Philippe

Regisseur, Acteur, Scenarist

Philippe is regisseur, acteur en scenarist.
Er zijn 4 films gevonden.

Elvire Jouvet 40

1987 | Documentaire, Experimenteel

Frankrijk 1987. Documentaire van Benoît Jacquot en Philippe. Met o.a. Clévenot Maria de, M[KA1]deiros Eric, Vignier Vincent en Vallier.

Zeven lessen uit een `verzameling cursussen en adviezen`, die Louis Jouvet in 1940 op het Conservatorium gaf, vlak voor zijn ballingschap. Maar in niets lijkt dit op een documentaire. Vier personages, afkomstig uit [KL]Don Juan[KLE] van Moli[KA2]ere, voeren in een grauw licht (vanwege de avondklok), en in een kunstig bewerkt zwartwit een aantal scènes op. Daarnaast zijn er evenzovele archiefbeelden te zien. Een heel origineel probeersel, dat noch cinema, noch toneel oplevert en vooral - ondanks het sobere karakter - heel aantrekkelijk theater doet ontstaan, als een bevoorrecht moment tussen gisteren en vandaag.

Il était une fois un homosexuel

1979 | Erotiek

Frankrijk 1979. Erotiek van Norbert Terry. Met o.a. Gilles, Piotr Stanislas, Liliane Sylvie, Philippe en François.

Een jonge Zweedse homoseksueel komt in Parijs aan en gaat op zoek naar zijn minnaar, die inmiddels is getrouwd. Dus keert hij onverrichterzake weer huiswaarts, maar niet na in het onvermijdelijke Bois de Boulogne (voor losbandigheid de plaats bij uitstek) en elders de liefde te hebben bedreven met de ene mooie jongen na de andere. Deze stompzinnigheid is ook nog eens waardeloos geregisseerd, en bovendien heeft de censuur heel wat scènes versnipperd. De acteurs werkten allen onder een valse naam. Ook bekend als A GAY SWEDE IN PARIS. Norbert Terry is een pseudoniem van Norbert Torasso.

Un homme à abattre

1967 | Drama, Misdaad, Thriller

Spanje/Frankrijk 1967. Drama van Philippe Condroyer. Met o.a. Jean-Louis Trintignant, Valérie Lagrange, André Oumansky, Luis Prendez en Luis Prados.

De broer en de zoon van een man, die tijdens de oorlog door een SS-er is vermoord, komen na 25 jaar op het spoor van de dader. De onzekerheid of achter diens nieuwe identiteit echt degene schuilgaat die ze zoeken laat hen eerst zoveel mogelijk bewijzen verzamelen voor ze tot wraak overgaan. Een gespannen vormgeving van een boeiend scenario, maar de geloofwaardigheid wordt fataal ondermijnd door de eisen van de co-productie: alle Duitsers worden gespeeld door Spaanse acteurs. Scenario van Philippe en Mariette Condroyer. Camerawerk van Jean-Bernard Penzer.

La noire de...

1966 | Drama

Senegal/Frankrijk 1966. Drama van Ousmane Sembene. Met o.a. Thérèse M'bissine Diop, Robert Fontaine, Anne-Marie Jelinek, Momar Nar Sene en Ibrahima.

Diouna is vanuit Senegal naar Frankrijk gekomen om hulp in de huishouding te worden bij een gezin met drie kinderen. Doordat zij uit een hele andere cultuur komt, slaagt ze er niet in zich werkelijk aan te passen noch te communiceren met haar omgeving, die haar weliswaar goed maar als een meubelstuk behandelt. Steeds vaker krijgt zij last van manische depressies en vertoont zelfs zelfmoordneigingen. Dit treurige verhaal over eenzaamheid en onverschilligheid is een bewerking van de novelle [KL]Volta[KA3]ique[KLE] van de regisseur zelf. Een gevoelige en sobere film, die de kijker verslagen achterlaat en waarin de intense vertolking van M`bissine Diop nog het meeste opvalt. bekroond met o.a. de (Jean Vigo-Prijs 1966, de Zilveren Antilope op het Eerste internationale festival van de Arts Nègres). Er bestaat ook een versie met een reeks beelden in kleur.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Philippe op televisie komt.

Reageer