Dezs[KA11]o Garas

Acteur

Dezs[KA11]o Garas is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Szerencsés Dániel

1983 | Drama, Historische film

Hongarije 1983. Drama van Pál Sándor. Met o.a. Péter Rudolf, Sándor Zsótér, Kati Szerb, Mari Tör[KA11]ocsik en Dezs[KA11]o Garas.

Evenals veel van hun landgenoten proberen twee jongemannen, Daniel (Rudolf) en voormalige soldaat Gyuri (Zsóter) Hongarije te ontvluchten na de mislukte opstand in 1956 door de trein naar Wenen te nemen. Aan de hand van beider lotgevallen wordt een beeld gegeven van de verscheidenheid van de beweegredenen van de vluchtelingen en de complexiteit van de toemalige politieke situatie. Sándors meest realistische film tot nu toe is boeiend en prachtig van vormgeving, maar niet altijd even duidelijk wanneer men niet over enige voorkennis van de gebeurtenissen beschikt. Eén van de films van de zogenaamde 'cinema van de onvoltooid verleden tijd'. Het scenario is van Zsuzsa Tóth naar de roman van András Mezei. Het camerawerk is van Elemér Ragályi.

Kabala

1981 | Familiefilm

Hongarije 1981. Familiefilm van János Rózsa. Met o.a. Julianna Nyako, Zoltán Jakab, Dezs[KA11]o Garas, Cecília Esztergályos en Róbert Koltai.

Het drama van een broer en zus, die nadat hun ouders zijn gescheiden uit elkaar worden gehaald. De broer komt door zijn opstandige gedrag in aanraking met de justitie, maar de zus weet hem telkens weer te bevrijden. Samen geraken ze aan de zelfkant van de maatschappij. Door zijn oppervlakkigheid, de te fragmentarische benadering, het teveel aan items en de te sterke overdrijving is de film niet geloofwaardig, ondanks de ongetwijfeld goede bedoeling.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Dezs[KA11]o Garas op televisie komt.

Reageer