Gloria Morel

Acteur

Gloria Morel is acteur.
Er zijn 12 films gevonden.

El Padre Morelos

1942 | Historische film

Mexico 1942. Historische film van Miguel Contreras Torres. Met o.a. Domingo Soler, Gloria Morel en Francisco Jambrina.

Het verhaal over de jeugd van de beroemde held uit de Nationale Onafhankelijkheid, zijn liefdes en tenslotte zijn bekering tot het priesterschap. Een zeer waardige historische film, en de eerste die Contreras Torres wijdde aan hetzelfde personage.

Sendas del destino

1939 | Drama

Mexico 1939. Drama van Juan J. Ortega. Met o.a. Gloria Morel, Luis Aldás en Virginia Serret.

Twee jonge ingenieurs moeten sabotage op de bouw van een stuwdam, waarvoor zij verantwoordelijk zijn, voorkomen. Onbeholpen regie van een regisseur die niet in staat is een verhaal logisch te vertellen.

Mientras México duerme

1938 | Misdaad

Mexico 1938. Misdaad van Alejandro Galindo. Met o.a. Arturo de Córdova, Gloria Morel, Miguel Arenas en Alberto Martí.

Een bende drugshandelaars komt in beweging als een van hun dealers door de politie wordt gegrepen. Een produktie waarbij de gangsterfilms van Von Sternberg, Howard Hawks en Mervyn Le Roy tot lering hebben gestrekt. Galindo heeft zijn opleiding niet tevergeefs in Hollywood genoten. Met goede smaak en gevoel voor stijl geregisseerd.

La Reina del río

1938 | Komedie, Musical

Mexico 1938. Komedie van René Cardona. Met o.a. Rafael Falcón, Gloria Morel, Susana Guízar en Domingo Soler.

Het leven van de mensen aan de kust met al hun gevoelens van haat en liefde. Onopvallende maar wel aardige komedie.

El Indio

1938 | Drama

Mexico 1938. Drama van Armando Vargas de la Maza. Met o.a. Consuelo Frank, Pedro Armendáriz, Eduardo Vivas en Gloria Morel.

In een mijn worden de Indiaanse arbeiders slecht behandeld door de baas, die de archeologische schatten uit de omgeving wil bemachtigen. Men heeft getracht de deugden van de Indiaanse bevolking op te hemelen. Zwakke regie.

La Honradez es un estorbo

1937 | Komedie

Mexico 1937. Komedie van Juan Bustillo Oro. Met o.a. Leopoldo Ortín, Gloria Morel, Luis G. Barreiro en Sara García.

Een eerlijke kantoorbediende ziet hoe zijn zwager hem van het ene op het andere moment zijn baan afpakt. Gemaakt met gebrek aan vakmanschap; de overtuiging wordt door de regie niet altijd tot uitdrukking gebracht.

Huapango

1937 | Drama

Mexico 1937. Drama van Juan Bustillo Oro. Met o.a. Gloria Morel, Enrique Herrera, Juan José Martínez Casado en Antonio R. Frausto.

De eigenaar van een landgoed wacht ongeduldig op de terugkeer van zijn zoon. Als hij niet spoedig weerkeert en trouwt met de voor hem voorbestemde dame, zal hij worden onterfd. Een onuitstaanbaar melodrama met een eindeloos aantal volksliedjes en -dansen.

Don Juan Tenorio

1937 | Drama, Romantiek

Mexico 1937. Drama van René Cardona. Met o.a. René Cardona, Gloria Morel, Alberto Martí en Jesús Graña.

Filmbewerking van het beroemde werk van José Zorrilla. Cardona debuteerde hiermee en heeft zich beperkt tot de opname- tegenopname, waarschijnlijk het enige dat hij toen wist van de filmtechniek.

Suprema ley

1936 | Drama

Mexico 1936. Drama van Rafael E. Portas. Met o.a. Andrés Soler, Gloria Morel, Aurora Cortés en Jorge Vélez.

Alberto verliest met poker en pleegt zelfmoord voor het bed waarin zijn geliefde slaapt. Zij wordt op verdenking van moord gearresteerd. Een gefrustreerde en frustrerende film. Leuk om te zien zijn echter de stripteases (natuurlijk niet helemaal bloot), omdat dit voor een Mexicaanse film zeer ongebruikelijk is.

El Rosal bendito

1936 | Drama

Mexico 1936. Drama van Juan Bustillo Oro. Met o.a. Gloria Morel, Juan José Martinez Casado, Leopoldo Ortín en Joaquín Coss.

Broeder Francisco, tuinman in het klooster, zorgt met bijzondere liefde voor een rozestruik waarvan hij beweert dat hij zal bloeien als een zondaar berouw heeft. Belachelijk melodrama, uitsluitend gemaakt om bijval te vinden bij het publiek.

Rosario

1935 | Drama

Mexico 1935. Drama van Miguel Zacarias. Met o.a. Gloria Morel, Pedro Armendáriz, Natalia Ortiz en Jorge Treviño.

De smartelijke lijdensweg van een jonge vrouw die op zoek is naar het geluk, maar slechts gemeenheid ontmoet. Ongelooflijk slecht.

Qué hago con la criatura?

1935 | Drama, Komedie

Mexico 1935. Drama van Ramón Peon. Met o.a. Leopoldo Ortín, Gloria Morel, Ramón Armengod en Joaquín Coss.

Als de zwerver Concepción in een verlaten huis ontwaakt, ligt er een baby naast hem met 500 pesos en een brief waarin de instructie staat om het kind niet naar het politiebureau te brengen. Eén van de eerste komische films uit Mexico. Niet interessant.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Gloria Morel op televisie komt.

Reageer