Urbanus: cast en scenario.
Er zijn 8 films gevonden.

Urbanus, de vuilnisheld

2018 | Animatie, Komedie

België 2018. Animatie van Joost Van Den Bosch en Erik Verkerk. Met o.a. Urbanus, Ben Segers, Sven De Ridder, Ron Cornet en Pieter Embrechts.

De volwassenen van Tollembeek sluiten een deal met bankier Jef Patat (vermomd als Igor De Rus). Igor mag gevaarlijk afval komen storten in ruil voor een flinke betaling. Urbanus ziet hierin dé kans om een joekel van een verlovingsring te kopen voor Juf Pussy.

Mega Mindy en het zwarte kristal

2010 | Avonturenfilm, Misdaad, Mysterie, Jeugdfilm

België 2010. Avonturenfilm van Matthias Temmermans. Met o.a. Free Souffriau, Louis Talpe, Anton Cogen, Fred Van Kuyk en Urbanus.

Boef Axel is op zoek naar het zwarte kristal in de woestijn van het oosterse Zahambra. Wie deze meteoriet in handen krijgt kan van alles een 'slechte kopie' maken.

K3 en het ijsprinsesje

2006 | Familiefilm, Muziek

België 2006. Familiefilm van Indra Siera. Met o.a. Kathleen Aerts, Karen Damen, Kristel Verbeke, Urbanus en Peter Faber.

De drie Belgische kleuterpopidolen worden uitgenodigd om te komen zingen en dansen op de dertiende verjaardag van prinses Fleur, maar ze hebben weinig succes. Dat komt omdat een boze tovenaar het hart van Fleur heeft veranderd in een ijsklomp. Maar Karen, Kristel en Kathleen snellen haar te hulp! In deze geslaagde opvolger van 'K3 en het magische medaillon' is ruimte voor meer zang en dans, en voor aardige vondsten, zoals het vliegende turbo-tapijt met GPS. Leuke bijrollen zijn er voor Peter Faber, Carry Tefsen en voor Urbanus als de gemene tovenaar.

Suske en Wiske: De duistere diamant

2004 | Familiefilm, Avonturenfilm

België​/​​Duitsland 2004. Familiefilm van Rudi Van Den Bossche. Met o.a. Joeri Busschots, Céline Verbeeck, Peter Van den Begin, Dirk Roofthooft en Stany Crets.

Heel vreemd: tante Sidonia die gespeeld wordt door een man. Het is een van de merkwaardige keuzes die Suske en Wiske en de Duistere Diamant minder geschikt maken als jeugdsentiment. Volwassenen kunnen beter de stripboeken op zolder afstoffen. Voor kinderen tot een jaar of tien is hij heel geschikt. Onze helden zijn op vakantie als tante door een magisch medaillon wordt behekst. Gelukkig kunnen ze met de teletijdmachine naar de middeleeuwen om de zaken recht te zetten.

De zevende hemel

1993 | Komedie, Romantiek

Nederland​/​​België 1993. Komedie van Jean-Paul Lilienfeld. Met o.a. Urbanus, Renée Soutendijk, Peter Van den Begin, Ann Petersen en Kitty Courbois.

Weinig indrukwekkend regiedebuut van Frans acteur Lilienfeld waarin Vlaamse graphals Urbanus buurvrouw Soutendijk, die zelfmoord wil plegen, het leven redt. Hij doet zich voor als haar engelbewaarder en zij trekken er samen op uit wat dan aanleiding moet geven tot situatiehumor. Later blijkt dat Soutendijk eigenlijk Urbanus' engelbewaarder is en zij zorgt voor wat geluk in zijn schlemielachtige leven. Wat zich als een vriendelijk romantisch sprookje aankondigt, ontaardt in amateuristisch gestoethaspel rond een beschadigde anti-held. Urbanus, die als acteur beslist wat in zijn mars heeft, verdiende een veel beter script en regisseur. Het nadrukkelijke happy end is een van de banaalste uit de lange rij in de filmgeschiedenis. Soutendijk, die per se een komische rol wilde spelen, heeft niet alleen weinig ervaring met de eisen van het genre, maar faalt zelfs als aangeefster.

Les sept péchés capitaux

1992 | Komedie, Drama

België​/​​Luxemburg 1992. Komedie van Beatriz Flores, Yvan Le Moine, Geneviève Mersch, Pierre-Paul Renders en Pascal Zabus. Met o.a. Maurice Van Hamel, Urbanus, Philippe Martin, Robert Mitchum en Ania Guedroitz.

Uit sketches opgebouwde film, geheel geschreven, geproduceerd en geregisseerd door zeven jonge Belgen, is een soort patchwork rondom de zeven deugden van weleer - deugden waarmee iemand in onze door competitie en concurrentie gedreven samenleving onmogelijk kan slagen. God roept een jonge Belgische motorrijder tot zich om zich op de hoogte te stellen van de veranderende situatie in de wereld. De motorrijder vertelt hem dat armoede, tederheid, moed, eerlijkheid, bescheidenheid, zuiverheid en hoop de hoofdzonden van tegenwoordig zijn. Met deze eerste poging geven de zeven jonge regisseurs zowel qua vorm als inhoud blijk van originaliteit. Een hoofdlijn die alle kleine verhaaltjes met elkaar verbindt, ontbreekt echter. De film lijkt een opeenvolging van een aantal korte films en heeft niet de gehoopte kracht. Scenario van Philype Blasband, Beatriz Flores, Frédéric Fonteyne, Yvan Le Moine, Geneviève Mersch, Pierre-Paul Renders, Pascal Zabus en Olivier Smolders. Camerawerk van Yves Cape, Benoît Debie, Denis Dufays, Francisco Gazon, Virginie Saint-Martin en Stijn Van Der Veken.

Koko Flanel

1990 | Komedie, Romantiek

België​/​​Frankrijk 1990. Komedie van Stijn Coninx en Jef Van De Water. Met o.a. Urbanus, Bea Van Der Maat, Willeke van Ammelrooy, Herbert Flack en Jan Decleir.

Op zijn sterfbed geeft zijn vader Placide (Urbanus) de opdracht om een vrouw te vinden. Lastig, want Placide wil alleen een knappe, om kinderen te krijgen die er nog enigszins acceptabel uitzien. Na het succes van Hector kon een vervolgfilm met de Belgische komiek Urbanus niet uitblijven. Hij werd een tikje flauw, maar allez. Regisseur Coninx (Daens, Soeur Sourire) was zeer te spreken over de muziek van Dirk Brossé: 'Die zit als 't flanelleke van Koko. Het spant als het nodig is, 't is lekker warm, 't is uit degelijk materiaal gemaakt en het is zalig om te dragen.'

Hector

1987 | Komedie

België 1987. Komedie van Stijn Coninx. Met o.a. Urbanus, Sylvia Millecam, Frank Aendenboom, Herbert Flack en Jan de Smet.

De eerste speelfilm van regisseur Coninx, die enkele jaren later met Daens internationale furore zou maken (en een Oscarnominatie ontvangen) is een vehikel voor Urbanus. De komiek-zanger speelt in deze komedie een man van 35 die nog in een weeshuis woont. Hij wordt liefdevol opgenomen in een bakkersgezin. Daar raakt hij verliefd op de bakkersvrouw (Millecam, 1956-2001). Lange tijd was deze afwisselend flauwe en geestige komedie de best bezochte Belgische film uit de geschiedenis. Vanwege het succes maakten Coninx en Urbanus vervolgens Koko Flanel, die zelfs nog meer publiek trok in België.