Masayuki Ochiai

Regisseur

Masayuki Ochiai is regisseur.
Er zijn 2 films gevonden.

Shutter

2008 | Horror

Verenigde Staten 2008. Horror van Masayuki Ochiai. Met o.a. Joshua Jackson, Rachael Taylor, Megumi Okina, David Denman en James Kyson.

Na hun huwelijk gaan fotograaf Ben Shaw (Jackson) en lerares Jane (Taylor) naar Japan. Op een donkere landweg rijden ze een meisje aan en knallen tegen een boom. Later blijkt het slachtoffer onvindbaar. Maar dan verschijnen er intrigerende, op spookachtige personen lijkende vlekken op foto's. Amerikaanse remake van gelijknamige Thaise horrorfilm van Banjong Pisanthanakun en Parkpoom Wongpoom ziet er iets gelikter uit dan het origineel maar mist daarvan de frisheid. Niettemin: aardige, niet al te gruwelijke horror in de categorie 'enge sluikharige meisjes'.

Saimin

1999 | Thriller, Horror, Fantasy

Japan 1999. Thriller van Masayuki Ochiai. Met o.a. Goro Imagaki, Nibo Kanno, Ken Utsui, Kenia Satoi en Takeshi Masu.

Tokyo wordt overspoeld door een zelfmoordenplaag. Mensen plegen zelfmoord zonder aanwijsbare oorzaak. Alles wordt nog vreemder als blijkt dat elk slachtoffer als laatste woorden 'groene aap' uitte. Detective Sakurai, een harde ouderwetse politieman kan er geen logische draad in vinden. Zijn assistent, de jonge psychoanalyticus Saga, suggereert dat de slachtoffers misschien gehypnotiseerd werden. Deze hypothese kunnen ze echter niet met bewijzen ondersteunen, tot ze per toeval op een kostbare getuige stoten. Ze zien een tv-show waarin de jonge Yuka gehypnotiseerd wordt door de illusionist Jissoji. Uit haar mond komen de woorden 'groene aap'. Saga vermoedt dat Yuka een dubbele persoonlijkheid bezit en tijdens het kruisverhoor door Sakurai komt haar tweede natuur boven en breekt de hel los. Intrigerende psychologische griezelthriller met een nachtmerrie-achtige climax. De cineast slaagt erin alle clich├ęs van het genre te omzeilen en zijn plot vol onverwachte wendingen te steken. Dit komt de geloofwaardigheid niet steeds ten goede, maar liefhebbers zullen er toch van genieten. Ochiai schreef het scenario samen met Yasushi Fukuda. Fotografie is van Osanu Fojishi. Dolby Stereo.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Masayuki Ochiai op televisie komt.

Reageer