Jacques Pamart

Cameraman

Jacques Pamart is cameraman.
Er zijn 2 films gevonden.

Faictz ce que vouldras

1994 | Experimenteel

Frankrijk 1994. Experimenteel van Marco Ferreri. Met o.a. Nor Eddin Abboud, Jezabelle Amato, Claude Antonini, Thierry Bois en Lili Cognard.

In opdracht van de Frans-Duitse zender ARTE gemaakt, door de Italiaanse regisseur van o.a. AMORE IN CITTÀ en LA GRANDE BOUFFE. Veel spektakel, veel geluid, straattheater, mysterie, weinig dialoog, geen verhaal. De beelden gaan na een tijd vervelen, waardoor je de knop omdraait of een ander kanaal opzoekt. Vermoeiend. Scenario van regisseur Ferreri. Camerawerk van Jacques Pamart.

Chahine & Co

1992 | Documentaire, Biografie

Frankrijk 1992. Documentaire van Jean-Louis Comoli.

Een portret van de bekende Egyptische regisseur, acteur en producent Youssef Chahine, bekend van films als BAB EL HADID (CAIRO STATION, 1958), AL ASFOUR (THE SPARROW, 1972) ISKINDIRIA... LIH? (ALEXANDRIA...WHY?, 1978, bekroond met de Zilveren Beer op het filmfestival van Berlijn) en ISKINDIRIA KAMAN OUE KAMAN (ALEXANDRIA NOW AND FOREVER, 1990). Deze in 1926 geboren veelzijdige kunstenaar praat over zijn relatie met de machthebbers in zijn land en de pers, over de gezagsverhouding met zijn medewerkers, over de woelige geschiedenis van Egypte, over zijn sympathie voor het nationalisme van Nasser en zijn onbehaaglijkheid ten op zichte van de fundamentalisten. Hierdoor werd de documentaire eigenlijk meer dan een overzicht van de carrière van een belangrijk filmmaker, wiens invloed tot ver buiten de landgrenzen voelbaar is. Doorspekt met fragmenten uit zijn bekendere films. Uiteraard alleen geschikt voor een zeer cinefiel publiek. De montage is van Thomas Bardinet en Françoise Bernard. Het camerawerk is van Jacques Pamart en Michel Bort.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Jacques Pamart op televisie komt.

Reageer