Paul Grimault

Regisseur, Acteur, Scenarist

Paul Grimault is regisseur, acteur en scenarist.
Er zijn 4 films gevonden.

La table tournante

1988 | Animatie

Frankrijk 1988. Animatie van Paul Grimault. Met o.a. Anouk Aimée, Mathieu Demy en Paul Grimault.

Grimault maakte met dit werk een soort poëtisch filmtestament. Door Jacques Demy gemonteerd tot een kaleidoscopisch geheel waarin mensen en animatiefiguren elkaar ontmoeten, en waarin de hele animatiegeschiedenis is terug te vinden, besluitend met het verhaal van de Kleine soldaat. Een fraaie afsluiting van zijn oeuvre.

Le roi et l'oiseau

1980 | Animatie, Familiefilm

Frankrijk 1980. Animatie van Paul Grimault.

Een sprookje van H.C. Andersen over het herderinnetje en de schoorsteenveger, die verliefd worden op elkaar. De koning heeft echter ook een oogje op het lieve hoedstertje. Grimault heeft sinds 1946 (!) aan deze film gewerkt. De eerste versie daarvan kwam in 1953 uit onder de titel LA BERGÈRE ET LE RAMONEUR. In de loop der jaren heeft Grimault het geheel bewerkt tot de huidige versie. Helaas zijn de verschillen tussen de oude en nieuwe fragmenten duidelijk te zien. Hoewel niet direct een kinderfilm is, werd deze artistieke film in het Nederlands nagesynchroniseerd. Scenario van regisseur Grimault en Jacques Prévert.

De koning en de vogel

1979 | Animatie, Fantasy, Musical

Frankrijk 1979. Animatie van Paul Grimault. Met o.a. Jean Martin, Pascal Mazzotti, Raymond Bussières en Agnès Viala.

Koning Karel V plus drie is acht plus acht is zestien regeert als een tiran over Ticardië. Alleen een kleurrijke praatzieke vogel, die zijn nest hoog in het enorme paleis heeft gebouwd, durft hem uit te dagen.

La Bergère et le ramoneur

1953 | Animatie

Frankrijk 1953. Animatie van Paul Grimault.

Een schele koning houdt ervan op kleine onschuldige vogeltjes te jagen. Maar ja, ook die hebben een vader. In dit geval is dat een grote kraai. Paul Grimault werkte zo'n zeven jaar aan deze film. Later zouden veel fragmenten gebruikt worden voor zijn tekenfilm LE ROI ET L'OISEAU.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Paul Grimault op televisie komt.

Reageer