Clémentine Amouroux is acteur.
Er zijn 5 films gevonden.

Les Cinq dernières minutes : Prête-moi ta plume

1991 | Misdaad

Frankrijk 1991. Misdaad van Louis Grospierre. Met o.a. Jacques Debary, Marc Eyraud, Henri Courseaux, Clémentine Amouroux en Geneviève Omini.

De titel van dit door Fran[KA10]cois-Olivier Rousseau met zorg bewerkte scenario is symbolisch, daar de intrige zich afspeelt in de uitgeverswereld. Een verlaten landweg, een auto met pech en twee passagiers. Een van de twee gaat op hulp uit. Wanneer hij twee uur later terugkomt, treft hij zijn makker dood aan, met een kogel in de borst. En commissaris Cabrol (Debary), zoals altijd bijgestaan door zijn trouwe inspecteur M[KA1]enardeau (Eyraud), gaat deze hoogst merkwaardige zaak onderzoeken. Een ingenieus scenario en een correcte, onpersoonlijke regie, zoals gebruikelijk in dit soort series.

Patate

1987 | Komedie

Frankrijk 1987. Komedie van Pierre Mondy. Met o.a. Michel Duchaussoy, Pierre Mondy, Marie Dubois en Clémentine Amouroux.

Mondys vlakke filmversie van het gelijknamige stuk van Marcel Achard (1954) en tevens het grootste succes van deze regisseur/ acteur en producent (alles in één film). De film heeft de tand des tijds net als de rest van zijn oeuvre echter slecht verdragen. Het verhaal gaat over de stormachtige en in de jeugdjaren ontstane relatie tussen twee vrienden. Dun plot, zwakke regie en natuurlijk komt alles neer op de dialogen en in mindere mate op de situaties. Soms leuk, maar in ieder geval te lang.

Colette

1985 | Biografie

Frankrijk 1985. Biografie van Gérard Poitou-Weber. Met o.a. Macha Méril, Clémentine Amouroux, Jean-Pierre Bisson, Didier Flamand en Véronique Silver.

Lange dramatisering over het leven van de beruchte Franse romanci[KA2]ere Colette (1873-1954), haar jeugd, haar carrière als music-halldanseres en als schrijfster van 'heidense' genot-romans, haar bewogen privéleven, haar huwelijken, haar minnaars en haar bewonderaars. Knappe vertolking van Méril als Colette, Amouroux is de jonge Colette, Bisson haar eerste echtgenoot 'Willy', Flamand haar tweede echtgenoot, de bekende journalist Henry de Joevenel.

Perceval le Gallois

1978 | Avonturenfilm, Romantiek

Frankrijk 1978. Avonturenfilm van Eric Rohmer. Met o.a. Fabrice Luchini, André Dussollier, Marie-Christine Barrault, Marc Eyraud en Clémentine Amouroux.

Perceval is door zijn moeder in de bossen opgevoed zonder enige kennis van de verdere wereld, maar een ontmoeting met vijf ridders zet hem aan zijn diensten aan te bieden aan koning Arthur om ooit óók geridderd te worden. Rohmers trouw aan letter en geest van het heldendicht van Chrétien de Troyes leidde tot in achtjambige verzen geschreven scenario en decors waarin het ontbreken van perspectief in de middeleeuwse schilderkunst werd benaderd. Het resultaat is niet pretentieus gekunsteld, maar geeft de film een verrassende lichtheid en méér magie dan de ridderfilms die enkele jaren later onverwachts in de mode kwamen.

Messidor

1978 | Drama

Frankrijk/Zwitserland 1978. Drama van Alain Tanner. Met o.a. Clémentine Amouroux, Catherine Retoré, Franziskus Abgottspon en Catherine Retore.

Twee meisjes ondernemen een steeds verder gaande kruistocht tegen de steriele en egaliserende Zwitserse welvaartsstaat en laten zich daarbij inspireren door de Franse Revolutie, die in zijn kalender de oogstmaand 'messidor' noemde. Lofwaardige, maar niet geheel geslaagde poging tot vernieuwing van Tanner, die met JONAS de balans van eerdere thema's opmaakte. In samenwerking met de actrices geïmproviseerde film toont per scène een opmerkelijke beheersing, maar geen gevoel voor maat in de opbouw, zodat de eerst toenemende beklemming omslaat in ergernis en de nagestreefde tragische anarchie van de heldinnen te oppervlakkig blijft voor de tijdsduur.