Peter Heller

1946 Regisseur

Peter Heller (1946) is regisseur.
Er zijn 4 films gevonden.

Das Brot des Siegers

1988 | Documentaire, Drama

Duitsland 1988. Documentaire van Peter Heller.

In een mengsel van documentaire en speelfilm probeert Heller de strategie van de succesvolle Amerikaanse hamburger-producent MacDonald te analyseren. Interviews en reportages ontmaskeren de twijfelachtige bedrijfsvoering van de onderneming, en de niet te onderschatten invloed daarvan op de eetcultuur. Een raamvertelling met Ron Williams verlevendigt de documentaire. Ook bekend als DIE SCHLACHT UM DIE MAGEN DER WELT.

Usambara- Das Land, wo Glaube Bäume versetzen soll

1981 | Documentaire

Duitsland 1981. Documentaire van Peter Heller.

Een documentaire over de rol van de missionarissen in de ontwikkeling van Tanzania. Heller heeft het geluk ooggetuigen te treffen, o.a. de dochters van een aantal missionarissen die de daden van hun pa goed willen maken. Het blijft echter barmhartigheid wat de klok slaat.

Mbogos Ernte oder die Teilung der Welt

1981 | Documentaire

Duitsland 1981. Documentaire van Peter Heller.

In deze documentaire wordt de weg van de katoen gevolgd: geteeld in een dorp in Tanzania, op de markt gebracht en tenslotte verwerkt tot jeans in een Westduitse textielfabriek. Heller maakt op overtuigende wijze duidelijk welke relatie er bestaat tussen de landen uit de derde wereld en de industriële naties in het Westen.

Der da ist tot und der beginnt zu sterben oder wer die Idylle sucht, schafft neue Kolonien

1981 | Documentaire

Duitsland 1981. Documentaire van Peter Heller en Wolf Reuter.

Een film over een boven het Lago Maggiore gelegen Italiaans boerendorp, waar op één na alle bewoners verdwenen zijn. Het dorp is daarna ontdekt door Duitse en Zwitserse toeristen, die de leegstaande huizen voor bijna niets hebben gekocht. De functie van het dorp is totaal veranderd en de film is dan ook een protestfilm geworden tegen het internationale toerisme, dat de problemen van de mensen uit de stad transporteert naar idyllische gebieden.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Peter Heller op televisie komt.

Reageer