Lotte Loebinger

Acteur

Lotte Loebinger is acteur.
Er zijn 5 films gevonden.

Heller Tag

1994 | Drama

Duitsland 1994. Drama van André Nitzschke. Met o.a. Bruno Ganz, Werner Dissel, Lotte Loebinger, Christian Blümel en Franziska Scholz.

Ganz in de rol van een gevierd toneelspeler die ongeneeslijk ziek is, en weet dat hij nog maar heel kort te leven heeft. Hij keert - voor de laatste keer - terug naar het huis van zijn grootouders waar hij mijmert over het verleden, heden en de onafwendbare, nabije toekomst. Mooi geregisseerd debuut van theatervakman Nitzschke (en daar zit hem ook de kneep, het is wat toneelmatig) over een afscheid van het leven. Strak scenario van Nitzschke en Gabi Blauert. Camerawerk van Michael Doering. De Duitse regionale omroep WDR was coproducent.

Als Unku Edes Freundin war

1981 | Familiefilm

DDDE 1981. Familiefilm van Helmut Dziuba. Met o.a. Axel Linder, Jacqueline Ody, Michael Falkenhagen, Martin Trettau en Heinz Klevenov.

Ede, een Oostberlijnse jongen, raakt bevriend met het zigeunermeisje Unku en ervaart hoe sociale omstandigheden zelfs de eerlijkste mens tot een dief kunnen maken. Menselijke principes en vooroordelen worden in deze onderhoudende jeugdfilm op een volwassen wijze gerelativeerd. Scenario van Hans-Albert Pederzani naar een verhaal van Alex Wedding. Camerawerk van Helmut Bergmann.

Frauenschicksale

1952 | Drama

DDDE 1952. Drama van Slatan Dudow. Met o.a. Sonja Sutter, Lotte Loebinger, Hanns Groth, Anneliese Book en Ursula Burg.

Hoe vrouwen zich er na de oorlog maar moeten zien door te slaan. Tegenover de stortvloed van oorlogsfilms waarin vechtende mannen dappere helden of diepmenselijke stumperds zijn, is de kant van de vrouw maar weinig verkend in filmland. Uitstekende vrouwenfilm van DDR-filmer Dudow.

Das kalte Herz

1950 | Fantasy, Familiefilm

DDDE 1950. Fantasy van Paul Verhoeven. Met o.a. Lutz Moik, Hanna Rucker, Paul Bildt, Erwin Geschonneck en Lotte Loebinger.

Het sprookje van Wilhelm Hauff over de luie kolenbrander, die zich een stenen hart in ruil voor welvaart en rijkdom laat aanpraten door een boze geest. Als hij tot inzicht komt over zijn hardvochtigheid, weet hij de geest te verlokken en zijn hart terug te krijgen - daarna verandert het winterse bos in een groen voorjaarswoud na zijn eerste bijlslag. Moraal van het verhaal: waardeer de goede dingen des levens. Eng voor de allerkleinsten en primitief gemaakt. Regisseur Verhoeven en Wolff von Gordon schreven het scenario. Camerawerk van Bruno Mondi.

Bortsy

1936 |

SU 1936. Gustav von Wangenheim. Met o.a. Alexander Granach, Bruno Schmidtsdorf (Fritzdorf), Lotte Loebinger, Georg Gog en Ingeborg Frank.

Tegen de achtergrond van het Reichstagbrand-proces waarin de Bulgaarse communist Georgi Dimitroff een der beklaagden is, ontwikkelt een jonge werkloze zich - onder invloed van Dimitroff - van toeschouwer tot een toegewijd strijder voor de zaak van de arbeidersklasse. Dit is de enige collectief-film die is gemaakt door Duitse emigranten in wat toen de Sovjetunie genoemd werd èn de eerste antifascistische speelfilm van de Duitse emigratie. Het debuut en tevens de meest belangrijke film van een regisseur die onder meer acteerde in Murnau's NOSFERATU.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Lotte Loebinger op televisie komt.

Reageer