Vyacheslav Krishtofovich

1947 Regisseur, Scenarist

Vyacheslav Krishtofovich (1947) is regisseur en scenarist.
Er zijn 2 films gevonden.

Priyatel pokojnika

1997 |

Verenigd Koninkrijk 1997. Vyacheslav Krishtofovich.

Het idee is al vaker gebruikt: iemand huurt een moordenaar in, krijgt spijt en heeft moeite de boel af te blazen. Ditmaal wordt het concept, dat meestal tot spannende en soms komische verwikkelingen leidt, gevat in een schrijnend sociologisch portret van een van de Sovjet-naties na de omwenteling. Niet iedereen blijkt te kunnen profiteren van de rijkdom die het kapitalisme met zich mee zou hebben gebracht. Het contrast tussen degenen die het succes wel hebben kunnen binnenhalen en mislukkelingen als Anatoli, is groot. Wanneer Anatoli, die in Kiev als vertaler een schamel loontje verdient, door zijn vrouw wordt verlaten, besluit hij een einde te laten maken aan zijn leven. Voordat de opdracht wordt uitgevoerd, ontmoet hij echter een levenslustige prostituee die hem van gedachten doet veranderen. Krishtofovich gebruikt voldoende humor en ironie om zijn sombere beeld van vooruitgang in Oekraïne wat lucht te geven.

Rebro Adama

1990 | Komedie

SU 1990. Komedie van Vyacheslav Krishtofovich. Met o.a. Inna Churikova, Marya Golubkina, Andrei Tolubeyev, Andrei Kasyanov en Yelena Bogdanova.

Een verhaal over een grootmoeder, een moeder en twee dochters die samenwonen. Ze hebben veel dingen met elkaar gemeen: ze zijn bijzonder vriendelijk van aard, en ze kunnen het geen van allen vinden met hun man. Het scenario is van Vladimir Kounine naar de novelle van A. Kouratkine (Vrouwenhuis). Het camerawerk is van Pavel Lebedev. Meervoudig bekroond op kleine festivals. Derde speelfilm van de regisseur.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Vyacheslav Krishtofovich op televisie komt.

Reageer