Dennis Overeem

Acteur

Dennis Overeem is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Unwanted

2017 | Drama

Nederland/XK 2017. Drama van Edon Rizvanolli. Met o.a. Jason de Ridder, Adriana Matoshi, Niki Verkaar, Edon Rizvanolli en Dennis Overeem.

Speelfilmdebuut van de in Amsterdam woonachtige Kosovaarse regisseur en acteur Edon Rizvanolli over de opvliegende zestienjarige Amsterdammer Alban, die verliefd wordt op Ana. Omdat haar vader Servisch is, rijt dat oude wonden open bij Albans moeder, die Kosovo ontvluchtte tijdens de oorlog. Onopgesmukte coming of age over acceptatie, afwijzing en de schaduw die de geschiedenis op volgende generaties werpt. Ondanks een wat schematische opzet weet Rizvanolli met weinig middelen invoelbaar te maken wat het betekent om je ergens thuis of juist onbegrepen te voelen.

Laptop

2012 | Komedie, Misdaad

Nederland 2012. Komedie van Ger Poppelaars. Met o.a. Loek Peters, Achmed Akkabi, Eric Corton, Cees Geel en Dennis Overeem.

Op een oude woonboot wonen drie losers. Eigenaar is de gesjeesde architect Dirk (Peters), zijn bootgenoten zijn de aan lager wal geraakte muzikant John (Corton) en de jonge Quickie (Akkabi). Op een dag vindt Quickie een laptop, die geheime politiedossiers blijkt te bevatten. De mannen hebben geld nodig en besluiten de informatie te verkopen aan criminelen. Tussendoor valt Quickie voor een mooie Poolse afwashulp. Deze luchtige, vlot opgebouwde en gemonteerde misdaadkomedie begint sterk maar heeft een wat minder sterke ontknoping.

Bloedbroeders

2008 | Drama

Nederland 2008. Drama van Arno Dierickx. Met o.a. Erik van Heijningen, Matthijs van de Sande Bakhuyzen, Sander van Amsterdam, Derk Stenvers en Carolien Spoor.

Twee rijkeluiskinderen en hun volkse vriendje laten de veertienjarige brommerdief Ronnie voor de politie schuilen op zolder van de enorme villa waarin ze wonen. Maar als hij niet meer weg wil, besluiten ze drastische maatregelen te nemen. Gebaseerd op de geruchtmakende Baarnse moordzaak uit 1960. Bloedbroeders is een aardige sfeertekening, met goed acteren (met name van Van de Sande Bakhuyzen), maar het drama komt nooit van de grond, en aan het eind worden de zaken te snel afgewikkeld om echt spannend te worden.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Dennis Overeem op televisie komt.

Reageer