Villi Hermann

Regisseur

Villi Hermann is regisseur.
Er zijn 2 films gevonden.

Matlosa

1981 | Drama

Italië/Zwitserland 1981. Drama van Villi Hermann. Met o.a. Omero Antonutti, Francesca de Sapio, Flavio Bucci, Roger Jendly en Nico Pepe.

Een Zwitserse huisvader kan niet loskomen van de herinneringen aan zijn jeugd in een bergdorp tijdens de oorlog. Ieder weekend neemt hij zijn onwillig gezin mee van de stad naar zijn geboortehuis. De film probeert reliëf te geven aan het gevoel van ontworteldheid in een schijnbaar rimpelloos georganiseerde welvaartsstaat, maar de documentarist Hermann mist bij dit speelfilmdebuut voldoende dramatische greep om de relatie tussen heden en verleden samenhang te verlenen. Overigens is dit een van de zeldzame Italiaans-gesproken Zwitserse films.

Es ist kalt in Brandenburg

1980 | Historische film, Documentaire

Zwitserland 1980. Historische film van Villi Hermann, Niklaus Meienberg en Hans Stürm.

Goed gedocumenteerde maar erg langdradige reconstructie van de zaak Maurice Bavaud, een 22-jarige Zwitser, student theologie, die in oktober 1938 naar Duitsland reisde om Hitler te vermoorden. Hij probeert driemaal de Führer te benaderen, maar tevergeefs. Op 12 november wordt hij door de Gestapo aangehouden en ter dood veroordeeld. Anderhalf jaar later wordt hij geëxecuteerd. Zijn motieven blijven onbekend. De rol van Bavaud wordt 'vertolkt' door een acteur, verder toont de film getuigenissen van mensen die bij dit alles een rol speelden. Hoe fascinerend het onderwerp ook mag lijken, de film is er niet in geslaagd het boeiend te vertellen. Ook bekend als HITLER TÖTEN.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Villi Hermann op televisie komt.

Reageer