Norbert Schultze: regie, cast, scenario en muziek.
Er zijn 21 films gevonden.

Rosemaries Tochter

1976 | Drama

Duitsland 1976. Drama van Rolf Thiele. Met o.a. Lillian Müller, Bela Erny, Tamara Lund, Werner Pochath en Karl Schönböck.

Thieles laatste film, een soort vervolg op de roemruchte callgirl-film DAS MÄDCHEN ROSEMARIE, waarin Müller de dochter speelt die na achttien jaar op zoek gaat naar de moordenaar van haar moeder. Het had zo aardig kunnen worden.

Moral 63

1963 | Drama

Duitsland 1963. Drama van Rolf Thiele. Met o.a. Nadja Tiller, Mario Adorf, Fritz Tillmann, Peter Parten en Charles Régnier.

TASMet deze film gaat Thiele terug naar de bron van vijf ervoor. Het scenario is van regisseur Thiele en Heinz Pauck. Het camerawerk is van Wolf Wirth.

U 47 - Kapitaenleutnant Prien

1958 | Oorlogsfilm

Duitsland 1958. Oorlogsfilm van Harald Reinl. Met o.a. Joachim Fuchsberger, Sabina Sesselmann en Dieter Eppler.

TASMet deze film gaat Thiele terug naar de bron van vijf ervoor. Het scenario is van regisseur Thiele en Heinz Pauck. Het camerawerk is van Wolf Wirth.

Ist Mama nicht fabelhaft?

1958 | Komedie, Familiefilm, Drama

Duitsland 1958. Komedie van Peter Beauvais. Met o.a. Luise Ullrich, Gunnar Möller, Charles Brauer, Harald Martens en Paul Klinger.

Sabine Meinrad (Ullrich), een weduwe die een kindermodezaak drijft, staat haar drie zoons altijd met raad en daad bij. Zij zorgt meestal voor een oplossing of dat nu Axel (M[KA3]oller) betreft, de oudste die al getrouwd is, of Peter (Brauer) de middelste die rechten studeert, of Kai (Martens) de jongste die nog op het gymnasium zit. Toch zorgt de jongste voor een probleem: zijn wiskundecijfers zijn zo slecht dat hij dreigt te blijven zitten. Om een ramp te vookomen regelt Sabine bijlessen van een jonge studente van de universiteit, Gisela (Hartling) via de studentenuitzendorganisatie Tusma. Dit bezorgt Gisela de bijnaam Fraulein Tusma. Gisela is een leuk ding, die de hartebreker Peter, een rivaal maakt van zijn broer Kai die ontwaakt en wiens hoofd voor het eerst op hol gebracht wordt. Hierdoor heeft Sabine zelfs geen tijd meer voor haar vriend Albert Horn (Klinger) met wie zij grootse plannen heeft... Het voorspelbare scenario van Barbara Noack en Ilse Lotz-Dupont zorgt natuurlijk voor een goede afloop. Deze klucht is achterhaald door de tijd. Let op de nog zeer jonge Brauer die 25 jaar later op de Duitse thuisbuis heel bekend zou worden als Kriminalhauptkommissar Peter Brockmöller in de rond de veertig afleveringen van de serie TATORT in het team uit Hamburg, die gedraaid werden tussen 1980 en 2000. Het camerawerk is van Igor Oberberg.

Das Mädchen Rosemarie

1958 | Drama

Duitsland 1958. Drama van Rolf Thiele. Met o.a. Nadja Tiller, Peter van Eyck, Carl Raddatz, Gert Fröbe en Mario Adorf.

Nadja Tiller werd op slag wereldberoemd als Rosemarie, het luxe hoertje dat gebruikt wordt om industriële spionage te plegen. Het is een van Rolf Thieles beste films en een ongenadige kritiek op de manier waarop het Westduitse 'Wirtschaftswunder' werd bereikt.

Die Freundin meines Mannes

1957 | Komedie

Duitsland 1957. Komedie van Axel von Ambesser. Met o.a. Hans Söhnker, Barbara Rütting, Hannelore Schroth, Peter Kraus en Corry Collins.

Een onschuldige en onbeduidende zedenkomedie over een conservatieve architect die zijn volwassen dochter verbiedt met haar vriend naar Parijs te gaan, terwijl hij zelf een affaire heeft met een mode-ontwerpster. Zijn familie zet hem terecht voor het blok. Toekomstig Schlageridool Kraus als zoon des huizes. Het scenario is van Heinz Pauck en Heinz Oskar Wuttig. Het camerawerk is van Kurt Hasse.

Aufruhr im Schlaraffenland

1957 | Fantasy, Familiefilm

Duitsland 1957. Fantasy van Otto Meyer. Met o.a. Alexander Engel, Otto Czarski, Sabina Sesselmann, Harry Wüstenhagen en Werner Krüger.

In het sprookjesrijk 'Ergens' heerst grote armoede. Op een dag krijgt de koning van een goede fee een toverknoop, waarmee hij de wensen van iederen kan vervullen. Het land verandert in het 'Rijk van Overvloed', maar de mensen willen steeds meer en zijn steeds meer ontevreden. De prinses, een schoolmeester en een dokter proberen aan deze Piggelmee-achtige kwaal van menselijke zwakheid een eind te maken. Een onderhoudende familiefilm met een alarmistische moraal, geïnspireerd door het toenmalige 'Wirtschaftswunder'. Het scenario is van Inka Köhler-Rechnitz. Het camerawerk is van Gerhardt Huttula.

Max und Moritz

1956 | Jeugdfilm, Familiefilm, Animatie, Muziek, Fantasy

Duitsland 1956. Jeugdfilm van Norbert Schultze. Met o.a. Harry Wüstenhagen, Edith Eisholtz, Norbert Schultze, Christian Schultze en Erika Nymgau-Odemar.

Houterige verfilming vermengd met stukken tekenfilm en stilstaande beelden over de ondeugende broertjes Max und Moritz naar een creatie van Wilhelm Busch. Uitsluitend voor kijkzuchtige kinderen die aan de buis vastgekluisterd zitten. Het scenario is van regisseur Schultze en Francesco Stefani. Het camerawerk is van Fritz Lehmann en Ted Kornowicz.

Ein Mann vergißt die Liebe

1955 | Drama

Duitsland 1955. Drama van Volker von Collande. Met o.a. Willy Birgel, Maria Holst, Willi Forst, Annemarie Düringer en Heinrich Gretler.

Ouderwets drama over het dilemma waarvoor strafpleiter Dr. Rudolf Kadenberg (Birgel) komt te staan als de minnaar van zijn vrouw Brigitte (Holst), Alexander von Barender (Forst) gearresteerd is op de verdenking van moord op een woekeraar. Hoewel het scenario van Madeleine Paul en Werner Jörg Lüddecke bedoeld is als een huwelijksdrama - Dr. Kadenberg werkt te hard, verdient te weinig en verwaarloost zijn vrouw - is het misdaadelement - heeft Alexander von Barender het wel of niet gedaan - toch het sterkst. Het camerawerk is van Walter Krien en de acteurs doen hun best.

Die Mädels vom Immenhof

1955 | Familiefilm, Komedie, Jeugdfilm

Duitsland 1955. Familiefilm van Wolfgang Schleif. Met o.a. Angelika Meissner, Heidi Brühl, Paul Klinger, Margarethe Haagen en Paul Henckels.

De ponystoeterij van oma Haagen in de groene, lichtglooiende vlakten van Noord-Duitsland verkeert in financiële problemen. De drie kleindochters (König, Meissner en Brühl) gaan een handje helpen. Dankzij een gouden idee van pachter Klinger komt alles weer goed, zelfs het verwende neefje Fuchs blijkt aardige kanten te hebben. Leuk om de jonge Brühl aan het werk te zien. Naar de kinderboeken van Ursula Bruns, Dick und Dalli und die Ponies. Er volgden nog vier films.

Rittmeister Wronski

1954 | Thriller

Duitsland 1954. Thriller van Ulrich Erfurth. Met o.a. Willy Birgel, Elisabeth Flickenschildt, Antje Weisgerber, Ilse Steppat en Irene von Meyendorff.

Birgel is een aan de grond geraakte Poolse ritmeester, die voor de Duitse Abwehr gaat spioneren - hij doet dat op een bijzondere manier: hij verleidt met zijn charme de vrouwen van invloedrijke politici en hoge ambtenaren. Als hij teruggeroepen wordt naar Polen, raakt hij in zijn eigen val verstrikt: hij is echt verliefd. Naar de waar gebeurde affaire Sosnowski uit 1934. Spannend maar wat ongeloofwaardig.

König Drosselbart

1954 | Familiefilm, Fantasy

Duitsland 1954. Familiefilm van Herbert B. Fredersdorf. Met o.a. Ottokar Runze, Georg Gütlich, Gisela Fritsch, Peter Lehmbrock en Kurt Vespermann.

Moraliserende verfilming van een sprookje van de Gebroeders Grimm over een prinsesje dat door haar vader de volwassenheid wordt ingeduwd, maar dan geen echtgenoot kan kiezen. De koning toont zich ge[KA3]ergerd en roept uit dat zijn dochter de eerste de beste man die ze tegenkomt, moet huwen. De koning neemt geen risico`s en speelt onder [KA1]e[KA1]en hoedje met de afgewezen Koning Drosselbart die voor die gelegenheid zijn baard afscheert en zich verkleedt als een jonge bedelaar. De prinses is gecharmeerd van deze jongeman die zij als eerste op haar weg ontmoet. Drosselbart stelt zijn jonge vrouw tot het uiterste op de proef (en dat is eigenlijk niet eerlijk). Romantische benadering van het sprookje die zwak gespeeld is en bovendien onaantrekkelijk is door de bordkartonnen decors en het gebruik van zwart-wit. Het scenario met het wijzende vingertje is van Emil Surmann en het camerawerk is van Willi Kuhle.

Ein Leben für Do

1953 | Drama

Duitsland 1953. Drama van Gustav Ucicky. Met o.a. Hans Söhnker, Paola Loew, Charles Régnier, Heidi Becker en Paul Esser.

Wat een geluk voor een dochter, die zóveel van haar vader houdt, te ontdekken dat hij niet haar echte vader is.

Zwerg Nase

1952 | Familiefilm, Fantasy

Duitsland 1952. Familiefilm van Francesco Stefani. Met o.a. Hans Clarin, Hans Dieter Götz, Ellinor von Wallerstein, Heini Goebel en Edith Schultze-Westrum.

Boosaardig sprookje van Wilhelm Hauff. De 12-jarige Jakob (Clarin) helpt zijn moeder die groentevrouw op de markt is. Een afzichtelijk oud vrouwtje neust rond in hun stalletje. Jakob trekt een lange neus naar haar en dat had hij niet moeten doen, want zij blijkt achteraf een lelijke, nare heks te zijn.

Käpt'n Bay-Bay

1952 | Musical

Duitsland 1952. Musical van Helmut Käutner. Met o.a. Hans Albers, Bum Krüger, Lotte Koch, Renate Mannhardt en Anneliese Kaplan.

Schlagers: 'Kleine weisze Möwe', 'Käpt'n Bay-Bay aus Schanghai', en 'Blacky Blue'. Hans Albers vertelt toegestroomde bruiloftsgangers waarom het zo lang duurde voordat Koch hem als kapitein Droste eindelijk voor 't altaar kon krijgen.

Es kommt ein Tag

1950 | Historische film, Drama

Duitsland 1950. Historische film van Rudolf Jugert. Met o.a. Dieter Borsche, Maria Schell, Lil Dagover, Gustav Knuth en Herbert Hübner.

Schell in één van haar trouwhartige, oersentimentele rollen van een Frans meisje dat verliefd is op een Duitse soldaat in de oorlog van 1807. De Duitse soldaat doodde echter haar Gaston. Schells tranen maken het verloop van het verhaal er niet geloofwaardiger op.

Kolberg

1945 | Historische film

Duitsland 1945. Historische film van Veit Harlan. Met o.a. Heinrich George, Horst Caspar, Irene von Meyendorff, Gustav Diessl en Otto Wernicke.

Een roemruchte nazi-propagandafilm met een gigantisch budget, omdat het om een 'nationale productie' ging, over een historische Pruisische slag bij het plaatsje Kolberg. Negen miljoen mark weggegooid geld aan typische Harlan-kitsch, al hield de regisseur jaren na de oorlog nog vol dat 'Kolberg' een meesterwerk zou zijn. Scenario van Harlan en Alfred Braun. Camerawerk van Bruno Mondi.

Symphonie eines Lebens

1943 | Muziek

Duitsland 1943. Muziek van Hans Bertram. Met o.a. Harry Baur, Henny Porten, Gisela Uhlen, Harald Paulsen en Albert Florath.

Bij het luisteren naar zijn symfonie ziet een componist zijn leven aan zich voorbijtrekken. Een opvallende film, niet vrij van pathetiek, maar met schitterende fragmenten en een imposante rol van Baur. Toen Levenssymfonie in oktober 1943 in Nederland rouleerde, maakten bepaalde kringen er bezwaar tegen, dat de 'Franse jood' Baur de hoofdrol in een Duitse film speelde. In april 1943 was het overlijden van de acteur gemeld. Na de oorlog bleek zijn dood het gevolg van een 'verhoor' door de Gestapo. In verband met de gigantische produktiekosten verbood Goebbels, ondanks dat Baur er in optrad, de film niet, maar de regisseur mocht niet genoemd worden en hem werd verder werken onmogelijk gemaakt. Hij had namelijk geweten dat Baur een jood was, maar had dat voor iedereen verzwegen.

Ich klage an

1941 | Drama

Duitsland 1941. Drama van Wolfgang Liebeneiner. Met o.a. Heidemarie Hatheyer, Paul Hartmann, Mathias Wieman, Harald Paulsen en Charlotte Thiele.

Een arts verlost zijn vrouw, die lijdt aan multiple sclerose, uit haar lijden. Deze op zich indrukwekkende film over euthanasie krijgt een sinister karakter als men hem beschouwt tegen de achtergrond van hetgeen de nazi's in het geheim met onder andere geesteszieken deden. Daardoor valt deze film in de categorie gevaarlijke propagandafilms.

Frau nach Mass

1940 | Komedie

Duitsland 1940. Komedie van Helmut Käutner. Met o.a. Leny Marenbach, Hans Söhnker, Fritz Odemar, Hilde Hildebrand en Wilhelm Bendow.

Een toneelregisseur wil geen vrouw met artistieke aspiraties. Helmut Käutners tweede film, een komedie waarin van zijn meesterschap nog weinig te bespeuren valt.

Bismarck

1940 | Historische film

Duitsland 1940. Historische film van Wolfgang Liebeneiner. Met o.a. Paul Hartmann, Friedrich Kayssler, Maria Koppenhöfer, Werner Hinz en Walter Franck.

Bismarck wordt door keizer Wilhelm I tot kanselier benoemd en gaat zijn gang: het parlement wordt afgeschaft, Sleeswijk- Holstein van Denemarken afgenomen, Frankrijk politiek uitgeschakeld en Oostenrijk de oorlog verklaard. Je reinste pro- Hitler propaganda zonder enig gevoel voor historie en de geest des tijds. Scenario van Rolf Lauckner en de regisseur.