Beatriz Aguirre is acteur.
Er zijn 12 films gevonden.

Dile que la quiero

1963 | Drama

Mexico 1963. Drama van Fernando Cortés. Met o.a. César Costa, Patricia Conde, Oscar Madrigal en Beatriz Aguirre.

Ruzie tussen twee broers leidt tot de dood van één van hen. De aanwezigheid van het jeugdidool Costa en het liedje 'Dile que la quiero' werden kennelijk voldoende geacht, want de jongens vervallen van middelmatige komedie in melodrama en tragiek. Het resulaat is rampzalig.

Un día de diciembre

1961 | Drama

Mexico 1961. Drama van Fernando Cortés. Met o.a. Jorge Martínez de Hoyos, Beatriz Aguirre, Luis Aragón en Jacqueline Andere.

Een jongetje ziet zijn fantasiën in een keer bewaarheid als zijn ouders met een aantal problemen te kampen krijgen. Goede opnamen en geluid, maar erg sentimenteel.

Espiritismo

1961 | Drama

Mexico 1961. Drama van Benito Alazraki. Met o.a. José Luis Jiménez, Nora Veryán, Beatriz Aguirre en Carmelita González.

Op een spirituele bijeenkomst roept een vrouw de hulp van de Satan zelf in om haar huis voor een hypotheek te behoeden. Een curieus en bijna vermakelijk melodrama, waarin de vreselijke paradox is dat de hulp van de duivel de woede van een hele middenstandsfamilie opwekt. Aardig gemaakt.

Teresa

1960 | Drama

Mexico 1960. Drama van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Maricruz Olivier, Fernando Rey, Beatriz Aguirre en Luis Beristaín.

Op voorstel van een rijke hoogleraar verlaat een meisje uit een laag milieu haar familie en vrienden om in het huis van de professor te gaan wonen, gefascineerd als ze is door de weelde. Het geheel is een vertoon van snobistisch melodrama en geladen met een behoorlijke portie vrouwenhaat. Een ramp van een film.

Senda Prohibida

1959 | Drama

Mexico 1959. Drama van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Lilia Prado, Enrique Rambal, Prudencia Grifell en Beatriz Aguirre.

Een rijpe en respectabele man wordt gek door toedoen van een gewetenloze vrouw. De film is interessant in die zin dat het traditionele conflict tussen stad en platteland hier omgekeerd wordt. Deze keer is de stad rechtschapen en het platteland verdorven. Goed acteerwerk van Prado.

Chicas casaderas

1959 | Drama

Mexico 1959. Drama van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Maricruz Olivier, Silvia Suárez, Martha Elena Cervantes en Beatriz Aguirre.

Drie meisjes besluiten te gaan trouwen, maar als gevolg van een reeks misverstanden wordt het allemaal heel moeilijk. Vervolg op QUINCEANERA, gesitueerd in de Mexicaanse bourgeoisie, en met als moraal: het geluk van de middenklasse laat niet lang meer op zich wachten. Gekunsteld en matig.

El Ojo de cristal

1956 | Misdaad

Spanje 1956. Misdaad van Antonio Santillán. Met o.a. Carlos López Moctezuma, Armando Moreno, Beatriz Aguirre en Carolina Jiménez.

Het glazen oog dat bij toeval in handen komt van de zoon van een politie-inspecteur ontketent een officieel onderzoek. In deze zeer onopvallende film is nauwelijks aandacht besteed aan het volgen van het oorspronkelijke verhaal van William Irish.

Educando a papá

1954 | Komedie

Spanje 1954. Komedie van Fernando Soler. Met o.a. Fernando Soler, Evangelina Elizondo, Manuel Monroy en Beatriz Aguirre.

Een rijpe Mexicaanse bonvivant verzoent de familieleden met wie hij in huis woont. Beneden alle peil, evenals de overige films van Soler.

La Hija de la otra

1950 | Drama

Mexico 1950. Drama van Vicente Oroná. Met o.a. Evita Muñoz, Carlos Navarro, Carmen Molina en Beatriz Aguirre.

Aan de vooravond van haar huwelijk gaat een meisje naar bed met haar aanstaande man en laat hem vervolgens in de steek omdat zij arm is. Als er een dochter geboren wordt, ontvoert de vader haar. Het enige grappige aan de hele film is het huilen van het meisje, dat van huis tot huis gesleept wordt zonder te weten wat er aan de hand is.

La Dama del alba

1949 | Drama

Mexico 1949. Drama van Emilio Gómez Muriel. Met o.a. Emilio Tuero, Marga López, María Douglas en Beatriz Aguirre.

Het huis waar ooit een meisje verdween en waar nu nog haar moeder en grootvader wonen, wordt op een nacht bezocht door een mysterieuze vrouw die onderdak vraagt: het blijkt de Dood te zijn. Hoewel gebaseerd op het voortreffelijke stuk van Alejandro Casona is de film koud en statisch, hetgeen te wijten is aan gebrek aan interesse van de regisseur.

La Familia Pérez

1948 | Komedie

Mexico 1948. Komedie van Gilberto Martínez Solares. Met o.a. Sara García, Joaquín Pardavé en Beatriz Aguirre.

Door een aantal tegenslagen moet een rechtschapen huisvader uit bedelen gaan. Er wordt wat afgepraat in deze zeer moraliserende film.

El Tigre de Jalisco

1946 | Komedie

Mexico 1946. Komedie van René Cardona. Met o.a. Beatriz Aguirre, Delia Megaña en Manuel Fábregas.

In een dorp wordt een arme man door iedereen, en in het bijzonder door een Noordamerikaan, uitgelachen. Op een gegeven moment heeft de man er genoeg van. Dit is een soort parodie op de avonturenfilms met Mexicaanse cowboys en is zeer slecht geregisseerd.