Michael Chan is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Boulevard

1995 | Thriller, Drama

Verenigde Staten 1995. Thriller van Penelope Buitenhuis. Met o.a. Rae Dawn Chong, Karl Wuhrer, Joel Bissonnette, Judith Scott en Amber Lea Weston.

Op de boulevard uit de titel wordt getippeld. Dealen in drugs en prostitutie garanderen een inkomen aan de bewoners die er in de marge bestaan, en het vergroot hun kans om te overleven. Ola (Chong) is een hoertje dat zich zonder souteneur staande houdt. Zelfs Hassan (Phillips), de drugskoning van de strip, heeft geen greep op haar. Ze gaan geen strijd aan over haar tippelzone uit wederzijds respect, maar als Jennifer (Wuhrer), die op de vlucht is voor haar gewelddadige echtgenoot, op straat verschijnt, breekt de hel los; er vallen rake klappen en het bloed spat in het rond als men de confrontaties niet meer uit de weg kan gaan. De spelprestaties zijn plichtmatig en miss Buitenhuis heeft op haar ruggenmerg geregisseerd. Het scenario van Andrea Wilde bevat soms een aardige plotwending, maar al met al is het te mager uitgevallen. Het camerawerk is van David Frazee. Sleepte niettemin een aantal prijzen in de wacht op kleine festivals.

Spirits of Bruce Lee

1981 | Actiefilm

Hongkong SAR van China 1981. Actiefilm van Shang Lang. Met o.a. Michael Chan, Sun Chia-Ling, Poon Lok, Wong Tip-Lan en Yueh Men-Tong.

Een jonge Kung Fu-meester belandt in een Thais stadje, dat zucht onder de terreur van een gangstersyndicaat. Er is veel werk aan de winkel voor onze held. Dit Kung Fu-werkje wordt verminkt door een volmaakt onduidelijke plot, lusteloze locaties en incompetent acteren. Een weinig boeiend vluggertje.