Natasha Lugova

Producer

Natasha Lugova is producer.
Er zijn 3 films gevonden.

Shakespeare - The Animated Tales: Othello

1994 | Animatie, Familiefilm, Drama

Rusland/Verenigd Koninkrijk 1994. Animatie van Nikolai Serebryakov.

De tragische liefdesgeschiedenis van de Moor Othello die passioneel verliefd is op zijn vrouw Desdemonia. Door toedoen van zijn `vriend` Iago gaat hij echter twijfelen aan de trouw van Desdemonia, wat tot dramatische gevolgen leidt. Door de inkorting van het meesterwerk van William Shakespeare verliest het verhaal niet enkel een groot aantal kleurrijke nevenpersonages, maar bovendien alle geloofwaardigheid. De subtiel getekende figuren die evolueren in onbeweeglijke decors zijn artistiek wel knap en aantrekkelijk om naar te kijken, maar wie het volledige toneelstuk niet kent zal niet erg wijs geraken uit deze bewerking van Leon Garfield, die alle dubbele bodems laat verdwijnen om zich enkel bezig te houden met het driestuiversachtige hoofdverhaal. Fotografie is van Georgy Krinitsky. In de Engelse versie horen we de stemmen van Philip Bond (Verteller), Colin McFarlane (Othello), Gerard McGorley (Iago), Philip Franks (Cassio), Sian Thomas (Desdemonia), Dinah Stabb, Terry Dauncey, Ivor Roberts en Simon Ludders.

Shakespeare - The Animated Tales: Julius Caesar

1994 | Animatie, Familiefilm, Drama, Historische film

Verenigd Koninkrijk/Rusland 1994. Animatie van Yuri Kulakov.

Shakespeares tragedie over politieke macht, machtswellust en corruptie tijdens het Romeinse Kijzerrijk wordt hier op oppervlakkige manier overgedaan. De figuren van Julius Caesar en zijn tegenstanders worden slechts schematisch getekend en werden angstwekkend grotesk uitgewerkt. Deze ingekorte, getekende adaptatie van het grootse historische fresco van Shakespeare zal enkel de mensen kunnen bekoren die het origineel niet kennen of die huiveren van de Britse auteur. De realistisch getekende personages evolueren in onbeweeglijke decors en worden gesierd met pastelachtige kleuren waarin rood de hoofdtoon vormt (wat vanzelfsprekend goed uitkomt bij de moord). Leon Garfield bewerkte zoals steeds het klassieke stuk. Fotografie is van Valentin Sveshnikov. In de Engelse versie horen we de stemmen van Joss Ackland (Caesar/Verteller), Frances Tomelty (Calphurnia), David Robb (Brutus), Hugh Quarshie (Cassius), Jim Carter (Mark Anthony), Judith Sharp, Peter Woodthorpe, Andrew Wincott, Dillwyn Owen, Tony Leader en John Miers.

Shakespeare - The Animated Tales: As You Like It

1994 | Animatie, Familiefilm, Romantiek

Verenigd Koninkrijk/Rusland 1994. Animatie van Alexei Karayev.

Rosalind, de dochter van de verbannen Duke, wordt verliefd op de jonge Orlando, een vertrouweling van haar vader. Om zijn liefde te winnen vermomd ze zich als man en volgt hem in de bossen, waar Orlando zijn liefde voor Rosalind letterlijk aan de bomen verklaard. Gevolg is dat alles in het bos draait rond liefde en romantiek. Een van de vrolijkste komedies van Shakespeare wordt hier wel redelijk ingewikkeld verteld omdat alle neventhema`s weggelaten werden waardoor de personages weinig of geen introductie krijgen. Gemaakt met pasteltekeningen die telkens weer in elkaar overvloeien is de film stilistisch een lust voor het oog, wat dan weer veel goedmaakt. Leon Garfield bewerkte het nog steeds populaire toneelstuk. Sergei Reshetnikov had de leiding over de fotografie. In de Engelse versie horen we de stemmen van David Burke (Verteller), Sylvestra Le Touzel (Rosalind); John McAndrew (Orlando), Maria Miles (Celia en Audrey), Peter Gunn, David Holt, Nathaniel Parker, Stefan Bednarezyk, Christopher Benjamin, Garard Green en Eiry Thomas.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Natasha Lugova op televisie komt.

Reageer