Ivana Chýlková

Acteur

Ivana Chýlková is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Jezerní Královna

1998 | Fantasy, Familiefilm

Tsjechië/Duitsland 1998. Fantasy van Václav Vorlícek. Met o.a. Max Urlacher, Jan Niklas, Sunnyi Melles, Jitka Schneiderová en Ivana Chýlková.

Tijdens de jacht raakt Step[KA1]an (Hrus[KA1]insk[KA1]y), de dienaar van prins Viktor (Urlacher), met zijn pijl en boog een zwaan. Als de prins naar de buit zoekt, vindt hij een oogverblindende schoonheid (Schneiderov[KA1]a) met gouden haren. In haar schouder zit een pijl, die de prins eruit trekt. Zodra zij genezen is, verdwijnt het knappe meisje in het niet. Prins Viktor is zeer bedroefd en wil naar haar zoeken, maar zijn vader, koning Richard (Niklas), verbiedt het hem. De koning wil dat de prins zo snel mogelijk trouwt met de boze koningin van het meer (Chýlková), omdat zij een hoeveelheid kostbare parels bezit en alle andere huwbare prinsessen op mysterieuze wijze verdwenen zijn. Door toverwater kan de ongelukkige prins in contact komen met het verdwenen meisje in zijn droom. Ze vertelt hem dat ze in werkelijkheid prinses Odetta heet en dat de koningin van het meer alle prinsesjes betoverd heeft en veranderd in zwanen. Nu wil de prins zijn geliefde bevrijden en bedient zich van een list, maar de boze koningin doorziet het. Gelukkig zijn er opstandige kindertjes die de prins op het juiste moment helpen en zo krijgt de prins zijn begeerde bruidje en leefde daarna nog lang en gelukkig. Bekroonde jeugdfilm naar motieven van Het zwanenmeer in beste Tsjechische traditie tot stand gekomen met geld van de BR. De kostuums van Irena Greifová en de vormgeving van Milan Bycek zijn prachtig. Exporttitel: QUEEN OF THE LAKE.

Stek

1988 | Komedie

Servië en Montenegro 1988. Komedie van Miloslav Luther. Met o.a. Bolek Polívka, Ivana Chýlková, František Rehák, Ivan Petrovický en Johana Tesarřová.

Deze melancholieke komedie speelt zich af in een klein theatertje. Perda, een weinig ambitieuze acteur, krijgt onverwacht de hoofdrol in een nieuw toneelstuk maar verdwijnt voordat de première plaatsvindt. Omdat hij niet gelukkig is op zijn nieuwe werkplek besluit hij terug te keren. Hij neemt tenslotte een baan als toneelmeester. Dankzij het simpele verhaal en het voortreffelijke spel ziet de kijker heel wat verrukkelijke momenten.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Ivana Chýlková op televisie komt.

Reageer