Claudio Villa is acteur.
Er zijn 8 films gevonden.

Melodrammore

1978 | Komedie

Italië 1978. Komedie van Maurizio Costanzo. Met o.a. Enrico Montesano, Amedeo Nazzari, Jenny Tamburi, Fran Fullenwider en Claudio Villa.

Voor de herverfilming van een drama in de stijl van de jaren '50 moet een man de rol van verkoper van heilige voorwerpen spelen. Daarvoor wint hij advies in bij een expert. Goede momenten, maar die duren helaas niet de hele film.

Roma! Qué bella eres

1960 | Komedie

Spanje/Italië 1960. Komedie van Mario Girolami. Met o.a. Claudio Villa, María del Valle, Manolo Gómez Bur en María Fiore.

Twee vrolijke benzinepompbedienden laten hun verloofden in de steek voor twee beeldschone vrouwelijke toeristen in deze ongegeneerde komedie met veel gemeenplaatsen.

Valentina

1957 | Komedie

Spanje/Italië 1957. Komedie van Mario Girolami. Met o.a. Rosita Quintana, Claudio Villa, Miguel del Castillo en Nelly Morelli.

Een oud mannetje neemt de uitdaging aan om de problemen van een ongelukkig verloofd stel op te lossen. Deze curieuze en weinig bekende produktie vertoont veel gelijkenis met het beroemde verhaal van Richard Matheson.

Primo applauso

1957 | Musical

Italië 1957. Musical van Pino Mercanti. Met o.a. Claudio Villa, Carlo Dapporto, Eva Vanicek en Tecla Scarano.

Een barkeeper met een goeie stem droomt van een carrière als zanger. Om zijn droom te verwezenlijken moet hij allerlei moeilijkheden overwinnen. Maar tenslotte wordt hij ontdekt en hij maakt zijn debuut voor de Italiaanse staatstelevisie, waar hij de sensatie van de avond is. Dat is het begin van zijn succes.

La canzone del destine

1957 | Romantiek

Italië 1957. Romantiek van Marino Girolami. Met o.a. Claudio Villa, Milly Vitale en Marco Guglielmi.

Een ontroerend romantisch drama, dat niettemin heel voorspelbaar is. Twee broers zijn verliefd op dezelfde vrouw, maar terwijl zij strijden om haar hand en hart wordt het oorlog. Ze moeten beiden naar het front, maar de vrouw beantwoordt slechts de liefde van één van de broers.

Guaglione

1957 | Romantiek, Drama

Italië 1957. Romantiek van Giorgio Simonelli. Met o.a. Claudio Villa, Titina De Filippo, Terence Hill en Giulia Rubini.

Wel goed gespeeld, dit romantische drama, maar erg origineel is het allemaal niet. Een middelbare scholier droomt van liefde en stelt zich daarbij bloot aan de grillen van een operettezangeres en haar ideeën, met name haar behoefte aan opwindende experimenten op het emotionele vlak.

Vedi Napoli e poi muori

1952 | Drama

Italië 1952. Drama van Riccardo Freda. Met o.a. Renato Baldini, Gianna Maria Canale, Franca Marzi, Vittorio Sanipoli en Duccio Sissia.

Beatrice (Canale) is heeft een goed huwelijk met bankier Marini (Baldini). Ze is de gelukkige moeder van een kind. Dan haalt haar onstuimige verleden haar in. Als jong meisje werd ze verliefd op Sandrini (Sanipoli) en schreef hem vurige liefdesbrieven. Nu probeert hij haar een grote som geld af te persen. Als Beatrice niet op de chantage wenst in te gaan, ontvoert Sandrini haar kind. Beatrice begeeft zich nu naar zijn woning, waar ze in de armen van de politie valt, die Sandrini net hebben opgepakt wegens handel in drugs. Beatrice wordt beschouwd als medeplichtige van Sandrini, terwijl Marini denkt dat het om een liefdesaffaire gaat van zijn overspelige vrouw. Het huwelijk dreigt op de klippen te lopen, maar de vroegtijdige dood van de schurk voorkomt een nog grotere tragedie. Een ouderwets melodrama, zoals ze ook door Douglas Sirk werden gemaakt, dat door de consequente regie en het behoorlijke spel ook ruim een halve eeuw later toch nog overeind gehouden wordt. Het scenario van Ennio de Concini en Alberto Vechietti bevat de nodige clichés, maar houdt zich aan de genreconventies. Het camerawerk is van Gábor Pogány.

Serenata amara

1952 | Romantiek, Drama

Italië 1952. Romantiek van Pino Mercanti. Met o.a. Claudio Villa, Liliana Bonfatti en Umberto Spadaro.

Vrij goede film over de vriendschap tussen twee jonge mannen, die op dezelfde vrouw verliefd zijn, en de problemen die daaruit voortvloeien. Goed spel en geloofwaardige karakters.