Robert Wilder

1901 -1974 Scenarist, Auteur

Robert Wilder (1901-1974) is scenarist en auteur.
Er zijn 3 films gevonden.

The Big Country

1958 | Western

Verenigde Staten 1958. Western van William Wyler. Met o.a. Gregory Peck, Charlton Heston, Carroll Baker, Burl Ives en Jean Simmons.

Een van de grote westernspektakels uit de jaren '50-'60. De film handelt over de vete tussen de Terrills en de Hannasseys over het bezit van een waterbron. De gestudeerde Peck staat tegenover de ruwe Heston in een strijd op leven en dood. Indrukwekkende film, die vaak wordt aangehaald als de eerste van de moderne, pacifistische westerns (volgens hoofdrolspeler Peck was de film een allegorische vertelling over de Koude Oorlog). Burl Ives ontving voor zijn rol een Oscar, terwijl de klassiek geworden en onvergetelijke melodie van Jerome Moross genomineerd werd. Gefilmd in Technirama.

Written on the Wind

1956 | Drama, Romantiek

Verenigde Staten 1956. Drama van Douglas Sirk. Met o.a. Rock Hudson, Lauren Bacall, Robert Stack, Dorothy Malone en Robert Keith.

Een van Douglas Sirks meest bewonderde films is een kleurrijk melodrama rond twee jeugdvrienden die tegenover elkaar komen te staan. Kyle (Stack) is een verwende, drankzuchtige miljonairszoon die net als zijn armere vriend Mitch (Hudson) verliefd wordt op Lucy (Bacall). Ondertussen heeft Kyle's losbandige zus Marylee (Malone) haar zinnen op Mitch gezet. Macht, geld, seks, latente verlangens, voormalig theatermaker Sirk doseert zijn ingrediƫnten subliem en creƫerde met zijn soap-oeuvre een voorbeeld voor diverse latere televisie- en filmmakers. Malone kreeg een Oscar voor haar bijrol. The Four Aces zingen het titelnummer.

Flamingo Road

1949 | Drama

Verenigde Staten 1949. Drama van Michael Curtiz. Met o.a. Joan Crawford, Zachary Scott, David Brian, Gertrude Michael en Gladys George.

Crawford in een uitmuntende rol als de harde kermisdanseres Lane Bellamy, die in een klein stadje terechtkomt waar ze algauw zowel op Fielding Carlisle (Scott) als op Dan Reynolds (Brian) verliefd wordt en wijsheden uitwisselt met de corrupte politicus Titus Semple (Greenstreet). Scenario van Robert Wilder en Edmund H. North naar een verhaal van Robert en Sally Wilder. Camerawerk van Ted McCord.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Robert Wilder op televisie komt.

Reageer