Paolo Calissano

Acteur

Paolo Calissano is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Excellent Cadavers

1999 | Drama, Misdaad

Verenigde Staten/Italië 1999. Drama van Ricky Tognazzi. Met o.a. Chazz Palminteri, F. Murray Abraham, Anna Galiena, Andy Luotto en Lina Sastri.

In mei 1992 werd de wereld opgeschrikt door de moord op de openbare aanklager Giovanni Falcone (Palminteri) en zijn collega Paolo Borsellino (Luotto), die zich als rechters sterk hadden gemaakt om de Siciliaanse maffia de kop in te drukken. Bij een bezoek aan Palermo werden deze twee, die inmiddels op het ministerie van justitie in Rome werkten, opgeblazen toen ze in een witte Fiat Croma onder begeleiding over een autosnelweg reden. De film die op authentieke locaties is gedraaid - zijn sterkste punt - gaat over het leven van Falcone, die trouwde met Francesca (Galiena), een collega. We zien hoe hij opklimt van fraudebestrijder tot kruisridder tegen de maffia als zijn mentor wordt vermoord. Falcone krijgt onverwacht succes als Tommaso Buscetta (Abraham) in Brazilië gepakt wordt en naar Italië wordt uitgeleverd. In ruil voor bescherming aan de familie Buscetta, is Tommaso bereid te praten. De bekentenissen van deze vermaarde 'pentiti' leidt tot de arrestatie van 344 misdadigers, maar een corrupte rechter vernietigt 37 vonnissen in hoger beroep. Het spel van de hoofdrollen is goed, maar het zwakke punt in de film is het gortdroge scenario van Peter Pruce naar de roman van Alexander Stille Cadavers, een uitdrukking voor politici die de kus des doods hadden gekregen en voor het eerst opdook in de meesterlijke film van CADAVERI ECCELENTI van Franco Rosi met Lino Ventura uit 1976. Tognazzi's regie is luchtig, afstandelijk en weinig dramatisch. Het camerawerk van Alessio Gelsini Torresi is zoals gezegd heel erg mooi en maakt prima gebruik van de locaties. Terleurstellend is dat tien jaar na de moord op Falcone en Borsellino Italië weinig is opgeschoten: de eerste minister-mediabaron Silvio Berlusconi is gecompromitteerd met de maffia, evenals Marcello Dell'Utri, een senator uit Berlusconi's kringen. Je vraagt je af of het offer dat Falcone en Borsellino zich moesten laten welgevallen, wel de moeite waard is geweest.

Azzurro profondo

1992 | Avonturenfilm

Italië 1992. Avonturenfilm van Filippo De Luigi. Met o.a. Franco Nero, Angela Bandini, Paolo Calissano en Alexandra Brochen.

Angela Bandini, recordhoudster onderwaterzwemmen, speelt zichzelf. Na de dood van een vriend die de netten van stropers probeerde stuk te snijden, ijvert ze voor de bescherming van dolfijnen. Samen met de ecoloog Molinari (Nero) en een dierenarts (Brochen) strijdt zij tegen de lobby die de jacht op deze dieren probeert te legaliseren. Bandini breekt haar eigen record onderwaterzwemmen en krijgt veel aandacht in de media voor haar inzet voor de dolfijnen. Opgenomen tussen Riccione en het eiland Elba. Deze tv-film, die in goede bedoelingen blijft steken, exploiteert Bandini's wereldtitel uit 1991.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Paolo Calissano op televisie komt.

Reageer