Jordan Peele

1979 Regisseur, Acteur, Scenarist, Producer

Jordan Peele (1979) is regisseur, acteur, scenarist en producer.
Er zijn 3 films gevonden.

Blackkklansman

2018 | Biografie, Komedie, Misdaad

Verenigde Staten 2018. Biografie van Spike Lee. Met o.a. Adam Driver, Topher Grace, Laura Harrier, Ryan Eggold en John David Washington.

Ron Stallworth, een Afro-Amerikaanse agent uit Colorado, wist in de jaren zeventig succesvol te infiltreren in de lokale Ku Klux Klan-beweging. Bewerking van het boek dat Ron Stallworth over zijn ervaringen schreef.

Kapitein Onderbroek: Het eerste grote avontuur

2017 | Animatie, Komedie, Familiefilm

Verenigde Staten 2017. Animatie van David Soren. Met o.a. Kevin Hart, Ed Helms, Thomas Middleditch, Jordan Peele en Nick Kroll.

Animatiefilm over de ondeugende, fantasierijke lolbroeken Sjors en Harold. Voor de grap hypnotiseren zij hun schoolhoofd, die daarna denkt dat hij de superheld Kapitein Onderbroek is, wat vervolgens helemaal uit de hand loopt.

Get Out

2017 | Horror, Thriller

Verenigde Staten 2017. Horror van Jordan Peele. Met o.a. Daniel Kaluuya, Allison Williams, Catherine Keener, Bradley Whitford en Caleb Landry Jones.

Sensationeel regiedebuut van acteur/komiek Jordan Peele (van onder andere Key and Peele) is niet alleen een bloedstollende horrorfilm, maar ook actueel en sociaal relevant. Over de zwarte jongeman Chris (Kaluuya), die gaat kennismaken met de ouders van zijn witte vriendin Rose (Williams). Die ouders lijken op het eerste gezicht prettig liberaal en vrijzinnig, maar al snel merkt Chris - bijvoorbeeld aan het vreemde gedrag van de (zwarte) tuinman en de (zwarte) huishoudster - dat bij Rose thuis niet alles is wat het lijkt. Bioscoophit in de VS, waar de film meer dan honderd miljoen dollar opbracht.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Jordan Peele op televisie komt.

Reageer