Joseph Blatchley

Acteur

Joseph Blatchley is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Secret Orchards

1980 | Drama, Biografie

Verenigd Koninkrijk 1980. Drama van Richard Loncraine. Met o.a. Freddie Jones, Noël Dyson, Joseph Blatchley, Judy Parfitt en Phoebe Nicholls.

De film vertelt de ware geschiedenis van bananenmiljonair Roger Ackerley, die in 1929 stierf en rond wie er toen een schandaal losbrak. Hij was getrouwd en had een zoon maar na zijn dood bleek dat hij nog een tweede vrouw had die hem drie dochters had geschonken.

L'histoire d'Adèle H.

1975 | Drama, Biografie

Frankrijk 1975. Drama van François Truffaut. Met o.a. Isabelle Adjani, Bruce Robinson, Sylvia Marriott, Joseph Blatchley en Ivry Gitlis.

Adèle (Adjani), de dochter van de schrijver Victor Hugo, is smoorverliefd op de Britse luitenant Albert Pinson (Robinson). Hij beantwoordt haar liefde niet. Toch blijft ze hem achterna reizen, haar obsessie gaat een eigen leven leiden, zelfs als ze hem op straat niet meer herkent. Gebaseerd op de in code geschreven dagboeken van Adèle Hugo, gedragen door intens spel van de jonge Adjani in werkzaam contrast met Truffauts ascetische vormgeving. Adjani kreeg een Oscarnominatie voor haar rol en werd, net als Truffaut, genomineerd voor een César.

The Bill Douglas Trilogy

1972 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1972. Drama van Bill Douglas. Met o.a. Stephen Archibald, Highie Restorick, Jean Taylor Smith, Bernard McKenna en Karl Fieseler.

Een jongetje groeit in armoe en eenzaamheid op in een Schots mijnstadje. Bill Douglas` half autobiografische film bestaat uit drie afzonderlijke delen: MY CHILDHOOD (1972), MY AIN FOLK (1973) en MY WAY HOME (1978). De consequent in alle drie de films volgehouden kale, mistroostige sfeer, opgenomen met een statische camera, sluit perfect aan bij het onderwerp. Losse herinneringen aan zijn jeugd, overheerst door absentie - van ouders, liefde, een gezinsleven en contact - vallen op hun plaats tijdens de diensttijd in Egypte. Een ontroerende en inzichtelijke film.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Joseph Blatchley op televisie komt.

Reageer