Amparo Baró is acteur.
Er zijn 7 films gevonden.

Las cosas del querer

1989 | Drama, Musical

Spanje 1989. Drama van Jaime Chávarri. Met o.a. Ángela Molina, Manuel Bandera, Angel de Andrés López, María Barranco en Amparo Baró.

Aan het eind van de Spaanse burgeroorlog onstaat er een vriendschap tussen een homoseksuele zanger, een pianist en een meisje dat ervan droomt om succes te hebben als artieste. Deze film is een eerbewijs aan de folkloristische, Spaanse film van de jaren 1940-1960, maar schroomt niet om ook een zekere mate van kritiek die periode van filmerij te uiten. Een twijfelachtig en gebrekkig geheel, ofschoon de film aardig wat commercieel succes had.

Lorca, muerte de un poeta

1988 | Biografie

Spanje 1988. Biografie van Juan Antonio Bardem. Met o.a. Nickolas Grace, Alexander Allerson, Angel de Andrés López, Amparo Baró en Maria Jose Alfonso.

De biografie van Federico García Lorca, een van de belangrijkste dichters van het begin van deze eeuw. Een in alle aspecten nauwkeurig gemaakte film, van groot belang voor de Spaanse film. Er is ook een versie in delen van gemaakt, als tv- serie.

Stico

1985 | Drama

Spanje 1985. Drama van Jaime De Armiñán. Met o.a. Fernando Fernán Gómez, Agustín González, Carmen Elías en Amparo Baró.

Een voormalig professor in de rechten met ernstige financi[KA3]ele problemen besluit zijn moeilijkheden op te lossen door zich als slaaf aan te bieden aan een van zijn ex-studenten. Interessante film van Armi[KA6]n[KA1]an, bekroond met de Zilveren Beer voor de beste hoofdrol (Fernando Fernán-Gómez) tijdens het Festival van Berlijn. Verder uitstekend camerawerk van de befaamde Teo Escamilla.

El Elegido

1985 | Drama

Spanje 1985. Drama van Fernando Huertas. Met o.a. José Luis López Vázques, Amparo Baró, Mireia Ross, Claudia Gravy en Emiliano Redondo.

Een onbeduidende man wordt plotseling achtervolgd door twee misdadigersbenden...Een drama met een zinnebeeldig, aan Kafka denkende achtergrond, dat grotendeels gebaseerd is op de vertolking van de hoofdpersoon. Het is het debuut van de regisseur op het gebied van de bioscoopfilm.

En Septiembre

1981 | Drama

Spanje 1981. Drama van Jaime de Armiñán. Met o.a. Carmen de la Maza, Amparo Baró, María Massip en Agustín González.

Een aantal vrienden van middelbare leeftijd besluiten hun schooltijd te reconstrueren. Een van de slechtste films van de zwakke Jaime de Armiñán.

La Banda del Pecas

1966 | Familiefilm, Avonturenfilm

Spanje 1966. Familiefilm van Jesús Pascual. Met o.a. Amparo Baró, Luis Prendes en Quique San Francisco.

Twee groepen kinderen die elkaar dwarszitten stuiten op een bende juwelendieven. Ook voor kinderen is deze film stomvervelend.

Sendas cruzadas

1961 | Misdaad

Spanje 1961. Misdaad van Juan Xiol Marchal. Met o.a. Manuel Zarzo, Amparo Baró, Ricardo Valle en José Thelman.

Twee vrienden beramen een overval op een transport-agentschap. Een ambitieuze doch middelmatige film.