Gunnar Höglund

Regisseur

Gunnar Höglund is regisseur.
Er zijn 6 films gevonden.

Vill sȧ garna tro

1979 | Drama

Zweden 1979. Drama van Gunnar Höglund. Met o.a. Johnny Nash, Christina Schollin, Lars Lind, Essy Persson en Catrin Westerlund.

De liefde tussen een zwarte balletleraar en een stewardess weerstaat de vooroordelen en jaloezie van hun omgeving, tot een neger verantwoordelijk lijkt voor een ernstig ongeval van het zoontje van de vrouw (die hem als enige zonder bedenkingen had geaccepteerd). Als het misverstand is opgehelderd krijgt de man een oproep voor het leger in Amerika. De politieke en racistische referenties zijn slechts oppervlakkige ingrediënten in deze simpele smartlap, die door te lief acteren van de hoofdrollen eerder wee dan romantisch werkt.

Dante, akta're för hajen!

1978 | Familiefilm, Avonturenfilm, Misdaad, Komedie

Zweden 1978. Familiefilm van Gunnar Höglund. Met o.a. Jan Ohlsson, Ulf Hasseltorp, Christina Schollin, Börje Ahlstedt en Meg Westergren.

Avontuurlijke pubers assisteren ongevraagd de politie bij het oplossen van een serie ingewikkelde misdaden, wat hun zelden in dank wordt afgenomen. De toevallige vondst van een kostbare ring brengt hen op het spoor van een complot van juwelendieven en ze belanden in allerlei spannende situaties. Vlot gemaakte avonturenfilm op basis van een in Scandinavië zeer succesvolle reeks jongensboeken van Bengt Linder over de ondernemende Dante en zijn vriendje Tvärsan.

Som han bäddar fȧr hon lígga

1970 | Komedie, Erotiek

Zweden/Duitsland 1970. Komedie van Gunnar Höglund. Met o.a. Harald Leipnitz, Vera Tschechowa, Diana Kjaer, Sune Mangs en Lissi Alandh.

Een Duitse socioloog moet voor een krant onderzoeken wat er waar is van de mythe van 'Zweedse losbandigheid'. Studentes besluiten hem in de waan te brengen om hem daarna des te effectiever te ontnuchteren, tot zijn verloofde - die vond dat hij wel erg lang wegbleef - poolshoogte komt nemen. Een slimme, maar hypocriete exportfilm die uitgebreid pikanterie etaleert om vervolgens te stellen dat het in werkelijkheid heel anders is. Tot overmaat van ramp heeft de humor iets weg van Duitse logheid en zijn de drie bedrieglijke Zweedses niet eens mooi.

Faire l'amour: de la pilule à l'ordinateur

1969 | Erotiek

Frankrijk/Duitsland/Zweden 1969. Erotiek van Jean-Gabriel Albicocco, Thomas Fantl en Gunnar Höglund. Met o.a. Jean-Claude Bouillon, Danièle Palmero, Christine Kruger, Peter Berling en Keve Hjelm.

Internationale sketchfilm over 'de liefde' waarin alle mogelijke vooroordelen nog eens op een rijtje worden gezet: seksueel bevrijde Zweden, pünktliche Duitsers en katholieke Fransen. Was in 1969 al hopeloos verouderd, en is er ondertussen zeker niet op vooruitgegaan.

Som havets nakna vind

1968 | Erotiek

Zweden 1968. Erotiek van Gunnar Höglund. Met o.a. Hans Gustafsson, Lillimor Ohlsson, Siw Mattson, Anne Nord en Barbro Hedström.

Muziekstudent Gustafsson keert voor de zomervakantie gefrustreerd terug van een verblijf in Zwitserland en moet van zijn begrijpende moeder tot rust komen in een Zweedse kustplaats. Daar zijn gelukkig willige jonge vrouwen om hem van zijn teleurstelling af te helpen. Klassiek Zweeds softporno-werk met kwasi filosofisch geleuter, de voorlopers van de Tirolers en Aufklärungsfilms - nou ja, wat heet nu eigenlijk klassiek?

Kungsleden

1964 | Thriller

Zweden 1964. Thriller van Gunnar Höglund. Met o.a. Mathias Henrikson, Maude Adelson en Lars Lind.

Een hartstochtelijk verliefde jongeman verkracht tijdens een bergtocht over de Kungsleden zijn knappe vriendin. Geschokt zegt zij hem pas tien jaar later weer te willen zien. Een decennium nadien spoort hij haar op, maar zij blijkt dood, wellicht vermoord. Een ingewikkeld vormgegeven thriller met veel flash- backs, maar met mooie natuuropnamen en interessante psychologische trekjes.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Gunnar Höglund op televisie komt.

Reageer