Ton Okkerse

Producer

Ton Okkerse is producer.
Er zijn 4 films gevonden.

Holland - Natuur in de Delta

2015 | Documentaire

Nederland 2015. Documentaire van Mark Verkerk.

Teleurstellende opvolger van De nieuwe wildernis, de natuurfilm van eigen bodem die in 2013 meer dan 600.000 bezoekers trok. Regisseur Mark Verkerk dompelde zich ditmaal onder in waterrijke gebieden, op zoek naar dartelende hazen, overijverige bevers, moedige stekelbaarzen en vindingrijke vlinders. Maar samenhang is ver te zoeken en de montage springt doelloos heen en weer, waardoor weinig meer overblijft dan een aaneenschakeling van mooie plaatjes. De voice-over, ingesproken door Carice van Houten en Bram van der Vlugt, blinkt uit in potsierlijke dichtregels.

De nieuwe wildernis

2013 | Documentaire

Nederland 2013. Documentaire van Mark Verkerk en Ruben Smit.

De makers (Verkerk is filmmaker, Smit ecoloog en natuurfotograaf) verschansten zich ruim een jaar in de Oostvaardersplassen en filmden daar het wisselen van de seizoenen. Dat levert sensationeel mooie beelden op. De Oostvaardersplassen bestaan voor meer dan de helft uit moerasgebied. De rest is droog en uitermate geschikt voor grote grazers als edelhert, heckrund en konikpaard. Het leven van een van die konikpaarden, een zwart veulen, is de rode draad en meest emotionele verhaallijn in de film, waarin verder opvallende bijrollen zijn voor vos, ijsvogel en strontvlieg.

Buddha’s Lost Children Revisited

2009 | Documentaire

Nederland 2009. Documentaire van Mark Verkerk.

Tweede deel van documentaire over een klooster in het noorden van Thailand, waar de boeddhistische monnik Khru Bah (oud thaibox-kampioen) zich ontfermt over kansarme jongens uit de bergdorpen. Khru Bah doet dat op onorthodoxe wijze: omgang met bergpaardjes en bokstraining moet de jeugd behoeden voor gevaren als drugsmisbruik en prostitutie. De Nederlander Verkerk brengt het bij vlagen onderhoudend in beeld, maar weet geen dramatische lijn aan te brengen in zijn film, die te veel nakaart en refereert aan het eerdere deel, en geen eigen spoor volgt. Storend is ook de neiging van Verkerk om zelf door beeld te lopen, wanneer hij daar niks te zoeken heeft. Hetzelfde geldt voor zijn stichtelijke, ophemelende voice over. Wat meer distantie én diepgaander interviewwerk was wenselijk geweest.

Buddha's Lost Children

2006 | Documentaire

Nederland 2006. Documentaire van Mark Verkerk.

Documentaire over de boeddhistische monnik en voormalige thaiboxer Khru Bah, die de zorg van vele weeskinderen in Thailand op zich neemt. Verkerks opnames zijn daarbij slechts illustraties, die vaak fraai gefotografeerd zijn, maar ook een doelloze en zelfs overbodige indruk achterlaten.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Ton Okkerse op televisie komt.

Reageer