Gro Solemdal

Acteur

Gro Solemdal is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Maja Steinansikt

1996 | Familiefilm

Noorwegen 1996. Familiefilm van Lars Berg. Met o.a. May Thali Magnusen-Liberman, Siri Nilsen, Vanja Riksfjord, Johannes Joner en Helle Haugen.

De tien-jarige Maja (Magnusen-Liberman) is een Peruaanse, die in de Noorse hoofdstad Oslo woont. Ze is een aangenomen kind. Haar stiefmoeder (Haugen) krijgt binnenkort een baby en ligt in de kraamkliniek. Maja denkt dat haar stiefvader (Joner) ontrouw is, omdat hij zo fluistert aan de telefoon. Ze kan haar beste vriendin Silvia (Nilsen), wier vader Jos[KA1]e (S[KA1]anchez) ook uit Peru komt, niet in vertrouwen nemen, omdat Silvia verhuisd is. Blijft over grootmoeder (Lystad) en die heeft een merkwaardige, nieuwe kennis, Gloria (Riksfjord), maar zij blijkt mee te vallen. Het scenario van Elsa Kvamme bewandelt een bekend pad dat in andere films uit Scandinavië op een soortgelijke manier behandeld is: grote misverstanden door een gezinsuitbreiding, maar nieuw is hier het geadopteerde kind, dat uit een derdewereld land afkomstig is. De afloop, waaraan de politie nog heel even even te pas moet komen, is heel erg voorspelbaar. De productie is correct evenals het spel en de regie. Het camerawerk is van Harald Gunnar Paalgaard.

Fengslende dager for Christine Berg

1988 | Drama, Komedie

Noorwegen 1988. Drama van Egil Kolstö. Met o.a. Marit Oestby, Gro Solemdal, Janne Kokkin en Trude Birkelund.

Een sociaal werkster moet wegens dronkenschap dertig dagen uitzitten in een kleine, landelijke gevangenis die er als een zomers bungalowpark uitziet. Zij sluit vriendschap met twee celgenotes, maar na een maaand snapt zij nog steeds niets van de motieven van de echte gedetineerden. Bescheiden tragikomedie die meer de nadruk legt op psychologie dan op klassieke vrouwengevangenisacties.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Gro Solemdal op televisie komt.

Reageer