Ulrika Jonsson

Acteur

Ulrika Jonsson is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Sex 'n' Death

1999 | Komedie, Drama

Verenigd Koninkrijk 1999. Komedie van Guy Jenkin. Met o.a. Martin Clunes, Caroline Goodall, Martin Jarvis, Paula Bacon en Natasha Bell.

De presentator van een reeks amusementsprogramma's die veel stof doet opwaaien is een zenuwinstorting nabij. Hij heeft op listige wijze de kijkcijfers opgeschroefd, maar krijgt nu last van zijn geweten

L'annonce faite à Marie

1993 | Drama

Canada/Frankrijk 1993. Drama van Alain Cuny. Met o.a. Roberto Benavente, Christelle Challas, Alain Cuny, Ulrika Jonsson en Jean des Ligneris.

Jonsson, oudste dochter van hereboer Cuny, geeft kathedraalbouwer Benavente, die haar begeert, een afscheidskus. De man is echter lepralijder en hij heeft haar besmet, zodat het huwelijk waartoe haar vader haar dwingt niet doorgaat. Omdat ze nu dus wél ziek is, trekt het meisje zich terug. Jarenlang leeft ze in armoede, en in een isolement dat enkel wordt gebroken wanneer haar jongere zus haar bezoekt met in haar armen haar gestorven baby. Ze smeekt haar het kind tot leven te wekken. Voor de toen 82-jarige acteur Cuny, die hiermee zijn regiedebuut maakte, was de verfilming van het mysteriespel van Paul Claudel een jarenlang gekoesterde droom. Het resultaat is erg gekunsteld, mede door de steeds terugkerende verwijzingen naar de moderne tijd, maar toch werd de film een boeiend werkstuk, dat dankzij de symboliek diverse malen kan worden bekeken. Cuny bewerkte het stuk zelf. Voor de fotografie deed hij een beroep op Caroline Champetier de Ribes, Denis Clerval, Serge Dalmas, Julien Hirsch en Paul Hurteau. Gefilmd in 1991. Met de stemmen van: Annie Berthier, Corinne, Daniel, Marie Lasalle, Renée Lasalle, Eugène Le Kerven en Chantal Kirchner.

L'annonce faite a Marie

1993 |

Frankrijk 1993. Alain Cuny. Met o.a. Ulrika Jonsson, Alain Cuny, Christelle Challas en Roberto Benavente.

L´annonce faite a marie is de verfilming van het gelijknamige toneelstuk dat de katholieke Franse lyricus Paul Claudel in 1912 voltooide. Het stuk gaat over het tragische lot van een jonge vrouw die met lepra wordt besmet en zich in afzondering met dat lot moet verzoenen, en is geschreven in een stijl die het midden houdt tussen proza en poëzie. Cuny bleef met zijn verfilming trouw aan het verhaal en de inzet van Claudel

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Ulrika Jonsson op televisie komt.

Reageer