André Deflandre

Acteur

André Deflandre is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

La porte d'or

1989 | Drama, Film noir

Frankrijk 1989. Drama van MIchel Vianey. Met o.a. Gérard Klein, Laure Killing, Féodor Atkine, Maxime Leroux en Jean-Paul Comart.

Een bewerking van een roman van de Amerikaan H.L. Dugall. Een wanhopige man laat zich beschuldigen van een misdaad, waar een vrouw voor berecht en veroordeeld is. Ongewone suspense met onverwachtse wendingen. De eerste televisiefilm naar een detective van een regisseur voor wie het motief van de mislukking een obsessie is, die een persoonlijk tintje bevat. Hoewel zijn vertelling aan de ene kant lijkt te willen doorgaan met het plot en aan de andere kant de gemoedstoestand van de hoofdpersonen uitgebreid wil schetsen, houdt het ongebruikelijke en bijzondere accent de zaak overeind.

L'homme brun

1980 |

België 1980. Freddy Charles. Met o.a. Lesly Burton, Joris Gilleir, Serge Kribus, Jean-Paul Dermont en Guy Barbier.

Een Waals dorp in 1948. Een kleine jongen woont met zijn moeder in een groot huis. Hij mist een vader, die in Congo is achtergebleven, en zoekt een voorbeeld in achtereenvolgens zijn leraar en een jonge avonturier die in een woonwagen woont, terwijl zijn moeder en vader zich uiteindelijk met elkaar verzoenen. Een gevoelig thema, een onbeholpen aanpak, teveel anecdotes, en dit alles in een tempo dat maar niet wil vlotten. Aan de oprechtheid hoeft niet te worden getwijfeld, maar aan de gemeenplaatsen evenmin.

Jusqu'à ce que la vie nous sépare

1975 | Drama

België 1975. Drama van Fred Van Besien. Met o.a. Janine Godinas, Alexandre von Sivers, Claudine Charles, Irène Laurent en Louis-Alexis Dubois.

Een echtpaar besluit te scheiden, en kiest daarbij voor een zo vriendelijk mogelijke aanpak. Afgezien van het feit dat door de veranderde wetgeving dit thema inmiddels pass[KA1]e is, rijst de vraag of het hier gaat om een `fictiefilm`, zoals de cineast het noemt, of een propagandafilm ter meerdere eer en glorie van de `vriendelijke scheiding` (sic). Bovendien laten de problemen van de hoofdrolspelers ons koud. Een van die onzinnige films, waar de RTBF altijd scheutig mee is geweest!

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer André Deflandre op televisie komt.

Reageer