Don Kent is regisseur.
Er zijn 3 films gevonden.

Jeff Buckley : Fatal In Light

1999 | Documentaire, Biografie, Muziek

Frankrijk 1999. Documentaire van Don Kent. Met o.a. Jack Bookbinder, Michael Clouse, Merri Cyr, Doug Easley en Nusrat Fateh Ali Khan.

In juni 1997 stierf de dertig-jarige popzanger Jeff Buckley in Memphis. Het is nooit opgehelderd of zijn dood een ongeval was of zelfmoord. Hij werd in Anaheim, Californië geboren als zoon van zanger Tim Buckley, die in 1975 stierf, en Mary Guibert. Op zesjarige leeftijd speelde hij reeds cello in het schoolorkest, maar toen hij voor kerstmis een echte gitaar kreeg had hij zijn roeping gevonden. In 1986 vervoegde hij de band Group Therapy als gitarist. In 1991 trad hij op in een hulde-concert voor zijn vader in New York. Hij werd een sensatie en dit werd de start van zijn korte, maar vruchtbare carrière. Naast gesprekken met zijn moeder en mensen die met Buckley gewerkt hebben, zien we de zanger aan het werk tijdens diverse concerten, terwijl we in fragmenten uit verschillende interviews zijn eigen standpunt te horen krijgen. Voor de fans een must, voor wie de zanger niet kent wel wat te oppervlakkig. Regisseur Kent schreef het scenario, terwijl Jean-Daniel Beauvallet voor de interviews tekende. Montage is van André Gaultier. Achter de camera nam Nicolas Sourdey plaats.

Flight From Justice

1992 | Actiefilm, Romantiek

Verenigde Staten 1992. Actiefilm van Don Kent. Met o.a. Bruce Boxleitner, Carole Laure, Jean Reno, Vlasta Vrana en David Francis.

Aan lager wal geraakte piloot Michael (Boxleitner) vervoert voor een smokkelaarsbende gestolen antiek en kunstvoorwerpen. Bij een niet al te nette afwikkeling van een transactie raakt hij zwaargewond en zijn leven wordt gered door de beeldschone arts Ann (Laure), die hem toevallig vindt in zijn hut in het woud. Zij zoekt een oude kameraad van hem op Charlie (Reno), luitenant- vlieger van de Franse luchtmacht, ruwe-bolster-blanke-pit, die zijn vriend uit zijn benarde situatie gaat redden. Onderhoudende actiefilm al hangt het allemaal van toevalligheden en voorspelbare situaties aan elkaar. Scenario van Robert Geoffrion en Sylvain Saada.

Odyssée Bidon

1991 | Drama

Frankrijk 1991. Drama van Don Kent. Met o.a. Antoine Duléry, Christian Charmetant, Olivier Martinez, Florence Thomassin en Max Morel.

In een chemische fabriek werd per vergissing 250 liter atraxine aangemaakt, een giftig product bestemd voor Afrika, via Marseille. Na enkele mislukte pogingen om het spul kwijt te raken, doet de cynische directeur Charmetant een beroep op een chauffeur om de atraxine te vervoeren. Met Martinez, een mislukte rockmuzikant die trucker werd, denkt men de ideale man te hebben gevonden om de vuile klus te klaren. Tot blijkt dat Martinez de broer is van Benureau, een ecologist en bovendien syndicaal afgevaardigde in de fabriek. Verzorgd odyssee over frauduleus gesjoemel met giftige stoffen, geschreven door Pierre Colin- Thibert en Jean-Claude Islert, vakkundig gefotografeerd door Jacques Audrain.