Leszek Teleszynski is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Panna nikt

1997 | Drama, Horror

Polen 1997. Drama van Andrzej Wajda. Met o.a. Anna Wielgucka, Anna Mucha, Anna Powierza, Stanislaw Celinska en Jan Janga-Tomaszewski.

De vreselijk verlegen, 15-jarige Marysia heeft moeite zich aan haar nieuwe omgeving aan te passen nadat haar ouders naar een grote stad zijn verhuisd. Dat verandert wanneer ze vriendschap sluit met haar eigenwijze, artistieke klasgenoot Kaisa. Verfilming van de gelijknamige roman van Tomek Tryzna werd tijdens het afgelopen festival van Berlijn buiten competitie vertoond. Het emotionele Miss Nobody betekende een breuk met Wajda´s eerdere, uitgesproken politieke films. Dat wil overigens niet zeggen dat hij met deze film geen boodschap te verkondigen heeft. 'Naar mijn mening zijn films over emoties de meest geschikte manier om verzet te bieden tegen het alsmaar toenemende geweld en de erotiek op het scherm,' zei hij in Berlijn over zijn nieuwste film.

Opowies[KA1]c Harleya

1988 | Komedie, Romantiek

Polen 1988. Komedie van Wieslaw Helak. Met o.a. Jan Jankowski, Katarzyna Chrzanowska, Andrzej Pieczynski, Leszek Teleszynski en Edward Zentara.

Een extravagante komedie voor pubers, zonder veel verhaal. Een jongen op een Harley Davidson pikt het meisje af van een snobistische eigenaar van een witte Mercedes, tot ontsteltenis van haar nouveau riche ouders. De ingelaste tekenfilms en de achtervolgingen van auto's en motoren maken deze eerste film van Wieslaw Helak een vermoeiend samenraapsel.

Diabel

1988 | Horror, Historische film

Polen 1988. Horror van Andrzej Zulawski. Met o.a. Leszek Teleszynski, Wojciech Pszoniak, Malgorzata Braunek, Iga Mayr en Wiktor Sadecki.

Het duurde zestien jaar voordat deze film de bioscopen in Polen bereikte. Dit fantastische, gewelddadige drama werd als een aanval op de geschiedenis beschouwd. Het Polen van 1793 wordt afgeschilderd als een chaotisch, door rampen geteisterd land na het verlies van de zelfstandigheid en de verdeling ervan tussen Rusland, Oostenrijk en Pruisen. De halfgekke Jakub, die een mislukte moordaanslag op de koning pleegde, wordt door de Duivel zelf uit de gevangenis bevrijd. Deze geeft Jakub een scheermes als bloedig wapen en doodt hem tenslotte voor een handvol zilver. Een extravagante, hysterische en merkwaardig mooie film, een voorbeeld van het 'theater van de wreedheid' à la Ken Russell. Ook bekend als DEVIL.