Mario Moreno 'Cantinflas'

Acteur

Mario Moreno 'Cantinflas' is acteur.
Er zijn 11 films gevonden.

A volar joven

1947 | Komedie

Mexico 1947. Komedie van Miguel M. Delgado. Met o.a. Mario Moreno 'Cantinflas', Angel Garasa en Andrés Soler.

Bij deze gelegenheid ronselt 'Cantinflas' op een vliegveld en moet hij trouwen met een lelijk meisje. De film is een vervolg op ADEMAI AVIATEUR, die in 1934 door Jean Tarride werd geproduceerd en die nog beschamender was.

Soy un prófugo

1946 | Komedie

Mexico 1946. Komedie van Miguel M. Delgado. Met o.a. Mario Moreno 'Cantinflas', Emilia Guiú en Agustín Isunza.

Een aantal bankbedienden wordt van streek gebracht door enkele overvallers. Deze zeer middelmatige film is blijkbaar uitsluitend gemaakt ter meerdere eer en glorie van Cantinflas en de komiek 'Chino' Herrera.

Un Día con el diablo

1945 | Komedie

Mexico 1945. Komedie van Miguel M. Delgado. Met o.a. Mario Moreno 'Cantinflas', Susana Cora, Miguel Arenas en Andrés Soler.

Een arme drommel steekt zich danig in de problemen om te voorkomen dat zijn 'Maestro' kwaad op hem wordt. Buitengewoon matige komedie, met als enig doel om in die tijd de spanningen van de Tweede Wereldoorlog te verlichten.

Gran hotel

1944 | Komedie

Mexico 1944. Komedie van Miguel M. Delgado. Met o.a. Mario Moreno 'Cantinflas', Jacqueline Dalya, Josefina Martínez en Vicente Padula.

Een arme sloeber vindt werk als piccolo in een luxe hotel en veroorzaakt daar allerlei problemen. Deze film betekende de terugkeer van 'Cantinflas' als de armoedzaaier 'Peladito', een rol waarmee hij zich van het begin af aan geheel had geïdentificeerd.

Romeo y Julieta

1943 | Komedie

Mexico 1943. Komedie van Miguel M. Delgado. Met o.a. Mario Moreno 'Cantinflas', María Elena Marqués en Angel Garasa.

Ridicule parodie op het klassieke stuk van Shakespeare, waarin de liefhebbers van de populaire Mexicaanse komiek 'Cantinflas' er wel heel bekaaid afkomen. Rampzalig.

Los Tres mosqueteros

1942 | Avonturenfilm, Komedie

Mexico 1942. Avonturenfilm van Miguel M. Delgado. Met o.a. Mario Moreno 'Cantinflas', Angel Garasa en Consuelo Frank.

Een grove, domme parodie op de klassieker van Alexander Dumas, uitgevoerd door de destijds zeer populaire Cantinflas.

El Gendarme desconocido

1941 | Komedie

Mexico 1941. Komedie van Miguel M. Delgado. Met o.a. Mario Moreno 'Cantinflas', Mapy Cortés, Gloria Marín en Carlos López Moctezuma.

Aan een gevecht met een paar dieven heeft een jongeman het te danken dat hij door de politie als agent 777 in dienst wordt genomen. Vanaf dat moment ontstaan er allerlei verwarringen. Door een groot deel van de pers wordt deze film beschouwd als de beste van 'Cantinflas'. Gemaakt op grond van scènes. Een van de scènes toont een duidelijke overeenkomst met een situatie die door Hitchcock is bedacht voor zijn film SABOTAGE.

Ahí está el detalle

1940 | Komedie

Mexico 1940. Komedie van Juan Bustillo Oro. Met o.a. Mario Moreno 'Cantinflas', Joaquín Pardavé, Sara García en Sofía Alvarez.

Een dienstbode geeft haar verloofde de opdracht een zekere Bobby te doden, die dezelfde naam schijnt te dragen als een gangster. Deze film betekent het definitieve succes van Cantinflas, een succes dat al zo lang geleden was voorspeld. Zo ontstond de populairste figuur, niet alleen binnen de Mexicaanse film, maar binnen de hele Spaanssprekende film.

Así es mi tierra

1937 | Drama, Komedie

Mexico 1937. Drama van Arcady Boytler. Met o.a. Mario Moreno 'Cantinflas', Manuel Medel, Antonio R. Frausto en Margarita Cortés.

De held moet vechten tegen de vuilak om de liefde van de heldin te winnen. Deze film richtte de aandacht op 'Cantinflas', die zich steeds beter in zijn karakterisering ging thuisvoelen. Voor de rest niets bijzonders.

Aguila o sol

1937 | Musical, Komedie

Mexico 1937. Musical van Arcady Boytler. Met o.a. Mario Moreno 'Cantinflas', Manuel Medel, Margarita Mora en Marina Tamayo.

Muzikale komedie die bij het publiek een enorm succes heeft geoogst en in de pers zeer goede kritieken heeft gehad. Een van de beste films die in Mexico in dit genre is gemaakt.

No te engañes corazón

1936 | Komedie

Mexico 1936. Komedie van Miguel Contreras Torres. Met o.a. Carlos Orellana, Eusebio Pirrín, Mario Moreno 'Cantinflas' en Sara García.

Een oude man gaat door voor een vrouwenversierder, en een schurk vleit een jong meisje dat door haar moeder enorm wordt vereerd. Cantinflas, die destijds 25 jaar oud was, brengt het er in deze middelmatige film tamelijk goed af. Overigens is het niets bijzonders.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Mario Moreno 'Cantinflas' op televisie komt.

Reageer