Alexandra Ladikou

Acteur

Alexandra Ladikou is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Mia aioniotita kai mia mera

1998 | Drama, Romantiek

Italië/Frankrijk/Griekenland 1998. Drama van Theodoros Angelopoulos. Met o.a. Isabelle Renauld, Bruno Ganz, Achileas Skevis, Alexandra Ladikou en Despina Bebedeli.

Boos was regisseur Angelopoulos toen hij in 1995 niet de Gouden Palm won. Alsof de juryleden beducht waren voor nog een woedeaanval, gaven ze de Griekse meester voor zijn volgende film, ook vaak L'Eternité et un jour genoemd, wél de hoofdprijs. Daarbij bijvoorbeeld Festen, Idioterne en La vita è bella negerend. Niet dat Mia aiwniothta kai mia mera geen schitterend gemaakt, sfeervol en episch werk is, maar je moet wel over buitengewoon veel inlevingsvermogen beschikken om je niet te laten ontmoedigen door de vele deprimerende en intellectualistische aspecten. Het tempo is langzaam glijdend. De acteurs houden zich rustig, de muziek is ingetogen en de camera zoemt dan wel rijdt bij voortduring kalm in. Kalm als de zee waaraan hoofdpersoon Alexander (Ganz) zijn leven lang woonde. Kalm als de herfst, de fase waarin Alexanders leven zich bevindt. Alexander mijmert over vervlogen tijden, maar wordt nog een laatste keer gepassioneerd over het heden en de toekomst, wanneer hij een arm Albanees straatjongetje (Skevis) onder zijn hoede neemt.

Ta Kokkina farina

1963 | Drama

Griekenland 1963. Drama van Vassili Giorgiadis. Met o.a. Jenny Karezi, George Foundas, Despo Diamantidou, Mary Chronopoulou en Katerina Helmi.

Een nieuwe wet noodzaakt een bordeel in Piraeus tot sluiting, waardoor prostitu[KA1]ees (en een ondergedoken politieke vluchtelinge) op straat komen te staan en een nieuw leven moeten beginnen. Dit leidt voor sommigen tot een respectabel huwelijk, terwijl anderen in de prostitutie blijven. Een melodramatische tegenhanger van NEVER ON SUNDAY, maar met evenveel uitbundigheid geacteerd, waardoor inhoudelijke clichés van de episodisch opgebouwde film overtuigingskracht krijgen, ondanks de vlakke vormgeving.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Alexandra Ladikou op televisie komt.

Reageer