Maurice Smith

Regisseur, Acteur, Producer

Maurice Smith is regisseur, acteur en producer.
Er zijn 5 films gevonden.

Fist of Glory

1991 | Actiefilm

Verenigde Staten 1991. Actiefilm van Jo Mari Avellana. Met o.a. Dale 'Apollo' Cook, Maurice Smith, Robert Marius, Eric Hahn en Bob Larson.

Het verhaaltje van regisseur Avellana is ondergeschikt gemaakt aan de vechtduels met de wereldkampioenen kickboksen Cook en Smith, in de film gabbers, een Amerikaanse luitenant en sergeant die in Vietnamese achterbuurten als kickboksers strijd tegen leven en dood leveren. Oorspronkelijke titel FIST OF GLORY werd op video DEATH CAGE.

Bloodfist II

1991 | Actiefilm

Verenigde Staten/Filipijnen 1991. Actiefilm van Andy Blumenthal. Met o.a. Don 'The Dragon' Wilson, Joe Mari Avellana, James Warring, Richard Hill en Rina Reyes.

Het vervolg op BLOODFIST is in ieder opzicht beter dan het origineel. Het staat er dan ook los van, al speelt Wilson dezelfde figuur. Hij wordt, met enkele kickboks-kameraden, gebruikt in een smerig experiment, waarbij ze het moeten opnemen tegen vechtersbazen die volgepompt zijn met super-steroïden. Veel geweld en eigenlijk alleen leuk voor de liefhebbers van kickboksen, maar in z'n soort niet slecht. De vechtscènes stellen in ieder geval niet teleur.

The Crystal Eye

1990 | Avonturenfilm, Actiefilm

Verenigde Staten 1990. Avonturenfilm van Joe Tornatore. Met o.a. Jameson Parker, Cynthia Rhodes, Mike Lane, David Sherwood en Johnny Nobile.

Vickie Phillips (Rhodes), als de stugge dochter van de Amerikaanse ambassadeur (Bristow) en Luke Ward (Parker), een avontuurlijke bandiet, gaan in INDIANA JONES-traditie achter een waardevolle, geheimzinnige diamant van de legendarische dief Ali Baba aan. Heel wat spanning en avontuur, maar je hebt het allemaal al ergens eerder gezien. Roger Corman was een der uitvoerende producenten en dat spreekt boekdelen voor de kwaliteit. Direct uitgekomen op video. Het scenario is van Mike Angel en regisseur Tornatore. Het camerawerk is van Thomas De Nove.

Grotesque

1988 | Horror

Verenigde Staten 1988. Horror van Joe Tornatore. Met o.a. Linda Blair, Tab Hunter, Donna Wilkes, Guy Stockwell en Brad Wilson.

Rod (Hunter) is een genie op het gebied van make-up van speciale griezeleffecten in Hollywood. Tijdens een wintervakantie wordt zijn gezin door punkers uitgemoord. De man gaat zich wreken. Je weet niet hoe? Dan heb je een dozijn soortgelijke films gemist, met hetzelfde verhaal maar wel beter in beeld gebracht. Blair, die tevens geassocieerd producente was, is Hunter's kuise dochter Lisa. Een klassieke ragtime-melodie van Scott Joplin wordt zeer ten onrechte gebruikt als begeleiding van het eind. Het scenario is van Mike Angel naar de persoanges van regisseur Tornatore. Het camerawerk is van Bill Dickson. Stereo.

Love, Swedish Style

1972 | Erotiek

Verenigde Staten 1972. Erotiek van Maurice Smith. Met o.a. Karen Ciral, Woody Lee, Peter Balakoff, Arne Werda en Mark Roland.

Een Zweeds meisje vindt in Amerika een betrekking als hulp in de huishouding, maar ondervindt zoveel hinder van opdringerige mannen, dat zij bij een psychiater terechtkomt. Deze maakt juist een studie van de moderne Zweedse zeden; dat treft dus. Seksnonsens voor de allernaïefsten.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Maurice Smith op televisie komt.

Reageer