Thomas Borch Nielsen

Regisseur

Thomas Borch Nielsen is regisseur.
Er zijn 2 films gevonden.

Sunshine Barry en de Disco Wormen

2008 | Animatie, Familiefilm

Denemarken/Duitsland 2008. Animatie van Thomas Borch Nielsen.

Regenworm Barry wil geen kantoorbaan en start een discoband in de hoop door te breken. Sunshine Barry is een geanimeerde kleuterfilm waarin kindertjes wordt voorgeschoteld dat het goed is je dromen te volgen. Helaas gebeurt dat aan de hand van een dun verhaaltje zonder volwassen slimmigheden in de marge, met poppetjes die ogen als bleke knakworsten.
Met in de Nederlandstalige versie de stemmen van oa Yes-R, Sita Vermeulen en Jim Bakkum.

Skyggen

1998 | Sciencefiction, Actiefilm

Denemarken 1998. Sciencefiction van Thomas Borch Nielsen. Met o.a. Lars Born, Puk Sharbau, Jorgen Kül, Karin Rorbech en Mads Parsum.

In 2011 is het internet uitgegroeid van een informatiekanaal tot een onmisbaar instrument voor het dagelijks leven. Iedereen heeft zijn digitaal alter-ego. Het web is een samenleving op zich geworden. Technostaden is een van de machtige consortiums die het net beheersen. Directeur Stoiss (K[KA3]ul) heeft meester-hacker J.B. (Bom) gerecruteerd als systeembeheerser toen deze erin slaagde om in hun veiligheidssysteem te infiltreren. Dan slaagt een andere hacker erin om in het netwerk binnen te dringen. Deze vermoordt een partner van Stoiss en gaat met miljoenen Euro's lopen. Stoiss, die zijn vertrouwen in J.B. kwijt is, bindt hem een tijdbom op de borst en geeft hem 35 uur de tijd om de hacker te vinden. Een technothriller die baadt in de atmosfeer van de romans van een Philip K. Dick en een William Gibson. Met een uiterst beperkt budget weet regisseur/scenarist Nielsen het Kopenhagen van de toekomst, waar alles digitaal geregeld wordt, visueel in leven te roepen. De film is niet steeds even duidelijk of geloofwaardig, maar mag toch minstens een originele en spannende sf-uitstap genoemd worden. Fotografie is van Lars Beyer.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Thomas Borch Nielsen op televisie komt.

Reageer