Marie Castro

Editor

Marie Castro is editor.
Er zijn 2 films gevonden.

Love in the Medina

2011 | Romantisch drama

Marokko 2011. Romantisch drama van Abdelhai Laraki. Met o.a. Omar Lotfi, Ouidad Elma en Driss Roukhe.

'Je voeten zijn zacht als kalfsvlees,' fluistert viriele jonge slager Thami (Marokkaans tieneridool Lotfi) tegen een gewillig meisje, omlijst door de bonte pracht van de oude binnenstad van Casablanca, voor de toeschouwer verder aangedikt met sfeervolle half-traditionele strijkjes. Na verschillende zinnelijke omwegen, en aanvaringen met de gevestigde (familie)orde valt de rebelse jongeling voor de jonge (tweede) vrouw van een oude korporaal. Jnah l'hwa werd na een binnenlandse zegetocht als Love in the Medina omarmd door buitenlandse filmfestivals, waar de combinatie voedsel, erotiek en ondertitels steevast goed valt. Geslaagd sprookje.

Le roi de Paris

1995 |

Frankrijk 1995. Dominique Maillet. Met o.a. Philippe Noiret, Veronika Varga, Jacques Roman, Gaëtan Wenders en Manuel Blanc.

In de jaren dertig is acteur Victor Derval de koning van de Parijse theaterbühne. Wanneer hij bewonderaarster Lisa Lanska ontmoet, komt zijn cocon echter in gevaar: de jonge Hongaarse brengt niet alleen zijn hoofd op hol. Ook zoon Paul, stik jaloers acteur, en dramaturg Romain Coste vallen voor de ingénue. Mooi classicistisch drama, op scenario van regiedebutant Maillet en de immer fijnzinnige Jacques Fieschi, heeft sfeerbeeld van Bernard Lutic en kan ook nog eens bogen op Noiret. Enige vraagteken: Varga, wier fysiek noch charisma vermogen te suggereren dat de mannen bij bosjes voor haar vallen.

op televisie
3 uitzendingen

Le roi de Paris (1995) is deze week driemaal op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Datum
Zender
Tijd
maandag 17 december
TV 5 Monde Europe
23:04 - 00:43
vrijdag 14 december
TV 5 Monde Europe
18:36 - 20:14
zondag 09 december
TV 5 Monde Europe
21:01 - 22:43

Reageer