Samuel Hui

Acteur

Samuel Hui is acteur.
Er zijn 8 films gevonden.

The Dragon from Russia

1992 | Actiefilm

Hongkong SAR van China 1992. Actiefilm van Clarence Ford. Met o.a. Samuel Hui, Maggie Cheung en Sandee Lee.

Hui woont aan de Russische grens in Mantsjoerije in het N.W. van China. Hij is samen met Cheung, Lee en haar vader getuige van een bloedige executie. Deze werd voltrokken door een moordenaar die lid is van het geheime Japanse genootschap der Duizend Draken. Ze ontvluchten, maar de moordenaar achtervolgt hen. Hij doodt Lee en haar vader. Cheung ontkomt en Hui wordt gevangen genomen, maar mag blijven leven omdat hij aan geheugenverlies lijdt. Hij krijgt een opleiding als super killer en wordt lid gemaakt van het bondgenootschap. Op een dag ziet hij Cheung weer terug en herinnert zich alles. Hij neemt wraak. Typische genrefilm, waarvan er dertien in een dozijn gaan. Voor ware fans is dat geen bezwaar.

The Legend of The Golden Pearl

1986 | Avonturenfilm, Fantasy, Actiefilm

Hongkong SAR van China/Verenigde Staten 1986. Avonturenfilm van Teddy Robin Kwan. Met o.a. Samuel Hui, Ti Lung, Bruce Baron, Teddy Robin Kwan en Wong Joe Yin.

De film gaat over de avontuurlijke jacht op een legendarische parel, die eeuwen geleden in het hooggebergte van Nepal is neergelegd door een mythische vuurdraak. Vol flitsende kung fu- acrobatiek en mysterieuze monniken die een vijf jaar oud kind met psychische krachten vereren.

Mad Mission 3

1984 | Avonturenfilm, Komedie, Actiefilm, Thriller

Hongkong SAR van China 1984. Avonturenfilm van Tsui Hark. Met o.a. Samuel Hui, Sylvia Chang, Richard Kiel, Jean Mersant en John Sham.

In deze slaapverwekkende derde aflevering gaat het om de Engelse kroonjuwelen en een z.g. dubbelplot. Wederom zeer verwarrend en helemaal niet leuk. Uitsluitend voor liefhebbers die zich niets van onze waardering aantrekken en dat zijn er genoeg. Richard Kiel (JAWS) heeft domme kracht en geen acteertalent.

Mad Mission 2

1983 | Actiefilm, Misdaad

Hongkong SAR van China 1983. Actiefilm van Eric Tsang. Met o.a. Samuel Hui, Carl Mak, Suzanna Valentino, Yasuki Kurata en Sylvia Chang.

Wat actie rondom een stel gestolen diamanten en enkele snelle auto-achtervolgingen lichten deze parodie op kung fu- en gangsterfilms nog enigzins op.

Mad Mission

1981 | Misdaad, Komedie

Hongkong SAR van China 1981. Misdaad van Eric Stang. Met o.a. Carl Mak, Samuel Hui, Sylvia Chiang en Dean Shak.

Een uit Italië afkomstige partij gestolen diamanten verdwijnt in Hong Kong. Een politie-inspectrice en een Amerikaanse rechercheur trachten ze op te sporen. Het wordt een gigantische puinhoop met komisch bedoelde elementen, waarin nauwelijks een plot te ontwaren valt.

Mr. Boo

1979 | Komedie, Misdaad

Hongkong SAR van China 1979. Komedie van Michael Hui. Met o.a. Michael Hui, Samuel Hui, Ricky Hui en Richard Ng.

Deze Hong Kong-variant op het private eye-genre, waarin een privé-detective en zijn assistent in allerlei hachelijke dan wel komische situaties verzeild raken is totaal niet leuk en bovendien in technisch opzicht ondermaats. Scenario van de regisseur.

Mr. Boo II - The Contract

1978 |

Hongkong SAR van China 1978. Michael Hui. Met o.a. Michael Hui, Samuel Hui en Ricky Hui.

Sam(uel) Hui, die in werkelijkheid Hsu Kuan Chich heet, is een tv-presentator met een domme quiz-show, die ook een aardig danspasje kan maken. De kijkcijfers dalen door zijn optreden, maar dankzij een eenmalig idee van zijn regisseur schieten de cijfers weer omhoog. Hui heeft een genadeloze parodie willen maken op de (toenmalige) commerciële tv doorspekt met slapstick, die hij gekopiëerd heeft uit zwijgende films van Charlie Chaplin, Buster Keaton en Harold Llyod. Eigenlijk alleen geschikt voor ware geïnteresseerden. Ricky Hui heet in werkelijkheid Hsu Kuan Ying. Het scenario is van regisseur Hui.

Dark Alley Princess

1977 | Actiefilm

Hongkong SAR van China 1977. Actiefilm van Lo Wei. Met o.a. Shang Kuan, Ling Fung, Samuel Hui, Mao Ying en Wong Chia Ta.

Triviaal serieproduct uit de kung fu-fabriek van Raymond Chow over een dakloze zwerver, die voor het gemak 'Chilli Boy' genoemd wordt. Met de hulp van een zich als hoertje voordoende vliegende kung fu-specialiste gaat hij met de onderwereld in de clinch, die een beeldmooi meisje hebben gekidnapt.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Samuel Hui op televisie komt.

Reageer