Robert Bauer

Acteur, Scenarist

Robert Bauer is acteur en scenarist.
Er zijn 2 films gevonden.

How Sleep the Brave

1981 | Oorlogsfilm, Actiefilm

Verenigde Staten 1981. Oorlogsfilm van Lyndon James Swift. Met o.a. Lawrence Day, Luis Manuel, Thomas Pollard, Daniel Foley en George Gabriel.

Een rauwe actiefilm over een stel onervaren Amerikaanse infanteristen, die in de jungle tijdens te Vietnamoorlog tegen een almachtige Vietcong komen te staan. Ze moeten zich uit een geïsoleerde positie zien te bevrijden. Veel geweld, dood en verderf. Debuut van regisseur Swift. Scenario van Robert Bauer en camerawerk van Sebastian Rich. Vooral voor genrefans.

Desperate Characters

1971 | Drama

Verenigde Staten 1971. Drama van Frank D. Gilroy. Met o.a. Shirley MacLaine, Kenneth Mars, Gerald O'Loughlin, Sada Thompson en Jack Somack.

Het verhaal over de soms onoverkomelijke hindernissen in het dagelijkse leven van het kindeloze echtpaar Sophie (MacLaine) en Otto Brentwood (Mars) in New York City. Otto is jurist in de maatschap, die met zijn beste vriend heeft opgericht. Die wil echter de praktijk opheffen, waardoor Otto in de knel komt. Juist op het moment dat zij het niet kunnen gebruiken, krijgt Sophie problemen met haar gezondheid. De film heeft iets theatraals, vooral door de wat gezwollen dialogen, maar het voordeel van het goede spel van de twee hoofdrollen. Misschien wel tot nu toe MacLaine's beste rol en ze kreeg er terecht een Gouden Beer voor in Berlijn. Het scenario is van regisseur Gilroy, die op hetzelfde festival werd gelauwerd met de prijs voor het Beste Scenario, dat is gebaseerd op de roman van Paula Fox. Het camerawerk is van Urs Furrer. Eastmancolor, Mono.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Robert Bauer op televisie komt.

Reageer