Anne Marie Ottersen

Acteur

Anne Marie Ottersen is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Hustruer ti är etter

1986 | Komedie

Noorwegen 1986. Komedie van Anja Breien. Met o.a. Frøydis Armand, Katja Medbøe en Anne Marie Ottersen.

Net als HUSTRUER (1975) vertelt deze vervolgfilm van Breien de geestige lotgevallen van drie vrouwen van verschillende sociale afkomst, die hun feministische theorieën in praktijk trachten te brengen. Met veel aandacht voor de vrouwenproblematiek en hun relaties met mannen, echtgenoten en minnaars. De efficiënte, geëngageerde film die ook leuk is, hoewel de kijker met heel wat vragen blijft zitten.

Lars i porten

1984 | Drama

Noorwegen 1984. Drama van Leif Erlsboe. Met o.a. Magnus E. Haslund, Joachim Calmeyer, Anne Kathrine Krigsvill, Peder Hamdahl Naess en Anne Marie Ottersen.

Hoe de twaalf-jarige Lars (Haslund) volwassen wordt te midden van zijn strijdende en kijvende ouders. Hij vindt steun bij buurvrouw Lill (Krigsvill) een prostitu[KA1]ee, die hem leert dansen en hij dagdroomt met zeeman Kalle (Sk[KL23]nberg) over verre landen. Het liefst van al is hij bij zijn oom Tobby (Calmeyer) een vertrouwde die hem meeneemt op de motor en tegen wie hij over van alles en nog wat honderd uit kan praten. Als oom Tobby echter verliefd wordt op Lill, stort het wereldje van Lars in. Redelijk drama over schoksgewijs opgroeien, waarin onze Skandinavische Noorderburen best sterk zijn. Magnus E. Haslund is in het werkelijke leven de zoon van regisseur Erlsboe. Gesitueerd rond 1955.

Hustruer

1975 | Komedie

Noorwegen 1975. Komedie van Anja Breien. Met o.a. Anne Marie Ottersen, Katja Medbö, Froydis Armand, Noste Schwab en Alv Nordvang.

Drie vroegere vriendinnen zien elkaar terug op een schoolreünie, blijven almaar langer samen en ontsnappen zo aan de verplichtingen van hun huwelijk, werk of relatie. Bij terugkeer spreken ze af de hervonden band niet wéér verloren te laten gaan. Dit vrouwen-antwoord op Cassavetes' eveneens geïmproviseerde HUSBANDS verkiest levensvreugde boven levensangst, is in die zin ook oppervlakkiger, maar niettemin een aanstekelijk pleidooi voor vrouwelijke saamhorigheid, zonder de mannen als bron van alle kwaad af te schilderen.

Motforestilling

1973 |

Noorwegen 1973. Erik Löchen. Met o.a. Espen Skjönberg, Per Theodor Haugen, Kari Rasmussen, Knut Husebö en Anne Marie Ottersen.

Een ernstige en experimentele film. Het publiek moet zijn eigen plot samenstellen, waardoor het verschil tussen film en realiteit wegvalt. Belangrijke kwesties over de NATO, de Noorse veiligheidsdiensten, en de relatie tussen Noorwegen en de supermachten worden ter discussie gesteld. Welke rol speelt Jan- met-de-pet in de politiek?

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Anne Marie Ottersen op televisie komt.

Reageer