Louisa Lausanne: cast.
Er zijn 13 films gevonden.

Rendez-vous in het paradijs

1957 | Komedie

België 1957. Komedie van Edith Kiel. Met o.a. Magda Lausanne, Theo van den Bosch, René Bertal, Frieda Linzi en Paula Geerts.

Antwerpse volksklucht met weduwnaar-cafébaas van den Bosch op zoek naar een vrouw, terwijl ook zijn buurvrouw Lausanne, eigenares van een pasteibakkerij en weduwe, wil hertrouwen. De dochter van Lausanne, Linzi, wil intussen carrière maken als zangeres. Aan het eind komt alles voor mekaar. Lausanne en Van den Bosch trouwen en Linzi vindt het huwelijksgeluk bij vlot acterende Buyl, zowat het enige lichtpunt in de film. Het leukste zijn nog de ernstig bedoelde dramatische scènes.

Mijn man doet dat niet

1956 | Komedie

België 1956. Komedie van Edith Kiel. Met o.a. Nand Buyl, Lia Lee, Louisa Lausanne, Robert Marcel en Gella Allaert.

Brave echtgenoot Buyl krijgt door een samenloop van omstandigheden een slechte reputatie zodat zijn vrouw Lee met hun zoontje alleen op vakantie gaat. Geen origineel volksverhaal, hoewel af en toe leuk. Kiel stelt zoals gebruikelijk geen hoge eisen, maar het natuurtalent Buyl is vrij goed. Ook prettig om toneelcoryfeeën van toen nog eens aan het werk te zien.

Min of meer

1955 | Komedie

België 1955. Komedie van Edith Kiel. Met o.a. Charles Janssens, Jaak Germain, Bruno Schevernels, Jan Cammans en Louisa Lausanne.

Mislukte poging om een soort Vlaamse Don Camillo te lanceren, met de wrijvingen tussen dorpspastoor Cammans en burgemeester Germain. Schoenmaker Janssens wordt speelbal tussen beiden omdat verliefde paartjes zich in zijn inrijpoort rendez-vous geven. De zoon van de burgemeester en de nicht van de pastoor zorgen voor de finale verzoening.

De bruid zonder bed

1955 | Komedie

België 1955. Komedie van Edith Kiel. Met o.a. Jef Cassiers, Cois Cassiers, Denise De Weerdt, Paul S'Jongers en Jaak Germain.

Het Vlaamse komisch duo 'De Woodpeckers', destijds razend populair, neemt de dochter van een herbergier in bescherming, nadat het meisje is weggelopen van haar kersverse bruidegom. Na heel wat verwikkelingen komt alles uiteraard weer in orde. Kiel schreef, regisseerde, monteerde en produceerde deze klucht.

Schipperskwartier

1953 | Komedie

België 1953. Komedie van Edith Kiel. Met o.a. Charles Janssens, René Bertal, Co Flower, Louisa Lausanne en Nini de Boël.

Doordeweekse Antwerpse volksklucht rond de huwelijkstribulaties van de eigenaars van een kruidenierszaakje en een cafeetje in de Antwerpse uitgaansbuurt. Na een reeks begripsverwarringen met trouwlustige dames eindigt het gestoethaspel op een bruiloft in het café. Alle mensen delen in de vreugde, behalve de kijkers. Filmdebuut van toenmalige toneel jeune premier 's Jongers als stoere zeeman.

Uit hetzelfde nest

1952 | Komedie

België 1952. Komedie van Edith Kiel. Met o.a. Jos Gevers, Charles Janssens, Jaak de Voght, Gella Allaert en Jan de Vel.

Eerste na-oorlogse volksfilm van Duitse wonder-woman Kiel, ex-journaliste, scenariste, regie-assistente, opportuniste, liedjestekstschrijfster, montagiste. Eersteling ook van haar eigen productiehuis AFO (Antwerpse Film Onderneming) en in de studio's van Göttingen gedraaid. Stertoneelacteur Gevers in dubbele rol: als de tweeling Jef en Frans, de eerste een nors handelaar met faillissementsproblemen, de tweede een sympathieke dorpsdokter. Vlug en goedkoop in elkaar gestoken kende de film vooral in het Antwerpse een overrompelend succes.

Antoon, de flierefluiter

1942 | Komedie

België 1942. Komedie van Jan Vanderheyden. Met o.a. René Bertal, Jos Gevers, Gaston Vandermeulen, Charles Janssens en Fred Engelen.

Dwaze klucht, ge[KA3]inspireerd op synopsis van Felix Timmermans over een vrolijke vrijgezel, de landelijke fanfare waarvan hij dirigent is, zijn huwelijk met de lokale brouwersdochter, de dorpsroddel en de lokale herberg waar de muzikanten samenkomen. Bekende namen, acteurs van de Koninklijke Nederlandse Schouwburg, in de rolbezetting. Laatste speelfilm van Vanderheyden (oorlogsschaarste aan cello[KA3]id) die in 1944 naar Berlijn vluchtte, terugkeerde, veroordeeld werd wegens collaboratie en die zich na zijn vrijlating in 1951 op de achtergrond hield: zijn werk (het produceren en draaien van volksfilms) werd toen voortgezet door zijn trouwe medewerkster Edith Kiel, die niet alleen alle scenario's van zijn films schreef maar die ook steeds eigenlijk de regie voerde.

Wit is troef

1940 | Komedie

België 1940. Komedie van Jan Vanderheyden. Met o.a. Renaat Grassin, Raymond Braine, Toontje Janssens, Willy Vervoort en Nini De Boël.

Een volksklucht met populaire voetbalsportrivaliteit als blikvangers. Belgisch voetbalinternational Braine speelt de rol van een stervoetballer die verloofd is met de dochter van de baas van een verhuisfirma, die voortdurend in de clinch ligt met zijn vennoot die de supporter van een andere ploeg. Het filmdebuut van de Brusselse filmkomiek Grassin als 'Ketje' en van de populaire Yvonne Verbeeck.

Janssens tegen Peeters

1940 | Komedie

België 1940. Komedie van Jan Vanderheyden. Met o.a. Toontje Janssens, Charles Janssens, Louisa Lausanne, Jef Bruyninckx en Louisa Colpijn.

Een volksklucht met waarin het wel en wee van twee families centraal staan: de dochter van bakker Peeters gaat trouwen met de zoon van herbergier Janssens. Naijver zorgt voor ruzie maar de jongelui trouwen toch in het geheim. Als het jonge paar een afstammeling verwacht, volgt pas de verzoening tussen beide gezinnen. Vooral in het Antwerpse destijds onverklaarbaar populair, zo erg dat hetzelfde jaar nog een vervolgfilm in elkaar werd gebokst.

Janssens en Peeters, dikke vrienden

1940 | Komedie

België 1940. Komedie van Jan Vanderheyden. Met o.a. Charles Janssens, Louisa Lausanne, Jef Bruyninckx, Toontje Janssens en Polus.

Het vervolg op JANSSENS TEGEN PEETERS met de verdere domme lotgevallen van een aangetrouwde bakkers- en herbergiersfamilie. De bakkerij van de familie Peeters wordt door faillissement bedreigd maar met de hulp van Janssens wordt een gezamenlijk restaurant geopend. Vanderheyden had de ambitie een filmreeks Janssens-Peeters te maken net zoals als de Andy Hardy-reeks met Mickey Rooney. Door celluloïdschaarste tijdens de bezetting moest hij gelukkig dit project laten varen.

Met de helm geboren

1939 | Komedie

België 1939. Komedie van Jan Vanderheyden. Met o.a. Jef Bruyninckx, Nand Buyl, Tilly Janssens, Germaine Loosveldt en Fred Engelen.

Een domme melodramatische volkskomedie met Bruyninckx als flinke van het platteland, verliefd op de dochter van een kasteelheer. Door de nood gedwongen beproeft hij zijn geluk in Antwerpen, dat loopt niet van een leien dakje maar uiteindelijk zal de met de helm geboren jongeman onrecht en beproeving overwinnen.

Een engel van een man

1939 | Komedie

België 1939. Komedie van Jan Vanderheyden. Met o.a. Willem Benoy, Charles Janssens, Germaine Loosveldt, Jef Bruyninckx en Greta Lens.

Doodbrave leden van zangvereniging maken een onschuldig slippertje in de 'metropool' Antwerpen en dat leidt tot wat drukte in hun provinciestadje Lier. Bijzonder vrije bewerking van Felix Timmermans' novelle De zachte keel uit de bundel Pijp en tabak. Het filmdebuut van de populaire Vlaamse komiek Charles Janssens als 'Bonifacius'. De naderhand als bekende regisseur bekendgeworden Fred Engelen debuteerde als filmacteur in de rol van de dirigent.

Drie flinke kerels

1938 | Komedie

België 1938. Komedie van Jan Vanderheyden. Met o.a. Frits Vaerewijck, Polus, Nand Buyl, Oscar Ferket en Louisa Lausanne.

Haast identiek dezelfde ploeg die verantwoordelijk was voor HAVENMUZIEK (1937) draaide in dezelfde volksfilmstijl dit gedrocht. De drie strijders zijn nu vrolijke journalisten op een krant die in situaties terechtkomen die tot hun ontslag leiden. Zij ontmaskeren echter een zwendelaar, die het op hun krant heeft gemunt en uit dankbaarheid worden zij weer in dienst genomen. Oh, wee arm Vlaanderen.