Bruno Corbucci is regisseur en scenarist.
Er zijn 45 films gevonden.

Cyberflic

1997 | Komedie, Misdaad, Fantasy, Actiefilm

Frankrijk/Italië 1997. Komedie van Antonio Margheriti. Met o.a. Terence Hill, Jennifer Martinez, Marvelous Marvin Hagler, Giselle Blondet en Stephen Edward.

De twaalfjarige Lily, dochter van een politieagent die tijdens een dienst doodgeschoten is, helpt politieman en computerexpert Bill Skims om een einde te maken aan de praktijken van de gewetenloze wapenhandelaar Abel van Axel. Als ook Skims komt te overlijden, vindt Lily hem als hologram-geest terug in haar computer, waarop beiden alsnog Van Axel in het nauw weten te drijven.

Quelli della Speciale

1993 | Misdaad

Italië 1993. Misdaad van Bruno Corbucci. Met o.a. Giampiero Ingrassia, Luca Amorosino, Antonella Laganà, Rocco Papaleo en Guido Venitucci.

Tv-serie in twaalf afleveringen van 75m over een speciaal politieteam bestaande uit jonge agenten in burger. Zij strijden tegen geweld, drugs en prostitutie in een gebied dat zich uitstrekt van Rome tot Madrid en Luxemburg. Van waarnemend hoofdinspecteur (Aldo Ralli) komt het idee een team van jonge, dappere personen - zes mannen en [KA1]e[KA1]en vrouw met verschillende achtergrond en karakters - in het leven te roepen. De kale inspecteur Muscolo (Montandon), de 'spierbundel', krijgt de taak hen op te leiden. Muscolo wijst hen de weg in het gevecht tegen de criminelen. Goede produktie; hetzelfde geldt voor de opbouw van de karakters, maar de serie in zijn geheel is matig.

Clase di ferro

1991 |

Italië 1991. Bruno Corbucci. Met o.a. Massimo Reale, Giampiero Ingrassia en Paolo Sassanelli.

Tv-serie in twaalf afleveringen van 75m over een speciaal politieteam bestaande uit jonge agenten in burger. Zij strijden tegen geweld, drugs en prostitutie in een gebied dat zich uitstrekt van Rome tot Madrid en Luxemburg. Van waarnemend hoofdinspecteur (Aldo Ralli) komt het idee een team van jonge, dappere personen - zes mannen en [KA1]e[KA1]en vrouw met verschillende achtergrond en karakters - in het leven te roepen. De kale inspecteur Muscolo (Montandon), de 'spierbundel', krijgt de taak hen op te leiden. Muscolo wijst hen de weg in het gevecht tegen de criminelen. Goede produktie; hetzelfde geldt voor de opbouw van de karakters, maar de serie in zijn geheel is matig.

Nel giorno del Signore

1990 | Romantiek, Komedie

Italië 1990. Romantiek van Bruno Corbucci. Met o.a. Lando Buzzanca, Erminio Macario, Carlo Dapporto en Igli Villani.

Raffaello Sanzio (Buzzanca), schilder, beeldhouwer en architect, een van de grootste kunstenaars aller tijden, leefde van 1483 tot 1520. Er zou een schitterende film over hem te maken zijn, maar deze romantische tragikomedie van Corbucci stelt weinig voor. De vriend van de schilder wordt beschuldigd van moord op een edelvrouw die een oogje had op Rafaël. Rafaël probeert de onschuld van zijn vriend te bewijzen. Buzzanca is weliswaar sympathiek maar fout gecast.

Rimini Rimini - un anno dopo

1988 | Erotiek, Komedie

Italië 1988. Erotiek van Bruno Corbucci en Giorgio Capitani. Met o.a. Corinne Clery, Gianfranco D'Angelo, Eva Grimaldi, Maurizio Micheli en Renzo Montagnani.

Een vervolg op RIMINI, RIMINI, RIMINI, over de populaire badplaats waar alles kan, vrouwen mooi en gewillig zijn, mannen hun ego en hun libido bevredigen. Zeer zwak acteren.

Il Furto é l'anima del commercio

1987 | Komedie

Italië 1987. Komedie van Bruno Corbucci. Met o.a. Enrico Montesano, Lino Banfi, Alighiero Noschese en Ave Ninchi.

Een man arriveert in Napels om een baan te zoeken. Hij raakt betrokken bij de zwendelpraktijken van de oom van zijn vrouw. Na een paar kleine zaakjes besluiten ze dat het tijd is voor de grote klapper. De plot is heel simpel, maar de personages zijn sympathiek en de situaties waarin ze belanden heel komisch.

Volpi della notte

1986 | Misdaad

Italië 1986. Misdaad van Bruno Corbucci. Met o.a. Viola Valentino, Fabrizia Carminati, Pamela Prati, Gianfranco Manfredi en Gabriele Gori.

Volpi (vossen) is een speciale vrouwelijke politie-brigade, die als stillen werken, waaronder Valentino, Carminati en Prati. Valentino speelt Anna, de enige getrouwde agente. Ze heeft een kind, maar ze is verknocht aan haar gevaarlijke werk. Carminati is Elena, de hardste en voortvarendste van het stel. De sensuele Prati speelt Myriam, die haar onweerstaanbare charmes inzet om misdadigers te verleiden en te ontwapenen. In de film zien we hoe dit drietal de misdaad bestrijdt met seks en vuurwapens. Het spel is zo-zo en de verhalen zijn weinig geloofwaardig, maar die meiden zijn dol om naar te kijken.

Aladdin

1986 | Avonturenfilm, Fantasy

Italië 1986. Avonturenfilm van Bruno Corbucci. Met o.a. Bud Spencer, Luca Venantini en Janet Agren.

Regisseur/scenarist Bruno Corbucci behaalde enige faam met spaghettiwesterns (oa scenario voor Django, onder regie van bekendere broer Sergio). Zijn carrière eindigde nogal onbeholpen met Superfantagenio. De familiefilm is daarom wel erg onderhoudend. Venantini speelt Al Haddin (!), een nerdige Miami-jongen die een lamp vindt. Een geest (Spencer) verschijnt en in een mum van tijd bezit Al een Rolls Royce, worden vijanden uitgeschakeld en is Al basketbal-ster. O ja, er zit ook een tapijt-versus-helikopter-achtervolging in.

Miami Supercops

1985 | Komedie, Misdaad, Thriller, Actiefilm

Italië/Verenigde Staten 1985. Komedie van Bruno Corbucci. Met o.a. Terence Hill, Bud Spencer, Jackie Castellano, C.V. Wood Jr. en Rhonda Lundstead.

Deze afschuwelijke film is op locatie in de V.S. opgenomen om een Amerikaanse ambiance te creëren voor twee van de populairste Italiaanse komieken. Het verhaal draait om een FBI- agent en zijn ex-collega, die hem te hulp komt in zijn strijd tegen een breed scala van enge misdadigers, die uitsluitend voor deze onzinnige film lijken te zijn uitgekozen vanwege hun bizarre uiterlijk. Een film voor imbecielen en onvolwassen idioten. Scenario van Bruno Corbucci en Luciano Vincenzoni.

Delitto al Blue Gay

1984 | Komedie, Mysterie

Italië/Duitsland 1984. Komedie van Bruno Corbucci. Met o.a. Tomas Milian, Olimpia Di Nardo en Bombolo.

Een komedie, die speelt in een club voor travestieten, waar een van de klanten vermoord wordt. Een onorthodoxe Romeinse politie-inspecteur onderzoekt de zaak en komt tot een lachwekkende oplossing. Zwak scenario en overdreven spel. Opgenomen in Rome en Berlijn.

Il diavolo e l'acquasanta

1983 | Komedie

Italië 1983. Komedie van Bruno Corbucci. Met o.a. Tomas Milian, Piero Mazzarella, Franco Bracardi en Savina Gersak.

Don Gaetano (Mazzarella), pastoor van Castelfranco Tiberino, redt Manuel (Milian), een wanhopige voetballer die zelfmoord wil plegen. Op een dag moet de pastoor naar Rome, naar een bijeenkomst met de paus. Maar als de dankbare Manuel en zijn vriendin met hem meegaan, lopen de zaken danig uit de hand. Een alleraardigste satire over voetbal, kerk en liefde.

Delitto in Formula Uno

1983 | Misdaad, Komedie

Italië 1983. Misdaad van Bruno Corbucci. Met o.a. Tomas Milian, Dagmar Lassander en Giuseppe Colizzi.

Als in Monza de Grand Prix Formule I-wedstrijd op het punt staat te beginnen, sterft de eerste coureur van een favoriet team door een ongeluk. De politie ontdekt dat zijn auto was gesaboteerd en geeft het onderzoek in handen van een onorthodoxe inspecteur. Afgezien van de rare grollen van Tomas Milian een vervelende film. Scenario van de regisseur, Mario Amendola en Fabrio Frizzi.

Cane e gatto

1983 | Komedie, Actiefilm

Italië 1983. Komedie van Bruno Corbucci. Met o.a. Bud Spencer, Tomas Milian, Marc Lawrence, Bill Garrigues en Christina Trotter.

Vlak vóór zijn vakantie wordt een politie-sergeant op het spoor gezet van een Italiaanse gigolo en oplichter die de echtgenote van een senator tot slachtoffer heeft gemaakt. Terwijl de Italiaan nieuwe veroveringen plukt, ontdekt de sergeant dat diens moeder in Fort Lauderdale woont en ongetwijfeld ooit door haar zoon bezocht zal worden. De vrijwel geheel in de V.S. opgenomen actiekomedie combineert voor het eerst de krachtpatserij van Spencer en de vermommingskunsten van Milian; de sleetsheid van beider succesformules wordt door de optelsom echter niet minder. Scenario van Mario Armendola en Bruno Corbucci.

La Casa stregata

1982 | Komedie

Italië 1982. Komedie van Bruno Corbucci. Met o.a. Renato Pozzetto, Gloria Guida en Lia Zoppelli.

Duizend jaar geleden werd een stelletje betrapt op het bedrijven van de liefdesdaad en in zoutpilaren veranderd. De vloek kan alleen opgeheven worden als duizend jaar later een man en een vrouw bij volle maan hun huwelijksnacht voltrekken. Een pas getrouwd paar besluit het in een spookhuis te proberen. Een niet echt leuke mengeling van humor, horror en seks, gestoken in een commercieel jasje. De obligate naaktscènes zijn smakeloos, hoe mooi Guida ook is.

Delitto sull'autostrada

1982 | Misdaad, Komedie, Thriller

Italië 1982. Misdaad van Bruno Corbucci. Met o.a. Tomas Milian, Viola Valentino, Bombolo, Adriana Russo en Olimpia Di Navolo.

Een rechercheur van politie (Milian) is op het spoor van een bende harde criminelen, die zich specialiseert in het stelen van vrachten waardevolle goederen. De ladingen worden omgezet in drugs. Om de bende te ontmaskeren vermomt de speurder zich als chauffeur. Dan ontmoet hij een fraai ogende zangeres (Valentino), die op een of andere manier bij de zaak betrokken is. Milian heeft plezier in zijn rol als onorthodoxe, excentrieke politieman, en domineert de film. Naast actie vult humor het middelmatige verhaal aan.

Uno contro altro...praticamente amici

1981 | Komedie

Italië 1981. Komedie van Bruno Corbucci. Met o.a. Renato Pozzetto, Tomas Milian en Anna Maria Rizzoli.

Een noord-Italiaan raakt, tijdens een zakenreis naar Rome, een koffer met geld kwijt. Verdacht wordt een man die al eerder met de politie in aanraking is geweest, maar die kennelijk met dit geval niets van doen heeft. Samen gaan zij op zoek en dan ontstaan er heel wat gekke situaties. Een situatie-komedie waarin het koppel Pozzetto/Milian de lachers op de hand krijgt.

Delitto al ristorante cinese

1981 | Komedie, Familiefilm

Italië 1981. Komedie van Bruno Corbucci. Met o.a. Tomas Milian, Bombolo, Enzo Cannavale, John Chan en Olimpia Di Nardo.

In een Chinees restaurant in Rome wordt een klant met arsenicum vergiftigd. Een excentrieke inspecteur met een been in het gips moet de moord oplossen. Als eerste aanwijzing in het onderzoek vindt hij een foto die op de avond van de moord is genomen. De hele film is absurd, al zijn er wel wat komische scènes. Scenario Mario Amendola en regisseur Corbucci.

Mi faccio la barca

1980 | Komedie

Italië 1980. Komedie van Sergio Corbucci. Met o.a. Laura Antonelli, Johnny Dorelli, Christian De Sica, Daniela Poggi en Carridi Nardulli.

Een tandarts heeft een plezierboot gekocht en wil met zijn kinderen op de Middellandse Zee gaan varen. Zijn ex-echtgenote gaat ook mee om haar kroost tegen de geringe schipperskunde van de vader te beschermen, met als resultaat een verzoening en een schipbreuk. Deze eigentijdse variant op de Italiaanse komedie heeft onvoldoende vondsten en voert ook de afgetrapte grappen uiterst mat uit. De dialoog tussen de voormalige echtelieden is vermoeiend gekissebis. Antonelli blijkt geen comédienne en is - erger nog - uiterst onflatteus in beeld gebracht. Het scenario is van Bruno Corbucci, Ernesto Gastaldi en Mario Almendola. Het camerawerk is van Luigi Kuveiller.

Squadra antigangster

1979 | Misdaad, Actiefilm

Italië 1979. Misdaad van Bruno Corbucci. Met o.a. Tomas Milian, Enzo Cannavale, Gianni Musy en Margherita Fumero.

Milian is Nico Giraldi, een vroegere poltieagent die zich heeft teruggetrokken, en die naar New York gaat om een vriend te bezoeken die een restaurant heeft geopend, maar in grote problemen verkeert. Hij heeft herhaaldelijk de wet overtreden en wordt achtervolgd door krediteuren. Wanneer Nico voor een gevaarlijke missie naar Miami gaat, gaat zijn vriend gewillig mee. Ondanks een aantal incidenten, slaagt Nico erin alles op te lossen. Een heleboel grappen, actie en gooi- en smijtwerk. Af en toe valt er inderdaad te lachen. Een ongelofelijk zwak script.

Assassinio sul Tevere

1979 | Misdaad, Komedie

Italië 1979. Misdaad van Bruno Corbucci. Met o.a. Tomas Milian, Marina Lante Della Rovere, Roberta Manfredi en Marina Ripa di Meana.

Milian speelt een non-conformistische en praatgrage politieman in Rome die een moord moet oplossen die is gepleegd tijdens een vergadering van zakenlieden. Dankzij de schilderachtige Tiber en Milians humor wordt de film gered van de banaliteit. Technisch niets bijzonders, maar met Milian kun je wél lachen.

Agenzia Riccardo Finzi... praticamente detective

1979 | Komedie

Italië 1979. Komedie van Bruno Corbucci. Met o.a. Renato Pozzetto, Enzo Cannavale en Elio Zamuto.

Een jonge detective zet z'n zaak op in Milaan en ontmoet op een avond een meisje in een discotheek. Hij slaagt erin haar over te halen om mee te gaan naar zijn flat, maar ze verdwijnt al snel na een mysterieus telefoontje. De volgende dag leest hij in de krant dat het meisje bij een ongeluk is omgekomen. De film begint veelbelovend, maar wordt allengs trager. Als komedie wel geslaagd.

Squadra anti-Mafia

1978 | Mysterie, Komedie

Italië 1978. Mysterie van Bruno Corbucci. Met o.a. Tomas Milian, Eli Wallach, Margherita Fumero, Enzo Cannavale en Alberto Farnese.

Een inspecteur van politie doet zich voor als misdadiger en onderzoekt in de gevangenis de moord op een getuige en redt ondertussen het leven van een mafia-bons om zonder verdenking voor hem te kunnen werken. Later komt hij achter de identiteit van de moordenaar. Milian geeft als eigenzinnige en roekeloze detective nog wat glans aan het verder domme verhaal.

Messalina, Messalina

1977 | Avonturenfilm, Historische film, Komedie, Erotiek

Italië 1977. Avonturenfilm van Bruno Corbucci. Met o.a. Anneka di Lorenzo, Tomas Milian, Vittorio Caprioli, Giancarlo Prete en Lino Toffolo.

De echtgenote van de zwakke keizer Claudius laat de centurion dagelijks een reeks superpotente minnaars op straat rekruteren, tot haar jaloerse schoonzuster haar in de armen manoeuvreert van een fraaie, maar hoogst morele senator die alleen binnen het huwelijk 'wil'. Uit liefde laat ze zich scheiden en Agrippina neemt haar plaats in als keizerin en als mannenverslindster. Een platvloerse kluchtversie van de Romeinse historie - in de slechte stijl van de vele SATYRICON- en DECAMERONE-aftreksels - die na het succes van CALIGULA opnieuw werd uitgebracht met een aantal porno-inlassen die de film er nauwelijks aantrekkelijker op maken. Voor wie geduld heeft is er aan het slot een slachtpartij die door de burleske overdrijving wèl zeer komisch werkt.

Il figlio dello sceicco

1977 |

Frankrijk/Italië 1977. Bruno Corbucci. Met o.a. Guille Kirsten, Bo Svenson en Tomas Milian.

De echtgenote van de zwakke keizer Claudius laat de centurion dagelijks een reeks superpotente minnaars op straat rekruteren, tot haar jaloerse schoonzuster haar in de armen manoeuvreert van een fraaie, maar hoogst morele senator die alleen binnen het huwelijk 'wil'. Uit liefde laat ze zich scheiden en Agrippina neemt haar plaats in als keizerin en als mannenverslindster. Een platvloerse kluchtversie van de Romeinse historie - in de slechte stijl van de vele SATYRICON- en DECAMERONE-aftreksels - die na het succes van CALIGULA opnieuw werd uitgebracht met een aantal porno-inlassen die de film er nauwelijks aantrekkelijker op maken. Voor wie geduld heeft is er aan het slot een slachtpartij die door de burleske overdrijving wèl zeer komisch werkt.

Squadra antiscippo

1976 | Misdaad, Thriller

Italië 1976. Misdaad van Bruno Corbucci. Met o.a. Tomas Milian, Jack Palance, Maria Rosaria Ommaggio, Guido Mannari en Toni Ucci.

Een excentrieke politieman jaagt op een bende, die per ongeluk vijf miljoen dollar aan mafiageld heeft ontvreemd. Een waardeloze film.

Tutti per uno, botte per tutti

1973 | Western

Duitsland/Spanje/Italië 1973. Western van Bruno Corbucci. Met o.a. Timothy Brent, George Eastman, Karin Schubert, Leo Anchoriz en Chris Huerta.

Deze humoristische western is zeer onderhoudend, maar een verhaal ontbreekt. Er is ooit een scenario geschreven door Corbucci en Tito Carpi, maar m[KA1]e[KA1]er de speurtocht naar een goudschat kun je er niet uithalen. Men komt in een westernstadje vol Chinese karate-experts, ja, men laat zelfs een Duits circus opdraven! Na de nodige lachsalvo`s ( nog steeds weet niemand waar het verhaal over gaat) is de film gewoon uit, maar je hebt dan wel anderhalf uur plezier gehad.

Il prode Anselmo e il suo scudiero

1972 | Komedie

Italië 1972. Komedie van Bruno Corbucci. Met o.a. Alighiero Noschese, Enrico Montesano en Erminio Macario.

Speelt in de middeleeuwen. Een ridder, Anselmo van Mongibello, moet de Paus in Rome de hand van Sint Mancinello brengen. Hij moet dit relekwie veroveren tijdens een tournooi, waar hij Ottone van Buldoffen door een list verslaat. Anselmo vervolgt zijn tocht in het gezelschap van zij trouwe knecht Gian Puccio Senza Terra. Een klucht in kostuum, waar best om te lachen valt.

Boccaccio

1972 | Komedie, Historische film, Romantiek, Erotiek

Italië/Frankrijk 1972. Komedie van Bruno Corbucci. Met o.a. Maria Baxa, Lino Banfi, Isabella Biagini, Bernard Blier en Raymond Bussières.

De belevenissen van twee jonge avonturiers in het 14de-eeuwse Florence zijn aanleiding om twaalf verhalen uit Boccaccio's Decamerone in beeld te brengen. Deze zoveelste navolging van Pasolini's DECAMERONE-verfilming heeft een chiquere rolbezetting dan gemiddeld, maar de regie geeft weinig kleur aan de erotische schelmenstreken en een aanstekelijke vitaliteit ontbreekt.

La Grosse combine

1971 | Komedie, Misdaad

Frankrijk/Italië 1971. Komedie van Bruno Corbucci. Met o.a. Alighiero Noschese, Francis Blanche, Bernard Blier, Enrico Montesano en Paul Gégauff.

Een stel kruimeldieven belandt regelmatig in de gevangenis en beraamt een grote slag: het stelen van de opbrengsten van de Italiaanse staatsloterij. Zonder de minste fantasie ingeblikte gangsterkomedie met de gruwelijke Blanche in een irritant nummertje als een Duitse politie-officier. Blier figureert prominent op de titelrol, maar heeft een gastrolletje van hooguit drie minuten. Bedrog! Geld terug!

Io non spezzo ... rompo

1971 | Komedie

Italië 1971. Komedie van Bruno Corbucci. Met o.a. Alighier Noscheseo, Enrico Montesano, Janet Agren en Claudio Gora.

Twee mesjogge agenten (Noschese en Montesano) van het anti- misdaadteam brengen zichzelf voortdurend in de problemen, terwijl zij een enorme drugssmokkel aan het onderzoeken zijn. Een dwaze, lachwekkende komedie met veel gevloek waarin de hoofdpersonen in allerlei absurde situaties terechtkomen. Regisseur Corbucci raakt de draad kwijt en gooit er de ene dwaze sketch na de andere in. De sexy Agren doet niets anders dan er leuk uitzien, en af en toe kleedt ze zich uit. Vergeet deze film.

Bolidi sull'asfalto a tutta birra

1971 | Drama

Italië 1971. Drama van Bruno Corbucci. Met o.a. Giacomo Agostini, Sergio Leonardi en Daniela Giordano.

Monteur Giacomo leeft voor snelle auto's en motoren. Op een dag kan zijn nieuwe collega Paolo hem overhalen mee te doen aan een motorrace. Met een motor uit de werkplaats verschijnt hij aan de start en krijgt prompt een ongeluk. Gio, de rijke eigenaresse van de motor, vindt het echter niet erg en wil hem zelfs wel sponsoren.

Lacrime d'amore

1970 | Komedie

Italië 1970. Komedie van Mario Amendola. Met o.a. Mal, Silvia Dionisio, Francesco Mulé en Gianna Serra.

Op aanraden van zijn manager verbergt schlagerster Reginald zijn vrouw Paola voor zijn fans. Door zijn jaloezie loopt hun huwelijk echter spaak. Als hij echter goed in de problemen komt, besluit Paola hem te komen helpen.

Zum, zum, zum no2

1969 | Muziek, Romantiek

Italië 1969. Muziek van Bruno Corbucci. Met o.a. Little Tony Renis, Isabella Savona, Nino Terzo, Vittorio Congia en Paolo Panelli.

Alweer zo'n romantische komedie op z'n italiaans uit de periode 1960-70. Een jonge vrouw, die pilote blijkt te zijn, wordt verliefd op een zoetgevooisde jongeman met een Elvis- kapsel. Haar verloofde ziet dat helemaal niet zitten en uit jaloezie tracht hij van zijn rivaal af te komen door hem van diefstal te beschuldigen. Het happy-end komt niet als verrassing. Niks bijzonders.

Lisa dagli occhi blu

1969 | Romantiek, Musical

Italië 1969. Romantiek van Bruno Corbucci. Met o.a. Mario Tessuto, Silvia Dionisio, Nino Terzo en Vittorio Congia.

Deze romantische musical gaat over een jonge vrouw die verliefd is op haar leraar, maar besluit te trouwen met een rijke minnaar om haar vader voor een financiël debâcle te behoeden. Een botte, nietszeggende film met een voorspelbaar slot.

Isabella, duchessa dei diavoli

1969 | Erotiek, Horror, Avonturenfilm

Italië/Duitsland 1969. Erotiek van Bruno Corbucci. Met o.a. Brigitte Skay, Mimmo Palmara, Elina De Vitti, Fred Williams en Sal Borges.

De Isabella uit de titel ziet haar zigeunerfamilie door een gemene hertog uitgeroeid. Zij leert schermen, paardrijden, enzovoort, en ontwikkelt haar charmes voor de dag der wrake. De acteertalenten van Skay zijn minimaal in dit kleurrijk, lichtelijk naïef kijkvoer. Co-producent was Rob Houwer. Ook bekend als ISABELLA, MIT BLANKER BRUST UND SPITZEM DEGEN.

spara Spara, gringo

1968 | Western

Italië 1968. Western van Bruno Corbucci. Met o.a. Brian Kelly, Fabrizio Moroni, Keenan Wynn, Folco Lulli en Erika Blanc.

Een rancher geeft een revolverheld opdracht zijn zoon terug te brengen. Die is lid van een outlawbende. Hij slaagt er in de jongen uit de bende te halen, maar krijgt dan door dat de rancher de jongen op een verschrikkelijke wijze wil ombrengen, daar de jongen zijn zoon niet is doch het produkt van overspel van zijn vrouw. Het scenario van Corbucci en Mario Amendola is te slecht uitgewerkt om echt spannend te zijn. Kelly is vooral bekend als de vader uit de tv-serie FLIPPER.

Zum, zum, zum

1968 | Muziek, Romantiek, Komedie, Familiefilm

Italië 1968. Muziek van Bruno Corbucci. Met o.a. Little Tony Renis, Isabella Savona, Dolores Palumbo, Pippo Baudo en Peppino De Filippo.

Sentimentele, romantische komedie met liedjes. Deze wel erg Italiaanse film van rond 1965 is duidelijk op tieners gericht. Een vader (De Filippo) heeft moeilijkheden met zijn beide zoons: de een wil trouwen met de dochter van de huisbaas en de ander wil zanger worden. Deze laatste (Little Tony) heeft eindelijk succes en treedt op in Pippo Baudo's tv-show waarin hij zichzelf speelt.

Peggio per me ... meglio per te

1968 | Muziek, Romantiek, Komedie

Italië 1968. Muziek van Bruno Corbucci. Met o.a. Little Tony Renis, Katia Cristine, Gianni Agus en Vittorio Congia.

Little Tony is, behalve een goed zanger, ook een onweerstaanbare vliegenier met een Elvis-kapsel. Vrouwen vallen voor zijn charme als bladeren in de herfst. Hij doet moeite zijn verloofde niets te laten merken van zijn escapades. Op een dag ontdekt hij tot zijn verrassing dat zijn jaloerse, achterdochtige verloofde als stewardess dienst doet op het vliegtuig waarop hij piloot is. Een plezierige, tiener-komedie van rond 1965 met liedjes uit die tijd. Little Tony's versie van de prachtige hit van Protocol Harem 'Whiter Shade of Pale' is aardig om te horen.

Il grande Silenzio

1968 | Western

Italië/Frankrijk 1968. Western van Sergio Corbucci. Met o.a. Jean-Louis Trintignant, Klaus Kinski, Vonetta McGee, Frank Wolff en Luigi Pistilli.

De Franse Jean-Louis Trintignant als cowboy is op zich al opmerkelijk, maar ook grote hoeveelheden sneeuw maken van Il grande Silenzio een buitenbeentje binnen het doorgaans zo stoffige spaghettiwestern genre. Trintignant speelt in een berekoud Utah een premiejager die zich laat inhuren om op te treden tegen een stelletje rotzakken onder leiding van ene Loco (Klaus Kinski in een gepaste rol). Intrigerende western met flinke aantallen doden, waarin de spreekwoordelijke zwijgzaamheid van de cowboy letterlijk wordt opgevat: Trintignant zegt gewoon niets. Vandaar dat zijn personage Silence heet. Opgenomen in Italië en de 'sneeuw' werd naar verluidt gemaakt van scheerschuim.

I due pompieri

1968 | Komedie

Italië 1968. Komedie van Bruno Corbucci. Met o.a. Franco Franchi, Ciccio Ingrassia, Monica Pardo en Dante Maggio.

Twee neefjes, allebei bij de brandweer, zitten achter hetzelfde meisje aan. Ze laten elkaar in de val lopen, ze leveren elkaar streken en ondertussen bereiken ze geen van beiden wat. Een situatie-komedie, soms aardig, maar meestal dom en absurd.

Spia spione

1967 | Komedie

Italië 1967. Komedie van Bruno Corbucci. Met o.a. Lando Buzzanca, Teresa Gimpera, Cristina Gajoni en Mario Pisu.

Een stelletje inbrekers dringt de flat van kelner Carlo (Buzzanca) binnen. Ze hebben het voorzien op de daaronder gelegen bankkluis, waarin een kostbare ring is opgeborgen. Maar ze worden gestoord door Carlo, die onverwacht thuiskomt en dan zijn de poppen aan het dansen. Maar tenslotte helpt Carlo de inbrekers de ring terug te krijgen, die van hen was gestolen door internationale spionnen. Onbegrijpelijk verhaal, onbegrijpelijk ook dat deze flauwekul wordt gepresenteerd als komedie.

Ringo e Gringo contro tutti

1966 | Western

Italië/Spanje 1966. Western van Bruno Corbucci. Met o.a. Raimondo Vianello, Lando Buzzanca, Maria Martinez, Mónica Randall en Gino Buzzanca.

Wat een onzin: deze spaghetti-western toont ons twee idioten, soldaten van de Zuidelijken, die niet weten dat de Burgeroorlog al acht jaar is afgelopen. Ze zitten nog steeds in een fort waar dus in al die tijd niemand is geweest. Als de spoorlijn het fort opblaast komen zij in actie: ze gaan sabotage plegen. Twee meisjes gaan ze nog helpen en zelfs de president valt in hun handen. Nonsens en niet leuk; dit moet een humoristische western voorstellen.

James Tont, Operazione D.U.E.

1966 | Komedie, Thriller

Frankrijk/Italië 1966. Komedie van Bruno Corbucci. Met o.a. Lando Buzzanca, France Anglade, Loris Gizzi, Antonella Murgia en Claudie Lange.

Een internationale gangsterbende steelt een atoombom en de Britse topagent James Tont (Buzzanca) wordt opgetrommeld om het vreselijke wapen terug te bezorgen. Deze koortsige persiflage op de Bond-avonturen wordt gekenmerkt door de verlammende overdrijving, schmiere van Buzzanca en opgeschroefd effectwerk, waardoor de film zijn doel ver voorbijschiet.

Django

1966 | Western

Italië/Spanje 1966. Western van Sergio Corbucci. Met o.a. Franco Nero, José Bódalo, Loredana Nusciak, Ángel Álvarez en Gino Pernice.

Een zwijgzame man arriveert in een Mexicaans grensplaatsje, een doodskist achter zich aan slepend. Zijn hoofd staat naar wraak, zijn naam is Django en de cinema is een charismatische heldenfiguur rijker. De film maakte destijds brandhout van drie voorzichtig gehanteerde taboes: geweld, vernedering en sadisme, en was het prototype van een lange reeks gewelddadige spaghetti-westerns, geënt op wraak- en vergeldingsgedachte. Er is prima camerawerk van Enzo Barboni, die later onder het pseudoniem E.B. Clucher naam zou maken als regisseur. De film gaf aanleiding tot een totaal van dertig Django-films en wordt samen met A Fistful of Dollars gerekend tot de meest invloedrijke Italo-westerns.

James Tont operazione U.N.O.

1965 | Komedie

Italië 1965. Komedie van Bruno Corbucci. Met o.a. Lando Buzzanca, Evi Marandi en Gina Rovere.

Dit is de eerste van de twee James Tont-films, een parodie op de populaire James Bond-serie. China wordt uit de Verenigde Naties gezet en de verbitterde Chinezen zinnen op wraak. Een magnaat uit de muziekwereld, Goldsinger geheten, is medeplichtig aan het voorbereiden van het kwade plan het VN-gebouw op te blazen. James Tont (Buzzanca), een potsierlijke geheim agent met ongelooflijk veel geluk, wordt opgeroepen en slaagt erin, na een reeks lachwekkende gebeurtenissen, de ramp te voorkomen. Het succes van deze gekke maar zeer grappige film rust op de schouders van Buzzanca, die alle lof toekomt en daarmee de voorwaarden schiep voor een vervolg het jaar daarna.