Helga Raumer: cast.
Er zijn 3 films gevonden.

Polizeiruf 110: Traum des Vergessens

1985 | Misdaad

Oost Duitsland 1985. Misdaad van Hans-Werner Honert. Met o.a. Jürgen Frohriep, Petra Kelling, Wolf-Dieter Lingks, Katja Rank en Werner Godemann.

De zes-jarige Anette Werner (Rank) wordt in het ziekenhuis opgenomen; ze lijdt aan een shock. Het verplegend personeel waarschuwt Dr. Rohrbach (Godemann) dat de behandeling van het pati[KA3]entje problemen oplevert. Ongerust overlegt hij met zijn collega Dr. Krumm (Dehler), die eveneens voor een raadsel staat. Krumm praat erover met zijn vrouw Sabine (Koch) en die meent dat ze er politiewerk van moeten maken. Dat komt goed uit, want Oberleutnant H[KA3]ubner (Frohriep) heeft op dat moment geen grote misdaden te bestrijden. H[KA3]ubner weet niet wat de kijker allang weet: het botert niet tussen de ouders van Anette; haar vader Dr. Hartmut Werner (Lingks) wil gaan scheiden van haar moeder Christiane (Kelling), en behalve een hartig woordje, valt er weleens een rake klap. Hübner ruikt onraad en gaat op zijn bekende wijze op onderzoek uit door iedereen te ondervragen, desnoods bars toe te spreken. Uiteraard zijn er strafbare feiten gepleegd in deze tragische geschiedenis van het ongelukkige huwelijk van de Werners en bijgevolg werd de kleine Anette het kind van de rekening. Sprak de kijkers indertijd zeer aan, waarschijnlijk vanwege de aha-erlebnis en niet omdat vadertje Honecker zo nodig moest opvoeden. Het scenario is van Lutz Schöne. Aflevering 95.

Polizeiruf 110: Glassplitter

1981 | Misdaad, Thriller

Oost Duitsland 1981. Misdaad van Georg Schiemann. Met o.a. Jürgen Frohriep, Sigrid Göhler, Jörg Kleinau, Otmar Richter en Monika Lennartz.

Oberleutnant H[KA3]ubner (Frohriep) maakt met Leutnant Arndt (Göhler) jacht op een moordenaar. Hun speurtocht voert hen door de DDR, van Zuid naar Noord, omdat de dader een spoor achterlaat. Het scenario is van Werner Fiedler en regisseur Schiemann. Aflevering 76. Stereo.

Polizeiruf 110: Der Fall Lisa Murnau

1971 | Misdaad, Thriller

Oost Duitsland 1971. Misdaad van Helmut Krätzig. Met o.a. Peter Borgelt, Sigrid Göhler, Petra Hinze, Hans Lucke en Hans-Dieter Knaup.

Er gebeurt een overval op het postkantoor in de Herderstraße. De brandkast wordt leeggeroofd. De voor de hand liggende verdachte is een kermisklant, maar dan wordt de ex- kantoorbeheerder van Lisa Murnau aan de tand gevoeld. De jongens van de Oostduitse Kripo zijn niet mals. Het scenario is van regisseur Krätzig en Hans-Jürgen Faschina. Eerste aflevering van het DDR-antwoord op de succesvolle Westduitse TATORT-serie, die een jaar eerder gestart was met TAXI NACH LEIPZIG. Men dient te bedenken dat deze misdaadfilms moesten laveren tussen enorme klippen die in de uitgebreide catalogus van taboethema's uit het Oostduitse arbeiderspardijs stonden. Ze moesten evenwel spanning en amusement bieden en waren derhalve ietsje vrijer dan de gewone film- en theaterproducties. De producties die in 1990 werden gemaakt ademen al heel wat vrijheid uit die ontstond toen dramaturgen, scenarioschrijvers en producenten van de ARD en DFF ervaringen en ideeën met elkaar gingen uitwisselen. Er werden in de DDR totaal 148 films uitgezonden; de laatste dateert van 31 maart 1991; daarna nam de ARD ze over, want er waren er 153 gedraaid. Nummer 153 werd op 22 december 1991 uitgezonden. Toen werd het een paar jaar stil rondom de serie. Na de Duitse hereniging werd de officiële DDR-omroep de regionale zender MDR en de andere regionale zenders begonnen mee te helpen om vanaf 1993 in TATORT-traditie POLIZEIRUF 110 afleveringen te maken en zo moest de 'moord na het nieuws van zondagavond' gedeeld worden met DIE MÄNNER VON K3 en TATORT. Rond het jaar 2000 was men al ver over de tweehonderd afleveringen, maar TATORT bereikte in augustus van dat jaar nummer 450. Het grote verschil tussen TATORT en POLIZEIRUF 110 is dat de eerste serie in grote steden speelt en te maken heeft met zware jongens, terwijl de laatste reeks in de provincie speelt, meer te maken heeft met de kleine misdaad en veel aandacht besteedt aan de verbinding dader-slachtoffer.