Birgit Gudjonsdottir

Cameraman

Birgit Gudjonsdottir is cameraman.
Er zijn 3 films gevonden.

Our Grand Despair

2011 | Drama

Turkije/Duitsland/Nederland 2011. Drama van Seyfi Teoman. Met o.a. Ilker Aksum, Fatih Al en Gunes Sayin.

Dertigplussende boezemvrienden Ender en Cetin, die sinds eeuwig een woning in Ankara delen, nemen op verzoek van een vriend diens jonge zus in huis. Studente Nihal kan het verongelukken van haar ouders niet verwerken en fladdert als een gewond vogeltje hun huis binnen. Vanaf dat moment verandert alles in dit subtiele drama dat - een verademing tussen alle armoe- en reliconflict-cinema - het 21ste-eeuwse Turkije van de intellectuele middenklasse toont. Het driespan acteert als één entiteit, ironische toets en melancholieke ondertoon harmoniëren perfect. Co-scenarist Baris Bicakci bewerkte zijn eigen roman.

Schattenwelt

2008 | Drama

Duitsland 2008. Drama van Connie Walter. Met o.a. Ulrich Noethen, Franziska Petri, Tatja Seibt en Christoph Bach.

Op een dag wordt RAF-terrorist Widmer vrijgelaten uit de gevangenis, waar hij 22 jaar heeft gezeten wegens moord op een ondernemer en zijn tuinman. Zijn nieuwe buurvrouw wordt Valerie. Widmer heeft zijn zoon niet meer gezien sinds hij de gevangenis inging, Valeries zoontje is na een mishandeling uit huis geplaatst. Dat ze hun kind niet meer kunnen zien is niet het enige dat de twee verbindt. Hard, grauw drama over de sporen die geweld nalaat, bij de dader, bij het slachtoffer en bij hun omgeving. Goed spel, vooral van Petri.

Jargo

2004 | Familiefilm, Misdaad, Fantasy, Drama

Duitsland 2004. Familiefilm van María Sólrún. Met o.a. Constantin von Jascheroff, Oktay Özdemir, Nora von Waldstätten, Josephine Preuss en Udo Kier.

Jargo (Von Jascheroff) wordt binnenkort zestien. Hij is opgegroeid in Saoedi-Arabi[KA3]e, waar zijn vader (Kier) zelfmoord pleegde. Nu woont hij met zijn moeder in Berlijn in een torenflat. Hij draagt nog steeds zijn traditionele Saoedische kleed. Hij sluit vriendschap met de macho Kamil ([KA3]Ozdemir), een Turk die iets ouder is dan hijzelf en in drugs dealt. De vriendin van Kamil, Mona (Von Waldst[KA3]atten) was aan de hero[KA3]ine verslaafd, maar schijnt tegenwoordig clean te zijn. Kamil en Jargo besluiten in te breken bij Ying (Pamaran) en Yang (Olano), twee Filippino`s die tot de sigarettenmaffia behoren. Vlak voor de coup, komt Kamil erachter dat Jargo met Mona naar bed is geweest. Deze film die best goed in elkaar zit en geschikt is voor oudere kinderen en jonge volwassenen, is moralistisch van toon. Von Jascheroff, in eigen land bekend o.a. door RENNSCHWEIN RUDI R[KA3]USSEL (1995) en een klein rolletje in SPERLING UND DER MANN IM ABSEITS (2003), is geloofwaardig en speelt zijn rol goed. Van de overige rolverdeling kan hetzelfde gezegd worden. Preuss speelt Emilia, Jargo's buurmeisje dat op hem valt en veel voor hem over heeft, maar Jargo ziet haar in eerste instantie niet staan. Kier blijft je bij als de geestverschijning van zijn vader, die 's avonds als Jargo alleen is, de balans van zijn knagende geweten probeert op te maken. Het scenario is van regisseuse Sólrún, wier complete naam María Sólrún Sigurðardóttir luidt. Het camerawerk is van Birgit Gudjonsdóttir.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Birgit Gudjonsdottir op televisie komt.

Reageer