eigenschap zich keer op keer te vernieuwen. Voor deze film laat hij zich inspireren door het leven van de jazzrecensent Francis Paudras en zijn vriend Bud Powell. Puur impressionistische mengeling van fictie en werkelijkheid, zonder intrige, over het leven van zwarte muzikanten die in Parijs en New York wonen. Met een volledige vrijheid van opbouw en een zeldzame beheersing van het tijdselement in de film. Ook de kunst van de tijdelijke overschakeling binnen een opname zelf en het maken van fantasiebeelden wordt verstaan. Ondanks de overvloedige muziek is er een tragische toon. Via de jazz kunnen de personages spreken en hun gevoelens uiten. Beslist een artistiek hoogstandje.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Arthur French op televisie komt.

Reageer