Jean-François Delassus

Regisseur

Jean-François Delassus is regisseur.
Er zijn 4 films gevonden.

Biosphère II. Une arche de Noé pour Mars

1991 | Drama, Sciencefiction

Frankrijk 1991. Drama van Jean-François Delassus.

Een aan de realiteit ontleend gegeven. In Arizona sluiten vier vrouwen en vier mannen zich met 3800 plante- en diersoorten op in Biosfeer II. Dit is al geen alledaags gebeuren, maar het gaat bovendien om een ecologisch en ruimtelijk experiment dat twee jaar zal duren. Een heel bijzondere, moeilijk te rubriceren film, met anonieme acteurs die zichzelf spelen. Het enige nadeel is dat de film helemaal aan het begin van het experiment is gemaakt, en je vraagt je af hoe het menselijke en dierlijke gedrag, en zelfs dat van de planten, zich gedurende een dergelijke periode in een hermetisch afgeloten ruimte ontwikkelt. Verrassend. Ook bekend als BIOSPHERE II.

L'argent du mur

1990 | Historische film

Frankrijk 1990. Historische film van Jean-François Delassus. Met o.a. Bernard-Pierre Donnadieu, Denis Manuel, Paul Le Person, Dominique Varda en Marie Wiard.

De wederwaardigheden van een chirurg in Oost-Berlijn anno 1978. Kurt Weigen, die tevergeefs een man heeft proberen te redden die door automatische wapens is uiteengereten terwijl hij over de Muur probeerde te vluchten, verneemt dat een aanvraag voor een visum om te kunnen deelnemen aan een wetenschappelijk congres in het Westen hem opnieuw wordt geweigerd, terwijl hij een arts met wereldfaam is. Dan gaat hij ook een kans wagen. Een zwaar onderwerp, voorzien van een sfeervolle aanpak en een intelligente observatie van de mentaliteit die toen in Oost-Berlijn heerste. Een vaardige doch kille en opgeprikte regie.

Lundi noir

1988 | Drama

Frankrijk 1988. Drama van Jean-François Delassus. Met o.a. Henri Serre, Magali Noël, Bernard Dhéran, François Duval en Gerard Loussine.

Serre speelt een op een zijspoor gezette tv-journalist die door zijn baas tijdens de beurskrach van oktober 1987 naar Lyon wordt gestuurd, omdat een kleine spaarder daar met zijn geweer een makelaarskantoor bedreigt. Een geslaagde pilot voor een tv- serie rond een kleine tv-ploeg die reportages maakt over randgebeurtenissen van grote evenementen uit de actualiteit. Noël speelt de rol van directrice van een bejaardeninstelling.

Voilà l'eau

1978 |

Frankrijk/Ivoorkust 1978. Jean-François Delassus. Met o.a. Kane en Doumbia.

Het dorpshoofd stuurt Kane voor de eerste keer naar de hoofdstad om de waterproblemen te bestuderen. Doumbia, een in de hydraulica gespecialiseerd technicus, gaat mee. De kijker volgt de zwerftochten van Kane, die sterk onder de indruk is van de hoofdstad maar ten slotte graag naar zijn dorp terug wil om zijn verworven kennis te kunnen toepassen. Uiteraard bevat deze film een propagandistische ondertoon en dient het thema er vooral voor om het een en ander te kunnen laten zien. Een grove montage maar een interessante film vanwege het documentaire-aspect en de grote contrasten in mentaliteit..

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Jean-François Delassus op televisie komt.

Reageer