Bram van Erkel: regie.
Er zijn 10 films gevonden.

In naam der koningin

1996 |

Nederland 1996. Bram van Erkel. Met o.a. Theo Pont, Frédérique Huydts, André van den Heuvel, Thom Hoffman en Rik Launspach.

Coverstory - De Valse Lady

1993 |

Nederland 1993. Bram van Erkel. Met o.a. Nelleke Zitman en Marc Klein Essink.

Coverstory

1993 | Drama

Nederland 1993. Drama van Bram van Erkel. Met o.a. Marc Klein Essink, Nelleke Zitman, Ton Lutz, Herman Gilis en Cees Linnebank.

Dertien-delige Nederlandse dramareeks, bedacht door de scenaristen Felix Thijssen, Jelte Rep en Bram van Erkel, gesitueerd in het journalistieke milieu, meer bepaald op de redactie van een noodlijdend weekblad. Wekelijks en elke aflevering moet ster-reporter Essink met jonge collega Zitman voor een spannend verhaal zorgen voor nieuwe chef-redacteur Gilis, die de oplage moet omhoog moet zien te krijgen. Niet bepaald tantaliserend, minder aangrijpend dan DE ZOMER VAN '45 van dezelfde regisseur, maar dat heeft beslist te maken met wat Somerset Maugham ooit schreef: 'Fact is a poor storyteller'.

De Zomer van '45

1991 | Drama, Oorlogsfilm

Nederland 1991. Drama van Bram van Erkel. Met o.a. Will van Kralingen, Renée Fokker, David Palffy, Bert Wagenaar en Christel Domen.

Indrukwekkende dramaserie over het wel en wee van Nederlandse meiden die in de zomer van 1945 met de Canadese bevrijders aanpapten, er een kind aan overhielden en afwijzende reacties van de buitenwereld moesten ondergaan. Zij krijgen het behoorlijk zwaar om hun leven weer op te bouwen terwijl hun kinderen later de onweerstaanbare behoefte hebben hun echte vader in Canada op te gaan zoeken. Gebaseerd op Olga Rains' boeken We became Canadians en Children of the Liberation. Meestal geen goedkoop sentiment, de rollen van de Canadezen worden door authentieke Canadese acteurs vertolkt en de in Canada gefilmde scènes, met de Rocky Mountains steeds in de buurt, geven de serie een bijzondere allure.

Het Twentsche paradijs

1988 | Drama

Nederland 1988. Drama van Bram van Erkel. Met o.a. Huub Stapel, Bernard Droog en Marlies van Alcmaer.

Sociaal drama over de val van de textielindustrie in Twente. Geschreven door Hugo Heinen en Willem Capteyn.

Het Verleden

1982 | Drama

Nederland 1982. Drama van Bas van der Lecq, Bram van Erkel en Roy Logger. Met o.a. Edda Barends, Marjan Berk, Huib Broos, Jan Decleir en Niek Engelschman.

Na TWEE VORSTINNEN EN EEN VORST werden opnieuw verhalen van Geert van Oorschot verfilmd, uit de bundel Mijn moeder was eigenlijk een Italiaanse ditmaal. Een drieluik met de verhalen Marie, Mevrouw Katrien en Mevrouw Van der Putte. Het middelste verhaal is het beste. In alle drie wordt goed geacteerd.

Onvoltooid verleden

1981 | Drama

Nederland 1981. Drama van Bram van Erkel. Met o.a. Elja Pelgrom, Edmond Classen, Anne Buurma, Eric van 't Woud en Dore Smit.

De 35-jarige Ellen Lanser (Pelgrom) komt door een storing op het baanvak van de trein in haar geboorteplaats terecht. Zij wordt daar niet met open armen ontvangen. Van Egteren (Classen), een plaatselijk ouderling, houdt Ellen nog steeds verantwoordelijk voor de dood van zijn twee zoons, Freddy (Van `t Veld) en Hans (Buurma). Ellen groeide met de jongens op, zij speelden in de zandbak en gingen samen naar school. Later werden zowel Freddy als Hans verliefd op Ellen. De jaloezie tussen beide broers had rampzalige gevolgen. Het scenario van Kees Holierhoek laat in het midden of toeval of voorbeschikking het verleden weer in herinnering brengen. Hoe ook, de confrontatie van Ellen met haar geboortedorp maakt duidelijk dat de oude wonden nog niet geheeld zijn. Schuldig-zijn en slachtoffer-zijn liggen dicht bij elkaar. Op locatie gedraaid in Zaltbommel, Zutphen en Sauwerd. Een eigentijdse interpretatie van F.M. Dostojewski's Schuld en boete.

De blijde dag

1980 | Drama

Nederland​/​​België 1980. Drama van Bram Van Erkel en Bram van Erkel. Met o.a. Mieke Bouve, Lydi Sluyter, Martine Jonckheere, Marinelle De Winne en Brie Leloup.

Mooi in beeld gebrachte, maar hopeloos vervelende verfilming van de melodramatische gelijknamige novelle van Stijn Streuvels (scenario Liberia Carlier) over een weesmeisje (Bouve) dat rond 1900 met haar rijke familie mee op een picknick mag. Na die `blijde dag` is er `iets` in haar veranderd en zij tracht tevergeefs uit haar gevangenis (het weeshuis) te ontsnappen.

Duel in de diepte

1979 |

Nederland 1979. Bram van Erkel. Met o.a. Rutger Hauer, Lex Schoorel, Peter Faber en Lidy Sluyter.

Mooi in beeld gebrachte, maar hopeloos vervelende verfilming van de melodramatische gelijknamige novelle van Stijn Streuvels (scenario Liberia Carlier) over een weesmeisje (Bouve) dat rond 1900 met haar rijke familie mee op een picknick mag. Na die `blijde dag` is er `iets` in haar veranderd en zij tracht tevergeefs uit haar gevangenis (het weeshuis) te ontsnappen.

Q en Q

1978 | Familiefilm, Mysterie

Nederland 1978. Familiefilm van Bram van Erkel. Met o.a. Erik van't Wout, Bob de Lange, Enny de Leeuwe, Martin Perels en Tamar Baruch.

De bewerking van de succesvolle dertien-delige tv-serie van totaal 300 minuten. Veel nevenintriges e.d. moesten vallen om de hoofdlijn in dit jeugd detective-verhaal te handhaven. Vooral goed spel van de jongeren.