Jon Acevski

Regisseur, Scenarist, Producer

Jon Acevski is regisseur, scenarist en producer.
Er zijn 3 films gevonden.

Freddie de koele kikker

1992 | Drama, Animatie

Verenigde Staten 1992. Drama van Jon Acevski.

Frederic is een heuse prins. Als hij op een dag zijn vader verliest door een tragisch ongeluk verandert zijn leven compleet. Een hartverwarmende familiefilm

Freddie as F.R.O.07

1992 | Animatie, Familiefilm

Verenigd Koninkrijk 1992. Animatie van Jon Acevski.

Freddie is een prins die door een boze tovenares veranderd is in een kikker. Het leven in de moerassen begint hem danig te vervelen en hij besluit geheimagent te worden. Hij krijgt algauw een internationale reputatie en de Britse regering vraagt hem te helpen alle monumenten uit de Engelse hoofdstad op te sporen omdat ze gestolen zijn. Zijn flitsende acties zijn niet zonder succes. Van de hak op de tak springende combinatie van teken- en poppenfilm. Het scenario is van regisseur Acevski en David Ashton. Het camerawerk is van Rex Neville. Met in de oorspronkelijke versie de stemmen van: Ben Kingsley, Jenny Agutter, Brian Blessed, Nigel Hawthorne, Michael Horden, Phyllis Logan, Victor Madden, Jonathan Pryce, Prunella Scales, Billie Whitelaw en Edmund Kingsley. Na een mislukte distributiepoging in Amerika werd de film opnieuw gemonteerd, voorzien van een verhaalstem (James Earl Jones) en kreeg een minder verwarrende titel: FREDDIE THE FROG. De liedjes (in de oorspronkelijke versie) zijn van George Benson, Patti Austin, Grace Jones, Boy George en Asia. Voor de allerkleinsten zonder indubbing moeilijk te volgen.

Freddie As F.r.o.7

1992 |

1992. Jon Acevski. Met o.a. Edmund Kingsley, Nigel Hawthorne, Ben Kingsley, Michael Hordern en Brian Blessed.

Een prins wordt door zijn tante veranderd in een kikker. Maar dat staat een glorierijke toekomst niet in de weg: hij meldt zich aan bij de Franse geheime dienst. Huh? In deze animatiefilm, een bizarre mengeling van sprookje en James Bond avontuur, wordt vervolgens de hulp van de kikker ingeroepen wanneer in Engeland nationale symbolen als Buckingham Palace verdwijnen. Jon Acevski, die voor scenario, productie en regie tekende, maakte vervolgens ook nog Freddie goes to Washington.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Jon Acevski op televisie komt.

Reageer