Ermano Casanova

Acteur

Ermano Casanova is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Les noces rouges

1973 | Misdaad, Erotiek, Thriller

Frankrijk/Italië 1973. Misdaad van Claude Chabrol. Met o.a. Stéphane Audran, Michel Piccoli, Claude Piéplu, Clotilde Joano en Eliana De Santis.

Overspelige notabelen in een provincieplaats vermoorden hun respectievelijke echtelieden, maar kunnen elkaar daarna niet meer ontmoeten om geen verdenking op zich te laden. Deze film naar ware gebeurtenissen begint als een satire met een onvoorziene uitbarsting van seksuele gretigheid bij een keurige bourgeois, waarna de bedrogen burgemeester zijn rivaal medeplichtig wil maken bij politieke malversaties en een oogje wil toeknijpen voor diens liaison met zijn vrouw. Tegen het einde krijgt de film tragische dimensies als de dochter haar moeder van roddel wil vrijwaren en bewijzen voor haar onschuld zoekt met omgekeerd resultaat. Scenario van regisseur Chabrol en camerawerk van Jean Rabier.

Ho!

1968 | Misdaad, Actiefilm

Frankrijk/Italië 1968. Misdaad van Robert Enrico. Met o.a. Jean-Paul Belmondo, Joanna Shimkus, Sydney Chaplin, Paul Crauchet en Raymond Bussières.

Een autocoureur verliest na een ongeval zijn rijbewijs en wordt chauffeur voor bankrovers. Na zijn arrestatie en zijn daaropvolgende ontsnapping wordt hij zowel opgejaagd door de politie als door zijn vroegere werkgevers. De film is bekwaam gemaakt, maar de noodlottige gangsterromantiek doet gedateerd aan en past slecht bij de dynamiek van Belmondo. Naar de roman van José Giovanni door Pierre Pelegri, Lucienne Hamon en de regisseur tot scenario bewerkt. Camerawerk van Jean Boffety.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Ermano Casanova op televisie komt.

Reageer