Miklos Jancso

Regisseur

Miklos Jancso is regisseur.
Er zijn 2 films gevonden.

Egi Barany

1971 | Oorlogsfilm

Hongarije 1971. Oorlogsfilm van Miklos Jancso. Met o.a. Jozsef Madaras, Zark Zala, Lajos Balazsovits en Daniel Olbrychski.

Ook al wordt deze film niet in de tijd gesitueerd, toch sluit hij duidelijk aan op DE RODEN EN DE WITTEN en zitten we dus rond 1917 in de bewogen Hongaarse revolutie. In zijn apocalyptische visie op de gruwelijke toestanden tijdens de burgeroorlog, maakt Jancso het ons moeilijk beide zijden van de politieke barricade van elkaar te onderscheiden. De chaotische opeenvolging van bloedige taferelen vol wreedheden en menselijk leed is in de allereerste plaats een illustratie van de absurditeit van de oorlog in het algemeen. Zijn personages zijn vage symbolen, anonieme mensen die meegesleurd worden in het algemene tijdsgebeuren. Een verbijsterend visioen over de wijze waarop een gehele bevolking geofferd wordt door demonische en irrationele krachten, die blind toeslaan zonder onderscheid tussen recht of onrecht. Jancso schreef het scenario, samen met Gyula Hernadi. Aangrijpende beelden van Janos Kende. Ook bekend als AGNUS DEI.

Sirocco d'Hiver

1969 | Drama

Hongarije/Frankrijk 1969. Drama van Miklos Jancso. Met o.a. Jacques Charrier, Marina Vlady, Ewa Swann, Jozef Madaras en Philippe March.

Minder spektakel en meer verhaal dan in films van Jancso gebruikelijk is. Een revolutionair wordt door zijn kameraden gedood om symbool te worden voor een zaak waarin hij zelf niet meer geloofde. Het scenario - van regisseurs Francis Girod en Jacques Rouffio - blijft door de vormgeving nogal ondoorzichtig, maar de film intrigeert al van een afstand.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Miklos Jancso op televisie komt.

Reageer